forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-15, 06:27:41

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
669462 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Rewolucja jest teraz
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 18 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Rewolucja jest teraz  (Przeczytany 190268 razy)
Ryjek
Go

Email
Odp: Rewolucja jest teraz
« Odpowiedz #200 : 2008-01-26, 21:46:42 »

Żeby nie było, że rzucam słowa na wiatr odnośnie oszustw przy zliczaniu głosów:

Oto jak łamano proceduro przechowywania głosów

Wystarczy popatrzeć w oczka temu panu w okularach - to Wam wszystko wyjaśni - znacznie lepiej niż 1000 słów...
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #201 : 2008-01-26, 21:54:15 »

precyzuję: chodziło o tegoż "sekretarza stanu" : począwszy od 1:30 sek. filmu
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #202 : 2008-01-27, 19:32:58 »

Wspomniałem o pogrążeniu przez Rona Mc Caina.

Ktoś to ładnie zestroił z wypowiedzią pewnej Miss [angielski, krótki]:

Dwie blondynki - ale która brzmiała bardziej przekonująco?  Mr. Green
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #203 : 2008-01-28, 22:23:18 »

Jak znaleźć się w telewizji, która nie chce Cię pokazać?

33 sekunda filmiku, wystarczy popatrzeć  Mr. Green

Mowa oczywiście o Clinton, Obamie, a tymczasem w tle...
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #204 : 2008-01-28, 23:55:47 »

No to fajnie... senatorowi McCainowi nie wystarcza już 100 lat wojny w Iraku. Wczoraj oficjalnie przyznał w CNN, że "moi drodzy przyjaciele (tjaaa...) przykro mi to mówić, ale będą kolejne wojny". Bydlak. Co gorsza głupszy od G.W. Busha. Naprawdę jest się czego bać.

Sytuacja wygląda tak: z 5 republikanów niebawem ma zostać dwóch. Robi się wszystko co można, aby jednym z dwóch nie był Ron Paul. Po raz kolejny są plany wykluczenia go z telewizyjnej debaty - w ABC. Ciekawe jaki powód tym razem? Znowu za mało miejsca w studio?

Co się prawdopodobnie stanie:

- Giuliani nawet teraz jest daleko z tyłu za Paulem i nikt nie chce oglądać jednej wrednej gęby. Ostatnio strażacy biorący udział w akcji ratunkowej z 9/11 odmówili przewiezienia go wozem strażackim w ramach jego kampanii. Powód? Twierdzą, że kłamał co do jego faktycznego "poświęcenia" w dniu 11 września (był burmistrzem NY). Również prowojenne nastawienie

- Huckabee - i sam Chuck Norris mu nie pomoże. Nie ma pieniążków. Mało tego - ostatnio płakał, że dostał zaledwie 12 minut czasu antenowego w debacie MSNBC. Skarżył się, że Romney dostał 22 minuty. A co miał powiedzieć Ron Paul, który dostał  6 minut (mniej niż 1/3 tego)?

- Mit Romney - ten zdecydowanie ma silne lobby które go finansuje - jednak ludzie o dziwo nadal pamiętają jego kłamstwa - wiele razy zdarzyło mu się powiedzieć coś, czego ponownie już nie powiedział - jak w Massachusett. Co gorsza dalej tak postępuje. Cały czas jest to mu wytykane. Mało tego, we wspomnianej debacie MSNBC, przed milionami powiedział: "Nie dbam o głosy wyborców" - buhahaha. Jest koniem którego nawet sam jego dżokej ma dość.

- no i mój ulubiony McCain - dziecko prowadzone za rączkę, ma wszystko czego można zapragnąć w kampanii: pieniądze, czas antenowy i wygrywa po kolei prawybory (Ron Paul drugi po nim, ale stacje tv, zwłaszcza chytry "LIS" - FOX sprytnie pomija ten fakt). Niestety mimo tego wszystkiego brak mu podstawowej cechy przyszłego prezydenta - rozumu. Wypadałoby ten mieć na takim stanowisku? Co? Nie? Hmmm... W każdym razie coraz to strzela jakąś gafę w wypowiedziach, ma wyraźnie kłopoty choćby z samym tylko trzymaniem się tego co mu z pewnością nakazują kierownicy jego kampanii. Sam bełkot, jakieś puste frazesy i krew mnie zalewa kiedy jeszcze dodaje: "że oto byłem żołnierzem za czasów prezydentury Ronalda Reagana". Kanalia. A o tym jak się pogrążył w MSNBC nieznajomością ekonomii - toć to szkoda gadać.

