Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Alergie (Przeczytany 5147 razy)
|
sylwiazłodzi
Go
|
Cytat z artykułu opublikowanego przez Morgano
Alergia wg lekarza optymalnego
cyt:W tym czasie obserwuje się stopniowe zmniejszanie objawów aż do całkowitego ich ustąpienia. Należy jednak pamiętać, że po początkowym okresie stosowania diety należy zmniejszyć ilość zjadanego białka do około 0,8 g na kilogram wagi należnej, bo w przeciwnym razie może dojść do zahamowania procesów zdrowienia. koniec cyt.
Dlaczego taka rada ?interesuje mnie to bo Bartek-mój syn jeszcze ma objawy alergiczne choć zmniejszone? Chodzi mi o waszą odpowiedź np. Toana, lekarki czy pani dr. o nicku bea lub innych z Was którzy możecie mnie oświecić w tej sprawie więc proszę nie odsyłajcie mnie po odpowiedź do Pana dr. któy jest cytowany.A jak niektórzy wiedzą ja z synem nie jesteśmy na"100 % DO" tylko na wersji wg "lekarki" Dziękuję bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ja ci moge powiedzieć krótko: Bo białko jest alergogenne, więc nie należy jeść go w nadmiarze. Jako jeden z przykładów masz skazę białkową.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Dzięki Ewa nie wpadłam na to. Na razie po roku diety i uczenia się podstawowych rzeczy jestem na etapie czytania nowych pozycji. Zaczęłam od Lutza bo nadal dla mnie dyskusje na forum o niektóych chorobach były magią. A być może nie potrafię jeszcze wyławiać ważnych informacji. Tarczyca, Hormony, glukoza, geny itp nie składałam tego do "k_py". Teraz jak czytam Lutza to zaczynam jeszcze więcej rozumieć. Następne pozycje może znajdę w bibliotece a jak nie to będę sobie od przyszłego roku robić prezent co miesiąc w końcu nie palę, nie piję tylko pod warunkiem,że nadal będę mieć pracę. Ale niesety książek J.K nie ma w biblitoece ani Lutza dlatego go kupiłam.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Sylwia. Szukaj dla syna tłustych pokarmów. Tłuszcz powoduje mniejsze zapotrzebowanie na pokarmy niepotrzebne. Z ilością B na dobę to to wróciłabym do wątku w którym Toan pisze o zapotrzebowaniu na B. Moje jest w dolnej granicy normy. Ja przynajmniej jestem za tym by dziecko samo dopasowało sobie właśnie ilość B. Zaobserwowaniem i podaniem na forum ile B zje na dobę, wraz z podaniem wagi, wzrostu. Z jakichś 3 dni.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Już nawet wcześniej zaczęłam pisać ale przez te zęby wszystko trafił.... za przeproszeniem. Potiwerdzam,że je pewnie za mało tłusto. Tylko jak jest w domu to chce jabłko,banana,sok różne takie a jak idzie do babci to ma ochotę na placuszka z jajek i ziemniaków itp. Pamięta,że w domu to dostanie coś słodkiego, może chleba bo je tata. A u babci inaczej. Ale jak mi przejdzie to będę pisać starając się też opisać porcje bo sama jestem ciekawa czy to co zjada to wystarczająca ilość B i W czy nie ,bo tłuszczu to pewnie je mało ale już mężowi trąbiłam tyle razy żeby do zupy dodawał smalcu ,że już to robi i bez przypominania ale co jakiś czas pytam żeby nie było,że może o tym zapomnieć.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|