Autor
|
Wtek: O ALERGII. Według opinii lekarza konwencjonalnego. (Przeczytany 230158 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A to nie działa czasem tylko z wit. D3 i AK47? wolałbym wciągnąć nosem płyn Lugola lub jodynę , a nuż brak jodu ! zrobiłem kiedyś test na jod - polałem na nogę i patrzyłem za ile godzin zniknie - zniknął za szybko, więc zwiększyłem podaż jajek
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
Jak będziesz mieć kwaśno w nosie, to te bakterie szlag trafi. I po alergii. A nie możesz tym octem po nozdrzach przelecieć, a nuż zadziała... I będzie spokój. Ale mam tylko ocet spirytusowy 8(
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A spirytusowy się nie nadaje? Dziwne...
|
|
|
|
|
|
|
zofijeczka
Go
|
A spirytusowy się nie nadaje? Dziwne... A tego nie wiem - ale nikt mi nie powiedział. a w internecie piszą że lepszy jabłkowy >:}
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
A spirytusowy się nie nadaje? Dziwne... Wszystko co kwaśne się nadaje. Ocet zawsze w kuchni jest. Tu chodzi o jony wodoru. Zalecają jabłkowy, bo jest najprzyjemniejszy w spożyciu.
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
Czy sprawdziła Pani w jakich warunkach PH te bakterie żyją [ a bakterie, które mogą wywoływać uczulenie]? A czy wie Pani, że niektóre grzyby/ bakterie rozwijają się przy kwaśnym pH. Czy też cała wiedza opiera się o książkę Pana Zięby? A ja nie mam prawa szukać poparcia jego słów w literaturze fachowej?
Ja nie mam alergii i nie potrzebuje sprawdzać. To jest w Pani interesie sprawdzić jakie to są bakterie na tych pyłkach i jakie jest pH środowiska do ich optymalnego rozwoju. Pani lubi tak wszystko analizować, a takiej prostej rzeczy nie chce Pani zrobić. Ma Pani ansę do J. Zięby? Czasami bredzi o rzeczach o których nie ma pojęcia, ale ogółem wyjaśnia wiele spraw.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wyjaśnił już ,Dr Jan Kwaśniewski , a pan Zięba może sobie poczytać ,jak nie chorować ,to może się wiele jeszcze dowiedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dobrze ,ze jak zaczynałem DO to nie miałem styczności z takimi uzdrowicielami jak Pan Zięba , bo bym się pewnie pogubił.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozpoczynający DO są teraz totalnie zakręceni. Znajoma (miesiąc na DO) pytała się mnie czy dobra jest ta lekarka optymalna z Katowic - Ewa. Najpierw nie mogłam skojarzyć. Potem domyśliłam się, że chodzi o dr Witoszek. Znajoma nie mogła zrozumieć po co na DO trzeba robić rotacje? Białek nie mieszać... Ludzie są pogubieni...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Uzdrowiciel to taki ,co wie jak chorować .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Po co na DO trzeba robić rotacje? Białek nie mieszać... Ludzie są pogubieni... To trudne pytanie tak w kilku zdaniach, ale lubię wyzwania. Po pierwsze nie trzeba tylko można i tylko wtedy gdy jest taki smak na upraszczanie dietylub gdy występują uchwytne objawy nietolerancji pokarmowej typu III, zwłaszcza błądzące po organizmie dziwne stany zapalne, czyli w zasadzie dowolne schorzenia o trudnej do ustalenia przyczynie. Lapidarnie mechanizm opisany jest tutaj: http://s29.postimg.org/jyq6ikjkn/image.pngPowodem kłopotów jest nieunikniona chemizacja żywności i wody plus farmaceutyki, która czasami przekracza możliwości adaptacyjne jelit, więc przepuszczają one "do krwi" więcej niż powinny "całych białek" i organizm się przed nimi immunologicznie broni jak za przeproszeniem przed bakteriami i stąd problemy. "rotacja" obśmiana do bólu jest tylko sposobem diagnostyczno-leczniczym identyfikacji i coraz rzadszego jedzenia lub czasowej eliminacji białek pokarmów odpowiedzialnych za odpowiedź immunologiczną organizmu. Umożliwia to także regenerację jelit (gojenie) co czyni je "bardziej szczelnymi" i umożliwia po pewnym czasie od czasu do czasu jedzenie pokarmów wcześniej powodujących objawy niepożądane. Zdrowy (czyli zadowolony ze swojego stanu zdrowia) nie powinien sobie zaprzątać głowy wysoko-specjalistycznymi metodami diagnostyczno-leczniczymi. Z kolei jedzący dotychczas rzeczy beznadziejne po zmianie diety na lepszą (chociażby DO