Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: O WRZODZIEJĄCYM ZAPALENIU JELITA GRUBEGO. Według opinii lekarza optymalnego. (Przeczytany 289135 razy)
|
carver
Go
|
Przyczyna CU to - produkty mleczne - dlatego zalecam je jadac raz na tydzień (u dzieci co 5 dni).
Nasuwa sie jeszcze jedno pytanie co z plackami serowo jajecznymi, czy z powodu duzej ilosci sera nalezy sie z nimi rozstac? Przed chwila czytalem Twoje posty (ok. 320) poszukujac w nich problemow zywieniowych zwiazanych z CU , ale niczego narazie tam narazie nie znalazlem. Nie moge powstrzymac sie przed stwierdzeniem, ze takim oto przypadkiem spotkalem w nieogarnionej i bezkresnej przestrzeni wirtuialnej niezwykle pracowitego czlowieka; chyle czola przed Twoja wiedza i pracowitoscia gratuluje i zycze satysfakcji w pracy zawodowej. POZDRAWIAM! carver
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ewa Bednarczyk-Witoszek to ja : http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?t=8809CU to choroba w której uszkadzaczami są wszystkie zboża glutenowe (żyto, pszenica, orkisz, jęczmień owies, otręcy) i bezglutenowe (te szkodzą u osób nadużywających je - stosują za duże dawki W). CU to choroba w której szkodzą minimalne ilości produktów mlecznych, dlatego celem wyleczenia zalecam je rotować WSZYSTKIE - co 7 dni. Placki serowo-jajeczne nie są jadalne na CU. Nie są w stanie wyleczyć, chyba, że jadamy baaardzo tłusto. Placki serowo-jajeczne powodują, że po mięsie (karczek, wolowina) nastepuje pogorszenie. Chodzi oczywiście o samo-normalizację B/dobę. Każdy wyznacza swoją dawkę B. Ja to wyznaczam zlecając jaja lub żółtka jako jedyny rodzaj B na dobę. Jestem "potężnie przyśmiecona" jak mam zapotrzebowanie dobowe na 4 jaja lub 8 żółtek,. Wyznaczamy swoją dawkę B. Im wieksza tym więcej śmieci mamy w sobie. Tak najogólniej. Histaminouwalniacze (cebulowe, alkohol itd, reszta w mojej książce) przestają uszkadzać po wyrównaniu obu powyższych grup, dlatego nie uznaję ich za szkodliwosci. 35 rok życia to taki umowny termin. Ci starsi są zwykle z wiekszym problemem, bardziej zaśmieceni. Ci młodsi są zwykle z mniejszym problemem, mniej zaśmieceni. Zwylke, nie zawsze. Są osoby młode ale za to baaardzo chore. Młodzi się zwykle szybciej leczą i mniej (krócej w sensie czasu) "nimi wstrząsa" po błędzie dietetycznym. Starzy się muszą długo zbierać, szczególnie gdy często pakują w siebie śmieci (str. 227 w mojej książce + owoce). Czemu dzieciom nie szkodzą owoce - może są jeszcze mało zaśmiecone?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
carver
Go
|
Jest mi niezwykle milo, ze poswieca pani dla mnie swoj czas. Dziekuje Pani za koplejne cenne inforacje lacznie z ksiazka Pani autorstwa, ktora postaram sie kupic (mam tu blisko dwie ksiegarnie). Serdecznie Pozdrawiam i dziekuje Tomasz Michalik - carver Chicago, IL.
