forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, GoŠ. Zaloguj siŕ, lub zarejestruj proszŕ.
2022-09-27, 10:46:12

Zaloguj siŕ podaj▒c nazwŕ u┐ytkownika, has│o i d│ugoŠ sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
623394 wiadomoÂci w 4052 w▒tkach; wys│ane przez 28 u┐ytkownikˇw
Najnowszy u┐ytkownik: loras
* Strona g│ˇwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj siŕ Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Dzia┼éy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  OLEJ KOKOSOWY
« poprzedni nastŕpny »
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 Do do│u Drukuj
Autor W▒tek: OLEJ KOKOSOWY  (Przeczytany 164814 razy)
Edyta
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #60 : 2008-09-12, 20:25:38 »

Cytuj
...a ty piszesz o licytacji ┼Ťwinii na allegro...

Jak nie chcesz na Allegro ,to wypr├│buj na aBay -pono te┼╝ dobry spos├│b  Cool W ostateczno┼Ťci mo┼╝esz ten ryj zapakowa─ç w torbe i wys┼éa─ç do mnie -moje dzieci lubi─ů teatrzyki kukie┼ékowe sobie wystawia─ç,to taki ryj przyda┼éby si─Ö.Jakby┼Ť mia┼éa jeszcze dost─Öp do innych ryi ,to bedzie super !  Cool
Zapisane
Edyta
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #61 : 2008-09-12, 20:38:26 »

Pi─Ökna ta twarz tej ┼Ťwini-mysl─Ö,┼╝e ma co┼Ť w sobie,jaki┼Ť osobisty urok.
Zapisane
sylwiazłodzi
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #62 : 2008-09-12, 20:39:31 »

Edytka ale Ci si─Ö ta ┼Ťwinia spodoba┼éa. Mo┼╝e zamienimy si─Ö Ja wezm─Ö Twojego kotka a Ty moj─ů po┼é├│wk─Ö ┼Ťwinki. ?  Cool
Zapisane
kodar
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #63 : 2008-09-12, 22:30:51 »

Edytka ale Ci si─Ö ta ┼Ťwinia spodoba┼éa. Mo┼╝e zamienimy si─Ö Ja wezm─Ö Twojego kotka a Ty moj─ů po┼é├│wk─Ö ┼Ťwinki. ?┬á Cool
Sylwia ja moge to jeszcze jesc ale z ogladaniem to juz gorzej Sad
Zapisane
lekarka
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #64 : 2008-09-12, 23:02:45 »

Kodar, arytmia - odpowied┼║ w psiankowatych. T nie tolerujesz za du┼╝o - za du┼╝o LDL, organizm sam si─Ö broni (przynajmniej powinien) przed niepotrzebnym. Kto┼Ť m├│g┼éby powiedzie─ç ┼╝e jadasz za du┼╝o niepotrzebnych rzeczy do jedzonego t┼éuszczu - te┼╝ mia┼éby racj─Ö.
Zapisane
adampio
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #65 : 2008-09-13, 12:37:52 »

Cytuj
T nie tolerujesz za du┼╝o - za du┼╝o LDL, organizm sam si─Ö broni

No wlasnie, tego mi na tym forum brakowalo.
TRzeba sluchac swojego organizmu i wyciagac odpowiednie wnioski. Jednak nie bedac / majac pojecia o biochemii trudno takie wnioski samemu wyciagnac.
A bieganie kazdego tygodnia do lekarza, ktory mysli, ze zna biochemie tez jest bez sensu i w/g mnie niebezpieczne i szkodliwe dla psychiki.

Dlatego pytanie:

od pewnego czasu nie mam ochoty na smietane, ktora jadlem, pilem itd kazdego dnia, w tej czy w innej postaci.
Od tygodnia widok smietany mnie nie rusza, nawet nie pije kakao, poniewaz zawsze robilem to na smietanie.

Czego to oznaka, oprocz tego, ze moze sie przejadlem smietany....jakis inny proces musi byc temu stanu rzeczy winien, prawda?
Zapisane
Hana
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #66 : 2008-09-13, 17:35:23 »

Adampio to oznacza, ze jestes " w zgodzie" ze soba, dobrze sie obserwujesz, sluchasz--co ma Ci do powiedzenia Twoj organizm, postaraj sie spelniac jego ZYCZENIA , a wszystko bedzie ok.

