forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-04-29, 15:18:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.
660640 wiadomości w 4059 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  KURCZAK Z RUSZTU.
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: KURCZAK Z RUSZTU.  (Przeczytany 2615 razy)
MORGANO
Gość


Email
KURCZAK Z RUSZTU.
« : 2007-12-15, 01:41:23 »

KURCZAK  Z  RUSZTU.

Składniki.
1000g Kurczaka
  300g PomidorĂłw
przyprawy : przypraw do kurczaka, 2 łyżki oleju, ząbek czosnku, pieprz, sól.

SposĂłb przygotowania.
Kurczaka podzielić na 4 części. Każdą posmarować olejem, oprószyć solą pieprzem i przyprawami. Rozetrzeć ząbek czosnku z solą, i natrzeć nim kurczaka od środka. Zostawić chłodnym miejscu na 1-2 godziny Kłaść na rozgrzany ruszt i opiekać z każdej strony przez 15-20 minut. Skrapiać olejem lub wodą by kurczak nie wysechł. Można również piec w piekarniku 200 C około 40 minut. Przed końcem opiekania przy każdym kawałku kurczaka położyć 2 połówki pomidora oprószanego solą, pieprzem i ziołami.

Ogółem 1300g  B-T-W  /125,0/ - /170,6/ - /10,8/ - /2080 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /9,6/ - /13,1/ - /0,8/ - /160 kalorii/
250g porcja 1 osobowa  B-T-W /24,0/ - /32,8/ - /2,1/ - /400 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 1,4  : 0,1
B+T/250g=56,8g
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.036 sekund z 19 zapytaniami.