Autor
|
Wtek: apetyt na słodycze (Przeczytany 137790 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
te 30 g dodatkowo 3 razy w miesiącu nie zrobi większej szkody ( pod warunkiem stosowanie się do zasad ŻO ). Widocznie twój organizm tego potrzebuje. Przeczytaj jeszcze raz co Doktor pisał o węglowodanach. Na pewno znajdziesz odpowiedź .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ale ja nie rozumiem chyba czegoś... Skoro wiem, że mi się zbliża miesiączka, to wiem, że będzie grana czekolada, tak? No to wtedy obcinam inne węgle i czerpię całość z czekolady, nie ma żadnego "nadmiaru 30g" i gitara. Czy jednak nie rozumiem? Bo pewnie jest tak, że jemy normalnie "zdrowiuśkie" węgle w stosownej ilości, bo "jesteśmy optymalni i cukru nie jemy" i jakże twardzi, bo jakiejś czekoladzie się nie damy, ale przychodzi wieczór i całą optymalność szlag trafia i mamy "30g nadmiaru". I wyrzuty sumienia. Faktycznie, wtedy DO szkodzi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie rozumiesz, bo "przecież Doktor zabronił..." Albo tak się niektórym zdaje.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
[quote author=kasara1991 link=topic=2228.msg391965#msg391965 date=1443946714
Yyyy... co prawda nie wiem z jakiego powodu przeszlas na DO, ale jesli nie bylas powaznie chora, to uwazam, ze grubo przesadzasz...
Ja osobiscie jem praktycznie same slodycze, a z warzyw jedynie papryke i pomidora. I jakos nie tyje. Wsuwam czekolady i czekoladki, lody, wafle i batony, ciasta i ciasteczka, boze, jakich to ja slodyczy nie jem... byle z umiarem.
Ale nazywasz sie optymalny/na, choc wcinasz tyle niedobrego cukru? Eee... jak to tyle "niedobrego cukru"? (niezmiernie rzadko przekraczam 60g/D) Co to znaczy "niedobrego"? Niedobry bo co? Wszak ostatecznie i tak mamy glukoze krazaca we krwi. I nie, nie nazywam siebie juz "optymalnym". Dzis uwazam, ze to "debilne" okreslenie. Poza tym w realu takie wyznanie odstrasza tylko panny, o czym sie przekonalem kiedys. Tak samo jak nazwisko "Kwasniewski". Obu tych slow nie wypowiadam na glos, jesli juz to uzywam jakichs bezpiecznych, neutralnych zamiennikow.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
To co tu robisz na forum? Jeszcze te panny ci w ciasteczkach zaczna szperac.
|
|
|
|
|
|
|
kelin211
Go
|
Nie zaslugujesz na wiedze doktora jesli sie wstydzisz Jego nazwiska. Wzbudzasz we mnie obrzydzenie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Akurat Anakina to bym się, pod tym względem, nie czepiał. To był jeden z gorliwszych krzewicieli Słowa Doktora. Ale na szczęście zmądrzał.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to tak jak poprawność polityczna. Widocznie wychodzi z założenia, że do loserów nie warto się przyznawać. Jak judasz Jeszcze jest w takim wieku, że wstydu nie można schować do kieszeni. Nonkonformistą jestem, więc mam łatwiej. Swoją drogę, fajne te panny , powiadasz jej, że jadasz masło trochę więcej niż inni, a one od razu kosza dają > Chyba bym był niezmiernie szczęśliwy w takiej sytuacji
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No jak? Rwać nieznajomą babeczkę i w pierwszych słowach zasadzić tekst: "Fajna kicia z ciebie, a ja jestem na formule 4es..." Toż normalna dziołcha odwróci się na pięcie, bo nikt normalny na rwaniu o dietach nie rozmawia...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Polecam zainteresowanie się japońską logiką. Omote i ura, myśli prywatne i publiczne, kwestia dopasowania się do grupy i faktyczne poglądy. Japończycy zupełnie inaczej postrzegają człowieka "szczerego" i inaczej rozumieją to pojęcie. To społeczeństwo plemienne, grupa jest zawsze ważniejsza niż jednostka, powinniśmy się od nich nauczyć kilku rzeczy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Swoją drogę, fajne te panny , powiadasz jej, że jadasz masło trochę więcej niż inni, a one od razu kosza dają > Chyba bym był niezmiernie szczęśliwy w takiej sytuacji No, bo sobie taka pomysli zaraz, co za prymityw, uzywa masla zamiast wazeliny ;D
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Właśnie, dziewczynę to można zaprosić na wspólne lody, będzie dietetycznie i przyjemnie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Swoją drogę, fajne te panny , powiadasz jej, że jadasz masło trochę więcej niż inni, a one od razu kosza dają > Chyba bym był niezmiernie szczęśliwy w takiej sytuacji No, bo sobie taka pomysli zaraz, co za prymityw, uzywa masla zamiast wazeliny ;D Aleś Ty zacofany! Teraz używa się oleju arganowego.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
masla zamiast wazeliny ;D
nie oglądała ''Ostatnie tango w Paryżu'' ? , a ja jestem na formule 4es..." no to WiO ! - odrzeknie
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie, dziewczynę to można zaprosić na wspólne lody, będzie dietetycznie i przyjemnie. Ale na pierwszej randce wyjeżdżać z taką propozycją? A jak sobie gardziołek przeziębi?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To społeczeństwo plemienne, grupa jest zawsze ważniejsza niż jednostka, powinniśmy się od nich nauczyć kilku rzeczy. Ale ta druga Japonia w tym kraju coś nie wyszła za bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No jak? Rwać nieznajomą babeczkę i w pierwszych słowach zasadzić tekst: "Fajna kicia z ciebie, a ja jestem na formule 4es..." Toż normalna dziołcha odwróci się na pięcie, bo nikt normalny na rwaniu o dietach nie rozmawia... Teraz sie nie wyrywa na takie teksty. Teraz sie mowi "Sluchaj lalka, ja tera szamie lowcarba i mam do tego apke w moim smartfonie, a ty co szamiesz?"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
A jak sobie gardziołek przeziębi? To przynajmniej będzie sobie można w spokoju razem muzyki posłuchać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Teraz sie nie wyrywa na takie teksty. Teraz sie mowi "Sluchaj lalka, ja tera szamie lowcarba i mam do tego apke w moim smartfonie, a ty co szamiesz?"
Teraz to się w ogóle nie rozmawia, tylko się siedzi razem w knajpie przy stoliku i wysyła do siebie smsy.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No jak? Rwać nieznajomą babeczkę i w pierwszych słowach zasadzić tekst: "Fajna kicia z ciebie, a ja jestem na formule 4es..." Toż normalna dziołcha odwróci się na pięcie, bo nikt normalny na rwaniu o dietach nie rozmawia... Teraz sie nie wyrywa na takie teksty. Teraz sie mowi "Sluchaj lalka, ja tera szamie lowcarba i mam do tego apke w moim smartfonie, a ty co szamiesz?" O! Widzę, żem z innej epoki!
|
|
|
|
|
|
|
|
|