Jeszcze nie raz przekonasz sie, ze niemozliwe jest mozliwe--np. beda dni/kilka dni bez jajek, lub bez miesa/tzn.bez  boczku, karczku, podrobow/-- i takie "zachcianki" naszego organizmu sa ok.
Zapisane
kodar
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #67 : 2008-09-13, 18:01:09 »

Adampio to oznacza, ze jestes " w zgodzie" ze soba, dobrze sie obserwujesz, sluchasz--co ma Ci do powiedzenia Twoj organizm, postaraj sie spelniac jego ZYCZENIA , a wszystko bedzie ok.

Jeszcze nie raz przekonasz sie, ze niemozliwe jest mozliwe--np. beda dni/kilka dni bez jajek, lub bez miesa/tzn.bez  boczku, karczku, podrobow/-- i takie "zachcianki" naszego organizmu sa ok.
mialam ostatnio zachcianke na mak.Kupilam bez zadnych przypraw super zmielony.Po 2 kopiastych lyzkach dostalam niesamowitego przyplywu energii.Myslalm ,ze pofrune   mimo braku skrzydel.Wiem,ze zasmiecam. :)i  tez wiem,co przezywaja narkomani, w tej lzejszej formie  rauszu:lol: Razz
Zapisane
Hana
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #68 : 2008-09-13, 18:22:03 »

Ja sobie dzisiaj kupilam ciacho serowo-makowe z bita smietana --pycha , jeszcze mam pol na jutro./sobota, niedziela jest u mnie serowo-smietankowo- maslowa/.

Znajac siebie nie potrwa to dlugo!
Zapisane
Rudka
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #69 : 2008-09-14, 00:40:53 »

Ja tezi zaliczyłam kawałek sernika -pyszniutki
    ,ba┼éam sie si─Ögn─ůc po nast─Öpn─ů porcje.
   Cz┼éowiek niby nie jest g┼éodny ale na CU┼Ü zawsze zawsze jest ochota .
   
     
Zapisane
lekarka
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #70 : 2008-09-14, 09:37:31 »

od pewnego czasu nie mam ochoty na smietane, ktora jadlem, pilem itd kazdego dnia, w tej czy w innej postaci.

Chyba za często z nami przebywasz... Pisał (czy mówił) o tym dr JK.
Zapisane
adampio
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #71 : 2008-09-14, 11:52:54 »

Cytuj
Chyba za często z nami przebywasz... Pisał (czy mówił) o tym dr JK.

Przepraszam, chyba nie zrozumialem.....czy chodzi o to, ze przebywajac/czytajac forum zostalem poddany nieuchronnej sile insynuacji, ktora jest powodem wstretu do smietany/nabialu?......Bo maslo mnie tez jak na chwile obecna nie interesuje.

Zyje tylko na sloninie "z czyms tam"....oczywiscie zachowujac BTW, nie jem nic co ma make albo inne zboza!!!! Ale tego nie jadlem od paru juz lat.

Niech zyje konserwatyzm  Very Happy
Zapisane
toan
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #72 : 2008-09-14, 12:00:42 »

Wprawdzie sa to zoltka z jaj fermowych, gdzie kurom sie funduje 3 doby w ciagu 48 godzin i gdzie "dla bezpieczenstwa i zdrowia kur" dodaje sie 1kg antybiotykow na tone paszy.
Dodatkowo "w trosce o klienta" w obawie przed salmonella owe zoltka najpierw sie proszkuje, a potem z powrotem "uplynnia".
Nic to.
Proporcje BTW sie zgadzaja Cool

