Gavroche
|
Zaskakujące, jak często inteligentni ludzie nie rozumieją otaczającego ich świata.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A to dobrze wróży, wmutują w tłum. Autokrytyka nie potrzebna tu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak ja jestem dobrym przykładem nieogara w wielu dziedzinach, ale teoria ewolucji nią nie jest. W tekście występuje nieprawdziwa informacja na której opiera się ta "dewolucja" (to pojęcie prawnicze), która mówi, że "ewolucja to stopniowy proces przechodzenia od organizmów mniej złożonych do wyżej zorganizowanych". Przecież to bzdura na resorach, bo ewolucja to proces dostosowywania się do środowiska i nic ponadto.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ok. I tak Ilu gryzipiórków tyle ewolucyj.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo gryzipiórki szybko ewoluują...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ok. I tak Ilu gryzipiórków tyle ewolucyj. Zgoda.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Bo gryzipiórki szybko ewoluują... Przystosowują się bo im długopisy ktoś pozabierał, paluszki już nie takie rzutkie, kły rosną bo nie ma na czym ścierać.
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wczoraj pół dnia na słońcu, miałem się przy okazji ładnie przybrązowić a tu d... blada, ramiona spieczone. Chyba porwałem się z motyką na słońce i moja ewolucja nie nadążyła. Jestem teraz blado brązowawo czerwony, może zrzucę trochę skóry. Na dziś zgłaszam nieprzygotowanie ewolucyjne...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Raczej behawioralne, niż ewolucyjne. Gdybyś codziennie spędzał pół dnia na dworze, nie byłoby zaskoczki.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Tym bardziej podtrzymuję.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mogą nam wciskać każdy kit...i jest git... Kasiorkę biorą i "następne badania są potrzebne"...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Od stu lat pojemność czaszki gatunku homo sapiens zmniejsza się. Chyba czaszek optymalnych nie badano. Większość żyje i ma się dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wlosi chca przyspieszyc zmniejszanie, wczoraj czytalem, ze burmistrz Turynu, lewaczka i wegetarianka (co jest oczywiste) chce zeby Turyn byl w calosci wegetarianski. Mam nadzieje, ze do nastepnej kadencji czaszka jej sie skurczy tak, ze ja zamkna w pokoju bez klamek.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zapis kopalny jest nieodpartym zwycięstwem teorii ewolucyjnej, że negacjoniści nie mają innego wyboru jak tylko kłamać i twierdzić fałszywie, że nie istnieje. Próbują odwrócić uwagę przez pokazywanie pozostałych luk w zapisie lub okazjonalnych oszustw. Kiedy pokazujesz im przejściowe skamieniałości, dokonują intelektualnego odpowiednika wpakowania sobie palców do uszu i śpiewania ?La, la, la?.
http://www.listyznaszegosadu.pl/m/nauka/ewolucja-przylapana-na-goracym-uczynku
|
|
|
|
|
|
|
|
|