Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: Śpiew (Przeczytany 35465 razy)
|
Halina Ch.
Go
|
|
Odp: Śpiew
« Odpowiedz #40 : 2008-01-11, 10:47:45 » |
|
Dlaczego potrafimy śpiewać TYLKO gdy jesteśmy sami, nikt nas nie słyszy?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
|
« Odpowiedz #41 : 2008-01-11, 13:14:21 » |
|
Pamiętam jeszcze biesiady przy zastawionym stole z alkoholem, gdzie po paru kieliszkach towarzystwo się rozśpiewało.W ostatnie lata wszystko zamilkło. Ludzie się pozamykali w domach, imprezy są coraz rzadziej, a jak są, to cichutkie. Możemy śpiewać przy obcych, bo domowników to irytuje. A jak nie ma gdzie, to pozostaje śpiew samotny, tak jak pasterza na połoninie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
« Odpowiedz #42 : 2008-01-11, 14:50:34 » |
|
to pozostaje śpiew samotny, tak jak pasterza na połoninie. oj,tak Daniel,oj tak
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
|
« Odpowiedz #43 : 2008-01-11, 18:01:18 » |
|
Daniel -bo teraz takie prawo ,ze wszystkim wszystko przeszkadza , zresztą -kazdy zamyka sie w swoich apartamentach , goni za pieniędzmi i nie ma na nic nie ma czasu . Ja pamietam ,ze najwięcej sie spiewało ruskie piosenki -one zawsze są na czasie
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
|
« Odpowiedz #44 : 2008-01-18, 19:31:19 » |
|
Ostatnio słuchałem płyty "SMAKIN ' DUDI" i jedna z piosenek najbardziej przypadła mi do gustu. Już ją umiem i śpiewam w samochodzie.
Gdy z komina
Gdy z komina już nie dymi Człowiek robi się zgryźliwy Gorycz zjada mu podroby Jad uderza mu do głowy
Gdy z komina już nie dymi Świat ponury, robaczywy Nawet słońca blask nie cieszy Żaden dowcip już nie śmieszy
Gdy nie dymi już w komina Człowiek zaraz zapomina Jaki był przed paru laty Jak smakował mu świat cały
Refr. Zacznij walkę z zegarem Jeszcze nie jesteś stary złam wskazówkę i uduś kukułkę
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
|
« Odpowiedz #45 : 2008-02-17, 13:52:46 » |
|
Trochę szaleństwa jest w każdym człowieku. Taka jest już nasza natura, że robimy coś co nie trzyma się logiki. Może nie całkiem tak jest, tylko po prostu trudno to wytłumaczyć. To sfera uczyć, namiętności, miłości tak nie zbadana, tak nie pojęta. Od kilki dni prześladuje mnie melodia z "Nocy i dni". Sięgnąłem po tekst i spodobał mi się.
... Bo jak to jest, jak to tak, że więdnie bez, cichnie ptak. Zegary tak śpieszą się. Biegną dnie i noce.
Pokochaj mnie, lesie mój, kochajcie mnie, ranne mgły. Darujcie mi biały strój. Tak mało już nocy i dni.
Znów zielenieje sad po burzy, nim roztopimy się w podroży. Ty kochaj mnie od nocy, do nocy, aż po noc.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
« Odpowiedz #46 : 2008-02-17, 14:08:42 » |
|
To jest mój ukochany film.Mogłabym wciąż go oglądać i za każdym razem czuję,jakbym go pierwszy raz oglądała .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
« Odpowiedz #47 : 2008-02-17, 18:19:55 » |
|
Ja słucham ostatnio Univers .Słuchałam tego chyba 14 lat temu i mi się przypomniało niedawno "Piłuję" cały czas piosenkę Mr. Lennon .
