MORGANO
Gość
|
KURCZAK Z RUSZTU.
SkĹadniki. 1000g Kurczaka 300g PomidorĂłw przyprawy : przypraw do kurczaka, 2 ĹyĹźki oleju, zÄ
bek czosnku, pieprz, sĂłl.
SposĂłb przygotowania. Kurczaka podzieliÄ na 4 czÄĹci. KaĹźdÄ
posmarowaÄ olejem, oprĂłszyÄ solÄ
pieprzem i przyprawami. RozetrzeÄ zÄ
bek czosnku z solÄ
, i natrzeÄ nim kurczaka od Ĺrodka. ZostawiÄ chĹodnym miejscu na 1-2 godziny KĹaĹÄ na rozgrzany ruszt i opiekaÄ z kaĹźdej strony przez 15-20 minut. SkrapiaÄ olejem lub wodÄ
by kurczak nie wysechĹ. MoĹźna rĂłwnieĹź piec w piekarniku 200 C okoĹo 40 minut. Przed koĹcem opiekania przy kaĹźdym kawaĹku kurczaka poĹoĹźyÄ 2 poĹĂłwki pomidora oprĂłszanego solÄ
, pieprzem i zioĹami.
OgĂłĹem 1300g B-T-W /125,0/ - /170,6/ - /10,8/ - /2080 kalorii/ 100g produktu B-T-W /9,6/ - /13,1/ - /0,8/ - /160 kalorii/ 250g porcja 1 osobowa B-T-W /24,0/ - /32,8/ - /2,1/ - /400 kalorii/ Stosunek B-T-W 1 : 1,4 : 0,1 B+T/250g=56,8g
|