|
|
|
|
|
|
|
carver
Go
|
Dziekuje za zaproszenie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Smażone? Zaszokuję Cie. Wszyscy moi pacjenci z CU zaczynają tolerować smażone... . Przyczyna CU to - produkty mleczne - dlatego zalecam je jadac raz na tydzień (u dzieci co 5 dni). - produkty glutenowe (powyżej 35 r.ż. poszerzam je o produkty zbozowe bezglutenowe), na DO i te i te są niejadalne. - cukry proste (tego nie czepiam się u dzieci) - owoce, czekolada, cukier. Smażone - j.w. - przestają być szkodliwe. DO jest ok ale bywa że niedolecza do końca , czyli całkowicie, z powodów w/w. Jak ktoś na DO jada T - 5g/kg/dobę na stałe - też szkodzi. Zaś przywiało. A co ma wspólnego z DO(bo lubię ) taka fantazja- 5g/kg/dobę tłuszczu? Dziekuje za zaproszenie Amerykański @carver roztropnie przyjął zaproszenie- znaczy nic pewnego- i grzecznie podziękował.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
DO jest ok ale bywa że niedolecza do końca , czyli całkowicie, z powodów w/w. Jak ktoś na DO jada T - 5g/kg/dobę na stałe - też szkodzi. A co ma wspólnego z DO(bo lubię ) taka fantazja- 5g/kg/dobę tłuszczu? Można się porządnie namydlić taka ilością mydła , choć ja dobijałem przy intensywnym,bardzo intensywnym trybie "czuwania" do ~4-4,5g/kg (300g tuściu)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
DO jest ok ale bywa że niedolecza do końca , czyli całkowicie, z powodów w/w. Jak ktoś na DO jada T - 5g/kg/dobę na stałe - też szkodzi. A co ma wspólnego z DO(bo lubię ) taka fantazja- 5g/kg/dobę tłuszczu? Można się porządnie namydlić taka ilością mydła , choć ja dobijałem przy intensywnym,bardzo intensywnym trybie "czuwania" do ~4-4,5g/kg (300g tuściu) Myślę, że Radziowi nie o ilość, a o sposób podania idzie. Ja spokojnie obecnie jem ponad pół kilo tłuszczu, ale dwa miesiące wcześniej nie dałbym rady... A przecież jelita i żołądek mam te same
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przede wszystkim o DO mego Przyjaciela. DO! To lubię w chorobie, więc o to mi idzie. Co to za chwyt marketingowy- to ... bywa że niedolecza do końca . jeszcze z formą do dupy, że o treści nie wspomnę. A przy okazji... ...zerknę... 10.07.brrr ... 3,9g/kg tego na T, bo chory nie chory tyrać musiałem- zdaje się, że na darmozjadów "niedoleczonych do końca".
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Zerknę... 11.07.brrr... 2,54g/kg... Młodszy, a dobrze radzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. Yoł szacun za biegi w klapeczkach i na boso Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ,a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Choć dramatycznie o Was starszy staram się jednak, to mimo niskich obu parametrów, jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ... Ktoś to zrozumiał? Bo ja nie. Choć dramatycznie od Was starszy staram się jednak, mimo posiadania niskich obu parametrów, aby klapak reagował... dalej bez zmian... No! Teraz jest olrajt, bo tak miało być.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. Yoł szacun za biegi w klapeczkach i na boso Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ,a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4 Świetne! Mam Cię! Yoł A mojego Przyjaciela z wiarą w "+i-" nie mieszaj, to nieudany będzie związek. Do wyborów daleko. Ja wiem, że mamy czas.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
... Choć dramatycznie o Was starszy staram się jednak, to mimo niskich obu parametrów, jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ... Ktoś to zrozumiał? Bo ja nie. ...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... Choć dramatycznie o Was starszy staram się jednak, to mimo niskich obu parametrów, jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. ... Ktoś to zrozumiał? Bo ja nie. Choć dramatycznie od Was starszy staram się jednak, mimo posiadania niskich obu parametrów, aby klapak reagował... dalej bez zmian... No! Teraz jest olrajt, bo tak miało być. U mnie- dla odmiany- taki gostek oznacza, że jestem cool, olrajt, luzak, kontent. Fajny szyfr.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. Yoł szacun za biegi w klapeczkach i na boso Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ,a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4 Świetne! Mam Cię! Yoł A mojego Przyjaciela z wiarą w "+i-" nie mieszaj, to nieudany będzie związek. Do wyborów daleko. Ja wiem, że mamy czas. Mariusz! Znowu sobie przypomniałem. Tak na wszelki wypadek. Tyś Wielkopolanin- jest, a wobec tego wyrażenie "wiara", to- w poniższych, moich tekstach do Ciebie- kumpli z podwórka nie dotyczy. Olrajt?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
jednak klapak reagował błyskawicznie na każdą prowokację- szczególnie od najmniejszego palca, co Wy na to. Yoł szacun za biegi w klapeczkach i na boso Ja, na boso gramolę się tylko do łóżka Twój przyjaciel daje 100% gwarancji ,a później jest już raźniej wśród "swoich" o tym samym "przyciąganiu" "+" i "-" abyś http://www.youtube.com/watch?v=UpFPo8wTAp4 Świetne! Mam Cię! Yoł A mojego Przyjaciela z wiarą w "+i-" nie mieszaj, to nieudany będzie związek. Do wyborów daleko. Ja wiem, że mamy czas. Mariusz! Znowu sobie przypomniałem. Tak na wszelki wypadek. Tyś Wielkopolanin- jest, a wobec tego wyrażenie "wiara", to- w poniższych, moich tekstach do Ciebie- kumpli z podwórka nie dotyczy. Olrajt? Zweryfikowano.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|