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
|
« Odpowiedz #48 : 2008-04-13, 19:54:50 » |
|
Ciekawa jestem, jak Wasze doświadczenia ze śpiewem? Mnie ostatnio spotkał wielki zaszczyt - mój syn poprosił mnie, aby "podłożyć mu mój wokal" do muzyczki, którą sam stworzył Sama jestem ciekawa efektu Póki co ćwiczę przy pomocy programu karaoke. Nie wiem tylko dlaczego mój mąż łapie się za głowę i zastanawia się - przed barkiem - co by tu spożyć?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
« Odpowiedz #49 : 2008-04-13, 22:30:48 » |
|
Śpiewu to ja czasem słucham, a czasem o nim czytam, jak tu - http://szwarcman.blog.polityka.pl/?p=139 . Możemy się chyba czuć w tej dziedzinie zaniedbani, bo rzadko się słyszy choćby nucące osoby. Szkoda. Namawiam, by się napić z mężem i śpiewać nadal, może nawet razem. Śpiew to zdrowie. Pozdrówka, Teresa
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
|
« Odpowiedz #50 : 2008-04-14, 01:37:17 » |
|
Śpiewu to ja czasem słucham, a czasem o nim czytam, jak tu - http://szwarcman.blog.polityka.pl/?p=139 . Możemy się chyba czuć w tej dziedzinie zaniedbani, bo rzadko się słyszy choćby nucące osoby. Szkoda. N amawiam, by się napić z mężem i śpiewać nadal, może nawet razem. Śpiew to zdrowie. Pozdrówka, Teresa I tutaj jest problem, czy zeby spiewac, trzeba sie napic. Ale, ale, rok temu kupilem gitare i nauczylem sie grac. Przy graniu spiewam, i nie musze sie napic. Nie ma to jak nowa pasja oprocz DO, i oczywiscie kurczakow. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
|
« Odpowiedz #51 : 2008-04-14, 01:44:02 » |
|
Kurczaki, to moje wlasne z inkubatora, 9 kurczaczkow, narazie sa w domu (nie w kurniku), link do fotek, (bo sa/te kurczaki/ fotogeniczne) moze podam. maf
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
« Odpowiedz #52 : 2008-04-14, 10:09:58 » |
|
Maf,
pół lampki wina śpiewaniu nie zaszkodzi. Myśleliśmy, ja i Pan, o innych sytuacjach ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
|
« Odpowiedz #53 : 2008-04-14, 22:12:37 » |
|
Kurczaki, to moje wlasne z inkubatora, 9 kurczaczkow, narazie sa w domu (nie w kurniku), link do fotek, (bo sa/te kurczaki/ fotogeniczne) moze podam. maf
oj .....pokaz te kurczatka,prosze
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
|
« Odpowiedz #54 : 2008-04-14, 22:39:47 » |
|
Maja juz 3 tygodnie(wykluly sie w sobote wielkanocna, gdyby to mial byc ZNAK, to wykluly sie w Dzien Zmartwychwstania, Takze w moje urudziny, ale oczywiscie zaplanowalem to ). Dzisiaj pierwszy raz wypuscilem je na trawnik. Fotki wrzuce jutro Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
|
« Odpowiedz #55 : 2008-04-15, 07:37:02 » |
|
Maja juz 3 tygodnie(wykluly sie w sobote wielkanocna, gdyby to mial byc ZNAK, to wykluly sie w Dzien Zmartwychwstania, Takze w moje urudziny, ale oczywiscie zaplanowalem to ). Dzisiaj pierwszy raz wypuscilem je na trawnik. Fotki wrzuce jutro Pozdr maf Pokaż ich fotki koniecznie. Ja póki co przymierzam się do budowy małego kurniczka dla kurek japonek. Kwoka z pisklętami jest mi już obiecana na przyszły rok przez ...pacjentkę ( o kurcze, jeszcze mnie oskarżą o łapówkarstwo )
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
|
« Odpowiedz #56 : 2008-04-15, 20:04:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
|
« Odpowiedz #58 : 2008-04-15, 20:45:23 » |
|
ale sliczniutkie,ja mysle jednak coraz czesciej,by zostac wegetarianka bazujaca na oliwie i jajkach Na DO to nie jest problem(z kurczakami). Optymalni nie jedza drobiu Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
|
« Odpowiedz #59 : 2008-04-15, 22:40:45 » |
|
ale sliczniutkie,ja mysle jednak coraz czesciej,by zostac wegetarianka bazujaca na oliwie i jajkach Na DO to nie jest problem(z kurczakami). Optymalni nie jedza drobiu Pozdr maf Ależ jedzą! A rosół na wiejskiej kurze albo gęsina, tudzież pieczona kaczka ? Mam pytanko - na jakiej powierzchni mieści się twoja mini -eko- farma i ile sztuk drobiu sobie liczy? Też się przymierzam do stworzenia takiej mini farmy.Nie wiem tylko ile potrzeba powierzchni. Bo wiadomo, kurki muszą dziobać i drapać, a przy tym trochę brudzą. Odnośnie nazwy domeny - może ogłoś konkurs?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|