|
|
|
Radzio
Go
|
Mierny artykuł, nie wiadomo dla kogo ta kokosowa pasza jest. Jednak autor słusznie zauważa, że od tłuszczu się zwierzętom nie tyje. Mnię to Szefu mój tak za takie coś goni, że hej!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mierny artykuł, nie wiadomo dla kogo ta kokosowa pasza jest. Jednak autor słusznie zauważa, że od tłuszczu się zwierzętom nie tyje. Mnię to Szefu mój tak za takie coś goni, że hej! Bo autor jest wierny "klasycznej" nauce. Trzeba mocniej nieco wyżymać, trochę żyznego szlamu zostaje.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
hmm czyli MCT wyssane dla suplemenciarzy a czesc usunieta zeby nie zjelczalo a ta biala reszta w sloiku to jakies smieci? ech....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
hmm czyli MCT wyssane dla suplemenciarzy a czesc usunieta zeby nie zjelczalo a ta biala reszta w sloiku to jakies smieci? ech.... Ja tam szamię jak mnie naleci łychę kokosa, masła kakaowego, orzechowego czy szporty w oleju. Starszy Kwaśniewski pisał, że niewielka ilość tłuszczu roślinnego jest dopuszczalna.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zastąpić słowo prosięta - niemowlęta i broszurki rozdać na porodówkach
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dobrze, dobrze, bo w mleku jest trochę średniołańcuchowych, dobrze się wchłaniają z przewodu pokarmowego oseska i odżywiają kolonocyty. Bo rozwój przewodu pokarmowego jest bardzo ważny na pewnym etapie.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to wszystko zależy czym karmiona jest krowa , jeśli chodzi o masło np w tabelce podane jest 9:1 łamaga6 : łamaga3
na trawie zawartość kwasu α-linolenowego ( łamaga3 ) może być 10 -krotnie większa
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na pierwszy rzut oka widać po niebieskich kropkach, że olej jest do niczego w porównaniu z masłem, a do tego jeszcze te zagadkowe dobroci w ilości 18,9%! A gdzie zawartość cholesterolu, która decyduje o wartości biologicznej? Olej zero, a masło aż 250mg! I coś te dane z tabelki są nie teges, bo w maśle jest przynajmniej 3-4% kwasów tłuszczowych trans! A tłuszcze trans są niezbędne dla zdrowia!
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Tylda znaczy, że nie badali, a nie że nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A! Na tyldę, to się nic nie poradzi...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
A 18:1 t to może te Twoje 3% jest
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A może być...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakiś patolog, niewyględny, ale dobrze gada, jak na mainstreamowca.
|
|
|
|
|
|
|
|