Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Dieta Kwaśniewskiego a Sekta (Przeczytany 51711 razy)
|
maf
Go
|
co do restauracji optymalnej możesz ją promować bez zbędnego hałasu informując - u nas możesz zjeść optymalnie kto temat zna trafi, idiota nie zwróci uwagi. serwując golonkii kawę ze śmietaną, możesz podrzucić broszury o bujdzie na resorach że tłuszcz tuczy kto będzie zainteresowany sam dalej poszuka
W Poznaniu jest taka od dawna. Sa dwa jadlospisy, ten drugi jest dla optymalnych. Jest podane BTW itp. Oczywiscie w tej knajpie dziala nielubiana konkurencja OSBO. Co prawda rzucalem juz tam golonka /bo byla sama kosc/ do bufetu, ale jadlem tam "barszcz z tukiem"; "móżdżek", "cynaderki." Wszystko smaczne. Sa tam tez spotkania i szkolenia /nie wiemn czy jeszcze, ale tak bylo/ bezplatne. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Master_SS
Go
|
Maf, daj proze namiar na tą knajpe... Dzieki
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Akurat często jeżdżę na trasie Lublin-Zamość-Przemyśl. Któregoś razu zajechałem by obaczyć jak to z bliska wygląda. Z zewnątrz wielki szyld "żywienie optymalne" i "prądy selektywne". Heh, to sie troszke zmienilo. Ja pamietam ladne zapachy dan optymalnych A po wlascicielu widac, ze lubi jesc duzo . Sympatyczny facet. Ciagle podrywal kelnerki, hehe. Jak robil mi zabiegi, to czytal "Odpowiedzi na listy". Tylko do czytania pozyczal "Optymalnik" - a to powinno wyjasnic juz jego wiedze o DO. Mimo wszystko jest to jedyny taki lokal w mojej okolicy, napewno do niego zajrze
|
|
|
|
|
|
|
Rafalek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Master_SS
Go
|
Akurat często jeżdżę na trasie Lublin-Zamość-Przemyśl. Któregoś razu zajechałem by obaczyć jak to z bliska wygląda. Z zewnątrz wielki szyld "żywienie optymalne" i "prądy selektywne". Heh, to sie troszke zmienilo. Ja pamietam ladne zapachy dan optymalnych A po wlascicielu widac, ze lubi jesc duzo . Sympatyczny facet. Ciagle podrywal kelnerki, hehe. Jak robil mi zabiegi, to czytal "Odpowiedzi na listy". Tylko do czytania pozyczal "Optymalnik" - a to powinno wyjasnic juz jego wiedze o DO. Mimo wszystko jest to jedyny taki lokal w mojej okolicy, napewno do niego zajrze Nie moge zrozumiec tej niecheci optymalnych i "optymalników". Przeciez jedni i drudzy wywodzą się z DO. A moze to typowo polskie, kłócić sie miedzy sobą a i tak wygrają tradycyjne metody zywienia, bo gdzie 2 sie kłóci.... W innym kraju niskoweglanowcy by sie pewnie zjednoczyli, a my? Pozdro
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
W innym kraju niskoweglanowcy by sie pewnie zjednoczyli, a my?
A My sie PODZIELILISMY
|
|
|
|
|
|
|
Flawia
Go
|
a czemu optymalniki są be?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Bo są sektą.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
a czemu optymalniki są be?
Bo zamieszczane tam artykuły piszą ludzie, którym COŚ przyjdzie do głowy.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Nie przesadzajmy z tą sektą. Równie dobrze można nazwać sektą: lekarzy, adwokatów, a nawet kierowców. Każda z tych grup społecznych opiera się na solidarności związanej z posiadaną wiedzą i umiejętnościami. Aby być na DO, też trzeba posiąść wiedzę. Jak by się uprzeć, to można narzucić chętnym do jej stosowania przymus uzyskania certyfikatu potwierdzającego posiadaną wiedzę. Oby tylko nikt nie wpadł na ten pomysł, bo i tak już mamy zbyt dużo ograniczeń naszej wolności.
|
|
|
|
|
|
|
Master_SS
Go
|
Bo są sektą.
Genialne, Z perspektywy potencjalnych nowych czlonkow to sektą są jedni i drudzy. Juz widze te tłumy nowych chetnych na zywienie DO Pozdro,
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Nie moge zrozumiec tej niecheci optymalnych i "optymalników". W innym kraju niskoweglanowcy by sie pewnie zjednoczyli, a my?
A przeszkadza Ci muzułmanin walacy głową w dywan przed Twoim domem... Im mniej rzeczy przeszkadza ... tym jesteśmy zdrowsi. Im więcej rozumiemy ... też... jesteśmy zdrowsi.
|
|
|
|
|
|
|
akselek
Go
|
Jak napisalem w tytule postu, to miala byc prowokacja....
Po prostu uwazam, ze DO jest źle promowane...
moja siostra na tym forum?? moze,... tepretycznie mozliwe... [font=Verdana][b] Ale wesoło.
Jak widzisz - w naszym Kraju nie można sprowokować poważnej, merytorycznej dyskusji. Tak jest wszędzie: w polityce i życiu codziennym. Dyskutuje sie na tematy zastępcze. Na przykład: Ty piszesz (i słusznie) o promowaniu idei Żywienia Optymalnego a dyskutanci uparcie piszą o reklamowaniu tegoż; Ty piszesz o mistycyźmie w argumentacjach, kwalifikujące je do sekciarstwa. a na forum mówi się o tym, że jesteś przeciwko religii w życiu optymalnie odżywiających się...itp Być może udział w tej dyskusji (!?) biorą optymalni ze zbyt niskim stażem, czyli poniżej 5 lat Dyskusji "do rzeczy" nie było. Będzie dopiero wtedy, kiedy w USA zacznie się stosować Dietę dr Kwasniewskiego. Wtedy będziemy się ścigać w promocji. Dawniej musiało być coś najpierw na wschodzie a teraz - na zachodzie, bo Polska to jest duża wieś, kochany! pozdro [/font][/b]
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A przeciez tak nie mozna, medycyna jest nauką, nie mozna ignorować lekarzy, oni wiedzą wiecej niz my (nie-lekarze), w koncu studiowali ta nauke ok 10 lat (liczą studia + specjalizacje).
i o czym tu gadać? medycyna to nauka..... a fabryka czołgów to spółka założona przez pacyfistów.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Ale zabawny watek! Gdzie ci wszyscy dyskutanci sie podziali?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak to gdzie? Lekarka leczy nowotwory u Optymalnych przy okazji pozbawiając ich 3/4 z menu optymalnego. Pracy jest sporo
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Na nowotwory to swietny jest CRISPR. Jak ulepsza te metode jeszcze bardziej, to takie DO bedzie juz tylko ciekawostka historyczna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na nowotwory to swietny jest CRISPR. Jak ulepsza te metode jeszcze bardziej, to takie DO bedzie juz tylko ciekawostka historyczna.
Tak będzie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|