Zatem jest tak, chociażby z samego finansowego powodu na arenie zostają trzej: Mitt Romney, McCain i Ron Paul. Kampania Rona właśnie zaczęła nadawanie w tv i radio profesjonalnie zrobionych reklam wyborczych - wszystko za pieniądze ze zbiórek. Jest to bardzo ważny moment. Dlaczego? Otóż nawet teraz planuje się Rona wykluczyć z debat - na takim etapie!!! Jeśli zatem załapałby się do tej dwójki kandydatów (na co ma spore szanse, ale o tym za chwilę) to jak myślicie - przeszedłby wtedy przekręt z niepokazywaniem go w tv?? Kiedy jest tylko dwójka kandydatów z danej partii? Czemu zadaję takie głupie pytania? Ano, ponoć 50% Amerykanów nie jest w stanie zlokalizować swojego kraju na mapie świata....

Co do sporych szans Rona Paula: wspominałem jakoby miał być pierwszy w Louisianie - otóż tak podały na początku stacje telewizyjne, po czym uwaga: stwierdzono, że głosów dalej nie będą liczyć... buhahaha. Teraz ponownie są poważne przesłanki, że wygra w stanie Maine - tzn wygra - zależnie od tego jak świstaki będą zawijać pozłotka.

Łoj się rozpisałem. To jeszcze obrazek na koniec (wszak taka era - obrazków). Wynika on z podsumowania ponad 60 ankiet przeprowadzonych od czerwca 2007 - z których Ron Paul wygrał 67%. Tabelka wskazuje stosunek zwycięstwo-przegrana-remis.

Viva la revolucion!

[załącznik usunięty przez administratora]
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #205 : 2008-01-30, 12:50:47 »

I źośtała czwórka. Odpadł Giuliani. Odpadł? Podwinął ogonek i zwiał - ale zdążył narobić jeszcze zapachów popierając... no kogo? McCaina oczywiście - jak pisałem - temu to niczego nie brakuje.

Co z Huckiem? Będzie to samo  co z Giulianim, chyba że Chuck da ma szybkie lekcje walki wręcz. Może to coś da, zwłaszcza gdy się nie ma już bucksów.

Romney - ponoć te 30 mln $ które utopił we Florydzie - dosłownie się utopiło. I tak McCain tam ma wygrać.

A co do McCaina - urodzony w 1936 roku w Panamie. USA nie ma żadnych praw terytorialnych w stosunku do Panamy. Co na ten temat Konstucja USA? To:

Nikt nie może zostać wybrany na urząd prezydenta nie będąc obywatelem Stanów Zjednoczonych od urodzenia albo w czasie uchwalania niniejszej konstytucji.

Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #206 : 2008-01-30, 12:57:56 »

Aha. No i szkoda Arniego Schwarzeneggera - bidak właśnie nie mógł kandydować z tego powodu, a McCain może? Coś ten terminator bez jajec jest  Mr. Green
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #207 : 2008-01-30, 13:32:41 »

I źośtała czwórka. Odpadł Giuliani. Odpadł? Podwinął ogonek i zwiał - ale zdążył narobić jeszcze zapachów popierając... no kogo? McCaina oczywiście - jak pisałem - temu to niczego nie brakuje.

Co z Huckiem? Będzie to samo  co z Giulianim, chyba że Chuck da ma szybkie lekcje walki wręcz. Może to coś da, zwłaszcza gdy się nie ma już bucksów.

Romney - ponoć te 30 mln $ które utopił we Florydzie - dosłownie się utopiło. I tak McCain tam ma wygrać.

A co do McCaina - urodzony w 1936 roku w Panamie. USA nie ma żadnych praw terytorialnych w stosunku do Panamy. Co na ten temat Konstucja USA? To:

Nikt nie może zostać wybrany na urząd prezydenta nie będąc obywatelem Stanów Zjednoczonych od urodzenia albo w czasie uchwalania niniejszej konstytucji.

czyli co,utopil pieniadze rowniez,a tak dobrze sie zapowiadalo ...
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #208 : 2008-01-30, 13:46:05 »

No nie? Tyle wspaniałych wojen i cywilizowania tępych krajów 3-go świata i wprowadzania tam demokracji - to by miało nas ominąć?

Chyba jednak nie utopił bo na jego szczęście w USA nie czyta się Konstytucji, a tym bardziej przestrzega. Jak to George W. Bush powiedział?

