administ
Go
|
Rafinadą! Pyszne herbatniki były z rafinadą! Tłusty (gruby), słodki i chrupiący cukier PS Ile czasu od ostatniego posiłku odpala "metabolizm głodowy"? Przyjęto, że dobrze odżywiony organizm odpala w trzeciej dobie. Ale po biochemii krwi można dokładnie ustalić.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Rafinadą! Pyszne herbatniki były z rafinadą! Tłusty (gruby), słodki i chrupiący cukier PS Ile czasu od ostatniego posiłku odpala "metabolizm głodowy"? Przyjęto, że dobrze odżywiony organizm odpala w trzeciej dobie. Ale po biochemii krwi można dokładnie ustalić. Czyli teoretycznie po trzech dniach poszczący powinien poczuć "przeskok" i polepszenie samopoczucia?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Teoretycznie tak.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przydałaby się teraz jakaś praktyka. Może tym razem aktorka wystąpiłaby w tej roli. Nie wiem jak Wam, ale ja zaryzykuję ocenkę, że kobieta lepiej potrafi wykorzystać takiego darowanego Oskara, znaczy jest to dla mnie bardziej naturalne.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Naturalnie, bo to może być poręczne narzędzie nie tylko do samoobrony...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Trudniej nieco ze statuetką Sandowa
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wracając do "szkodliwości" cukru: pierwszą oznaką głodowania na dietach wysokowęglowodanowych jest spadek poziomu cukru we krwi do poziomu nieznacznie niższego od obecnej normy, bo norma jest tak ustawiona, aby ze zdrowej osoby zrobić cukrzyka łykającego tabletki diabłotologiczne. Problemem w głodówce nie jest brak energii, ani rzekomy brak możliwości zamiany tłuszczu w cukier "bo acetyl nie zamieni się w łańcuch cukrowy" - otóż zamieni się i jeszcze energię da, ale brak wody do podtrzymania Krebsa i tak zwany głód aminokwasowy konsekwencją czego jest ekspresja genów hamujących transkrypcję operonów kodujących RNA, zwolnienie elongacji i inhibicja transkryptorów przez wzrost stężenia cytozolowego difosforanów. Prowadzi to w konsekwencji do odzyskiwania aminokwasów egzogennych z białek ciała, w celu podtrzymania syntezy białek niezbędnych do podtrzymywania życia w stresie głodowym. Głodowanie, to bardzo ciekawe zagadnienie wymagające osobnego opracowania, ale nie ma komu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale widzę, że w całkiem dobrej formie jestem do pisania. Szkoda, że nie mam ochoty.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wracając do "szkodliwości" cukru: pierwszą oznaką głodowania na dietach wysokowęglowodanowych jest spadek poziomu cukru we krwi do poziomu nieznacznie niższego od obecnej normy, bo norma jest tak ustawiona, aby ze zdrowej osoby zrobić cukrzyka łykającego tabletki diabłotologiczne. Problemem w głodówce nie jest brak energii, ani rzekomy brak możliwości zamiany tłuszczu w cukier "bo acetyl nie zamieni się w łańcuch cukrowy" - otóż zamieni się i jeszcze energię da, ale brak wody do podtrzymania Krebsa i tak zwany głód aminokwasowy konsekwencją czego jest ekspresja genów hamujących transkrypcję operonów kodujących RNA, zwolnienie elongacji i inhibicja transkryptorów przez wzrost stężenia cytozolowego difosforanów. Prowadzi to w konsekwencji do odzyskiwania aminokwasów egzogennych z białek ciała, w celu podtrzymania syntezy białek niezbędnych do podtrzymywania życia w stresie głodowym. Głodowanie, to bardzo ciekawe zagadnienie wymagające osobnego opracowania, ale nie ma komu... Ja z checia przeczytam . I nawet zacytuje pierwszy, bo potem bedzie, ze sie na biochemii nia znam
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Panuje opinia, że w głodzeniu na dietach Ww bardziej "lecą mięśnie", a tkanka tłuszczową jest oszczędzana. Na dietach tłuszczowych ma być odwrotnie... Ale po rozruszaniu "żywienia wewnętrznego" u obu grup powinno być tak samo, nie?
A na czym polega "mięśnioochronne" działanie diety tłuszczowej na codzień, bo na bank coś takiego jest?
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale widzę, że w całkiem dobrej formie jestem do pisania. Ja widzę, że w wyśmienitej.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale widzę, że w całkiem dobrej formie jestem do pisania. Szkoda, że nie mam ochoty. Szefu mój! Takiego Cię widok właśnie utrwalam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To zdanie jest dobre W programie dowiecie się z czego się go robi i dlaczego jest taki popularny.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
administ
Go
|
Cukier krzepi i nic się nie zmieniło.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Miałem 500g mąki ziemniaczanej przez 2 miesiące, ale się skończyła, a dzisiaj patrzę, a tu mąka gryczana za 5.99 za 1kg, więc kupiłem, będzie do babrów fortyfikujących węglowodanami jak znalazł, zawsze to zdrowsze i smaczniejsze od piwa.
|
|
|
|
|
|
|
|