Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jak wspaniale być ZDROWYM!. (Przeczytany 20833 razy)
|
toan
Go
|
TAK, lepiej jest dbać o własne zdrowie w stosownym czasie, niż później żałować lekkomyślności. Biedni Ci, którzy nie znają zasad higieny
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Cóż, nic dodać, nic ująć - temat został wyczerpany P.S. Jestem szczęśliwy=jestem zdrowy. Zdrowa jest moja rodzina=i jeszcze bardziej jestem szczęśliwy
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nadchodzi dobry czas na zapewnienie zdrowia w nadchodzącym roku Pobrzękiwanie monetami w kieszeniach, obmywanie się w wodzie z pieniędzmi, słuchanie dzwonienia ziemi to czynności, które według ludowych wierzeń miały zapewnić zdrowie, urodę i urodzaj w nadchodzącym roku. Trzeba je było wykonać w Sylwestra, czyli 31 grudnia.http://stooq.pl/n/?f=1015961&c=2&p=4+22zdrowie i urodę miało zagwarantować obmycie się w wodzie, do której wrzucono pieniądze. Praktyka ta popularna była zwłaszcza u osób z kłopotami skórnymi. można dodać kolagen , ale wewnętrznie poleciłbym i nie z łapek kurczaków, bo dreptają w kurnikach po chemii. Jedną z najpopularniejszych form składania życzeń w wigilię nowego roku były teksty zwane oracjami: "na szczęście, na zdrowie, na ten nowy rok, żeby wam się rodziła kapusta i groch, ziemniaki i proso, żebyście nie chodzili boso". Później dodawano "ziemniaki jak pniaki, a bób jak chodaki, żyto jak koryto". toż to sejmowa dieta ! Stara jak świat.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Obmywanie się wodą z wymoczonymi monetami szczególnie miedzianymi ma głęboki sens farmakologiczny, szczególnie u osób zagrzybiałych dermatofitami, ale wyjaśniać nie będę. Oczywiście roztwór siarczanu miedzi jest skuteczniejszy, ale miedziaki też dobrze leczą.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale kto ma tera miedziaki? Chciałem sobie kupić patelnię miedzianą na internetach, to malutka kosztowała 1200 Oczywiście roztwór siarczanu miedzi jest skuteczniejszy czyli pryskając wiosną jabłonki i grusze, płaszcza i czapki nie zakładać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To kolejna nadzieja ,dla wszystkich co znikającego punktu w życiu szukają . Oby to nie był nowy hit optymalnych.Bo przy pomocy Pana Zięby nabiera wszystko rumieńców ,nawet leki .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ostatnia faza to biały proszek złota.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ostatnia faza to biały proszek złota. A co to za różnica złote zęby ludziska mieli ,i też nie pomogło
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
To kolejna nadzieja ,dla wszystkich co znikającego punktu w życiu szukają . Oby to nie był nowy hit optymalnych.Bo przy pomocy Pana Zięby nabiera wszystko rumieńców ,nawet leki .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Oczywiście z przymrożeniem oka bo to dosyć odważna, ale i niepokojąca, ale i uspokajająca myśl, a i inspiruje, że pewnych rzeczy przeczekać się nie da, nieskończoność jest bardziej cierpliwa od nas. Łatwiej zwalić na "kwaśnieski się mydli", niż na własne ułomności, ale to udowadnia moją tezę, z którą Doktor się przez lata nie zgadzał i nadal nie zgadza, że najwyraźniej nie każdy nadaje się do życia na wolnym wybiegu... Ja bym jednak się skłaniał ku stanowisku Doktora, a nie młodego Kwaśniewskiego, a zaprezentuję argumentację, która być może zainspiruje, że wszyscy mamy cząstkowe racje składające się na większą całościową rację. - Czy każdy nadaje się do życia na wolnym wybiegu? - W końcu tak, przecież liczba wcieleń* jest nieograniczona.- Czy trzeba nauczyć się właściwie dbać o własne ciało w 3D by awansować dalej? - Czy trzeba nauczyć się chodzić by zacząć uczyć się jeździć na rowerze? Można nawet sobie przecież wyobrazić, że taki co chodzić nie potrafi zacznie uczyć się i nauczy się prowadzić samochód, ale co jeśli trzeba wysiąść by wymienić koło, co jeśli trzeba wysiąść w miejscu do którego się dojechało? Oczywiście jeśli ktoś ma kłopoty z nogami i wspomaga się wózkiem, to jest to forma chodzenia, technicznie nawet bardziej zaawansowana. Pozdrawiam serdecznie i Niezgadzającego się z cytowaną tezą i Twórcę tezy. *przecież to już chyba oczywista oczywistość, że nie jesteśmy ciałem tylko je w świecie materialnym dzierżawimy po to by obserwować, podejmować działania i czegoś się nauczyć.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Kto przymrożonego oka nie ma, może je przymrużyć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
No tez tak sobie pomyslalem A to jajcarz, widac jednak wzial sobie twoje uwagi do serca Teraz jeszcze naucz go jak byc mezczyzna i moze beda z niego ludzie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|