"Konstytucja to tylko cholerny kawałek papieru"

I tak np. podatki dochodowe są nielegalne - niezgodne z Konstytucją USA. Sąd Najwyższy tak uznał... Ale kogo to tam obchodzi...
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #209 : 2008-01-30, 13:48:28 »

jak rowniez tolerowanie nielegalnie przebywajacych obcokrajowcow,????
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #210 : 2008-01-30, 15:25:47 »

Też. Nawet dla tak dużego kraju jak USA 12 milionów nielegalnych emigrantów to nie lada co, zwłaszcza jak się im zaserwuje darmową opiekę medyczną i kształcenie. Czyste wariactwo...
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #211 : 2008-01-31, 15:38:02 »

O cholercia! Wspominając wczoraj o Arnoldzie nie miałem pojęcia, że pojawi się we wczorajszej debacie w CNN! Siedział sobie w pierwszym rzędzie w studio i mierzył wzrokiem Rona!  Mr. Green

Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #212 : 2008-01-31, 15:42:46 »

Aha. No i kogo Arnie (oczywiście) wspiera? No kogo? No ale przynajmniej jest konsekwentny - skoro wcześniej tak wspierał Georga W. Busha w sprawie wojny, to teraz nie miałby wesprzeć jego kumpla po fachu ("terminatorskim")?

Ehhh... dziwne czasy, same terminatory i tylko jeden Rambo.

Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #213 : 2008-01-31, 15:58:49 »

Aha nr 2. Zapomniałem dodać, że Giuliani wycofując się z wyścigu przyznał przed kamerami CNN że: "Ron Paul wygrał wszystkie debaty". Oczywiście CNN wycięła ten tekst w powtórkach jego wystąpienia i nawet na Youtube ocenzurowano jego wypowiedź.

Wczorajszą debatę również wygrał i nawet obecność terminatora nie powstrzymała go przed dokopaniem przeciwnikom.

Wypowiedzi Rona w CNN [angielski]

Ps. A komentować wszystkich tych podłych sztuczek jakie zastosowali prowadzący debatę - to mi się już nawet nie chce...

Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #214 : 2008-01-31, 16:25:40 »

adam319
Go

Email
« Odpowiedz #215 : 2008-02-01, 01:04:45 »

Aha nr 2. Zapomniałem dodać, że Giuliani wycofując się z wyścigu przyznał przed kamerami CNN że: "Ron Paul wygrał wszystkie debaty". Oczywiście CNN wycięła ten tekst w powtórkach jego wystąpienia i nawet na Youtube ocenzurowano jego wypowiedź.

http://youtube.com/watch?v=3MD9pemDTfI

Jak by to powiedzieć, nie naszukałem się zbytnio Smile
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #216 : 2008-02-01, 02:16:29 »

To teraz porównaj to z tym http://www.youtube.com/watch?v=wVxB9Ro522M ---> to ta sama mowa, a jednak nie ta sama Wink

Nie chodziło mi tym razem o całe Youtube tylko o tę wersję relacji którą to Associated Press (czyli nie byle kto) zamieściło na swoim kanale na Youtube ---> http://www.youtube.com/user/AssociatedPress
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #217 : 2008-02-01, 03:05:50 »

A co do samej Youtube/Google - na okrągło są usuwane filmy chociażby związane z Zeitgeist i Ronem Paulem. Znalazłem przypadek gdzie poleciało całe konto użytkownika z filmami o Ronie Paulu - oczywiście bez podania przyczyny. Jutro postaram się odnaleźć informację o tym i konkretne usunięte filmy.

Dzisiaj jeszcze załaduję drugi przetłumaczony filmik - to tak z okazji 51 rocznicy ślubu Carol i Rona Paulów która przypada właśnie dzisiaj Very Happy. Amerykanie wpłacają dzisiaj na konto kampanii z tej okazji po 51$.

Film zawiera kluczową wypowiedź Rona z wczorajszej debaty w CNN (30.I.2008) - tak to się właśnie powinno "jeździć" po świstakach  Mr. Green

adam319
Go

Email
« Odpowiedz #218 : 2008-02-01, 03:09:19 »

Świstaki zwyczajnie zamgliły na parę sekund obraz (co widać), świsnęły i zawinęły w sreberko żart Giulianiego jakoby to Paul wygrał wszystkie debaty, jeszcze by to ktoś potraktował dosłownie.
No i ten aplauz publiczności – co za nierozgarnięta hołota Smile
Ryjek
Go

Email
« Odpowiedz #219 : 2008-02-01, 03:19:04 »

No właśnie jak zobaczyłem tę wypowiedź Giulianiego (jeszcze w CNN) to wydała mi się ona raczej sarkastyczna i nie przyszło mi do głowy wspominać o niej. Dopiero po tym jak zaczęli to cenzurować - to już był sygnał do działania  Twisted Evil To jest dokładnie to co Ron Paul nazywa Blow back - sprzężenie zwrotne. I Ron dodaje: "I love blow backs"
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 18 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 18 zapytaniami.