ŻO) odczuje znaczącą poprawę bez konieczności "cudowania" i będzie z niej zadowolony. Przypadki trudne wymagające opieki "lekarza optymalnego" rozwijają się zależnie od wybranego lekarza, poziomu świadomości lekarza i leczonego. Nie ma tu reguły, że z bardziej "obeznanym" leczonym jest łatwiej, często wręcz przeciwnie. Nie będę szukał cytatu z lek.med JK, ale było chyba, że 10% przypadków przekombinowywuje sprawę i wymaga wsparcia w swoich poczynaniach by odnaleźć tory prowadzące do zdrowia. ŻO w proporcjach to dla jednego tłusty sernik z polewą, dla drugiego tłuste mięsa i podroby z warzywami, zależnie od tego co jadał wcześniej i na czym podupadł na zdrowiu zmiana może być nie dość daleko idąca więc nieskuteczna. IMHO
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Rozpoczynający DO są teraz totalnie zakręceni. Znajoma (miesiąc na DO) pytała się mnie czy dobra jest ta lekarka optymalna z Katowic - Ewa. Najpierw nie mogłam skojarzyć. Potem domyśliłam się, że chodzi o dr Witoszek. Znajoma nie mogła zrozumieć po co na DO trzeba robić rotacje? Białek nie mieszać... Ludzie są pogubieni... Druga sprawa, nie znam osobiście, ale wiem, że nie jedna Ewa jest lekarzem i odżywia się jak człowiek w Katowicach. http://www.optymalni-katowice.pl/nie-czuje-sie-stary-cz-ii/
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też najpierw pomyślałam o dr Ewie Łukaszek-Gwóźdź, ale po tym jak znajoma (dr na kierunku pedagogiki), że ta lekarka optymalna to laryngolog i że do niej przychodzą Optymalni, którzy "na DO nie mogę się pozbyć cukrzycy", to już nie miałam wątpliwości...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze jedna pani z chorobą hashimoto (z Teresy Stachurskiej blogu) też pytała e-mailowo mnie o leczenie dietą DO, zaleceniami Zięby i Ewy Witoszek, wszystko razem wymieszane w nową dietę...Kobieta zagubiona nie radzi sobie. Teresa też tej pani rady dawała i próbowała jej odraz rozjaśnić...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I o to właśnie chodzi! Bo Dieta Optymalna nie jest dla każdego w wolnym chowie, a nawet stwierdzę śmiało, że dla nielicznych, a reszta niestety zagubienie i wspomaganie... Kwaśniewski podał nawet cyfrę "co dziesiąty", ale dotyczyła czego innego i też jest grubo przesadzona. A Żywienie Optymalne - to dopiero jest hardcore!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zdrowy (czyli zadowolony ze swojego stanu zdrowia) nie powinien sobie zaprzątać głowy wysoko-specjalistycznymi metodami diagnostyczno-leczniczymi.
i to jest klu sprawy Dobrze ,ze jak zaczynałem DO to nie miałem styczności z takimi uzdrowicielami jak Pan Zięba , bo bym się pewnie pogubił.
myślę, że przekaz jego raczej skierowany jest do ogółu stosującego się do '' najnowszych zaleceń dietetyków i naukowców '' ( więc nie do ŻO ) , dlatego na pewno im nie zaszkodzi. Niepotrzebnie wspomina o J.Kwaśniewskim i ŻO i że tłuszcze są zdrowe , bo pędzi naród do koryta ( tak podpowiada admin > Ale jakąś tam rolę edukacyjną spełnia, większość konsumentów leków i żywności i odwiedzaczy dilerów specyfików jest ciemna ( z autopsji wiem Trzeba jednak przyznać, że marketingowo jest niezły . Wiarygodnie wygląda i mówi, dobrze przemawia. Nadaje się na polityka . lub dilera leków
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Dr Kwaśniewski napisał książkę ,jak nie chorować , A Zięba jak chorować ,bo czytając taką ziębę na początku żywienia ,to do dziś bym chorował.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I o to właśnie chodzi, o to chodzi! A ja tylko dodam od siebie, że w zasadzie tylko geny przemian cukrowych są niezmienne, łączące cały świat żywego na tlenie w jedność i każda ich mutacja to ślepa uliczka. Dlatego cukier to podstawa życia jest, a insulina hormonem jego i o tym należy pamiętać* . *uwaga - to nie jest informacja dla każdego, a tylko dla nielicznych, jeśli jest niezrozumiała, natychmiast zapomnieć i stosować 5*wio na chlebie pełnoziarnistym.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jeszcze dodam podstawę: wszystko co ważne dla życia jest nieswoiste w uporządkowanym chaosie. Krótkie i piękne prawo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|