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Matematyka-pomocna-w-produkcji-majonezu,wid,10354590,wiadomosc.html?ticaid=169b3
cyt:
┬á ┬á ┬á"Dzi─Öki lepszemu modelowaniu zachowania mieszaniny cieczy i gazu mo┼╝na b─Ödzie usprawni─ç wiele proces├│w technologicznych - na przyk┼éad wytwarzanie majonezu. W codziennym ┼╝yciu cz─Östo mamy do czynienia z wzajemnym oddzia┼éywaniem cieczy i p─Öcherzyk├│w gazu lub kropelek innej cieczy. Przyk┼éadem jest oddzielanie t┼éuszczu od wody w przemy┼Ťle t┼éuszczowym, spos├│b w jaki kropelki tuszu zachowuj─ů si─Ö w drukarce oraz produkcja majonezu. Wspomniane zjawisko dotyczy oczywi┼Ťcie r├│wnie┼╝ proces├│w naturalnych, takich jak opady deszczu oraz wrzenie wody - powiedzia┼é doktorant Jok Tang z Technische Universiteit Delft w Holandii, kt├│ry zaproponowa┼é nowy model matematyczny.
W przemy┼Ťle bardzo przydaje si─Ö wiedza o tym, w jaki spos├│b zachowuj─ů si─Ö strumienie gazowych baniek. Dzi─Öki temu mo┼╝na udoskonala─ç procesy produkcyjne. Dotychczas komputery potrzebowa┼éy zbyt wiele czasu na rozwi─ůzanie odpowiednich r├│wna┼ä matematycznych.
Dotychczasowe metody, kt├│re obliczaj─ů zachowanie baniek gazu w cieczy oparte s─ů na wiedzy z zakresu matematyki stosowanej i wykorzystuj─ů zaawansowane analizy numeryczne do rozwi─ůzywania skomplikowanych uk┼éad├│w r├│wna┼ä, zar├│wno matematycznych jak i chemicznych. Nowa metoda opracowana przez naukowc├│w z Delft jest dwupoziomowa i dzi─Öki temu szybsza oraz ta┼äsza w zastosowaniu.
Wierzymy, ┼╝e nasza metoda zostanie wykorzystana w przemy┼Ťle w nieodleg┼éej przysz┼éo┼Ťci - powiedzia┼é Tang. Dzi─Öki analizom numerycznym, konsumenci b─Öd─ů si─Ö mogli zatem cieszy─ç smaczniejszym majonezem."

PS
jak wida─ç produkcja majonezu nie jest tak prosta, jak si─Ö przeci─Ötnemu laikowi wydaje... Wink
Zapisane
grizzly
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #73 : 2008-09-14, 12:02:03 »

...Niech zyje konserwatyzm  Very Happy...

O ile ma podstawy w racjonalnym mysleniu  Cool

Zapisane
adampio
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #74 : 2008-09-14, 12:34:38 »

Cytuj
O ile ma podstawy w racjonalnym mysleniu 

Nie bede komentowal.......
a Ty przeczytaj raz ze zrozumieniem moj post  Laughing
Zapisane
grizzly
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #75 : 2008-09-14, 12:37:56 »

...jak wida─ç produkcja majonezu nie jest tak prosta, jak si─Ö przeci─Ötnemu laikowi wydaje... Wink...

I jeszcze taka "drobnostka", dlaczego zamiast oliwy z oliwek,
uzywa sie oleju rzepakowego zawierajacego bardzo toksyczny zwiazek
 o silnym dzialaniu uszkadzajacym tkanke miesnia sercowego? Shocked

Zapisane
grizzly
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #76 : 2008-09-14, 12:42:41 »

...a Ty przeczytaj raz ze zrozumieniem moj post  Laughing...

Czytam, czytam i usiluje zrozumiec Cool

Lepiej jednak rozmawiac jak pisac i czytac Laughing

Zapisane
adampio
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #77 : 2008-09-14, 14:44:02 »

Cytuj
Czytam, czytam i usiluje zrozumiec

OKI, to czego nie rozumiesz?
Zapisane
grizzly
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #78 : 2008-09-14, 14:53:08 »

Cytuj
Czytam, czytam i usiluje zrozumiec

OKI, to czego nie rozumiesz?

Adam, moj post dotyczyl ogolnie "forumowych postow"
Tak naprawde "nienawidze klikania" Cool a uwielbiam gadac  Cool

Rozmowy "w realu" to jest "to" Cool(zwlaszcza z kobietami)
ile przyjemnosci moze dostarczyc "taka rozmowa"  Razz Razz Razz

Zapisane
Edyta
GoŠ


Email
Odp: OLEJ KOKOSOWY
« Odpowiedz #79 : 2008-09-14, 14:56:59 »

... a uwielbiam gadac  Cool



O niczym?Takie "skowronkowanie" o jakim pisa┼é "kangur" ? Czy o czym┼Ť konkretnym?  Cool
Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11 Do gˇry Drukuj 
« poprzedni nastŕpny »
Skocz do:  

Dzia│a na MySQL Dzia│a na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dzia│aj▒ce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrze┐one.
Prawid│owy XHTML 1.0! Prawid│owy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 17 zapytaniami.