Strony: 1 2 [3]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Skorki i kosci szpikowe (Przeczytany 28559 razy)
|
bea561
Go
|
Wiesz Hana, narobiłaś mi smaku z tymi wołowymi kośćmi. Muszę sie wybrać w tygodniu do miasta na rynek. Bedzie uczta szpikowa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Hana
Go
|
Musze stwierdzic, ze ludzie wbrew pozorom bardzo malo wiedza na temat "zdrowego odzywiania sie " . W krotkim czasie wypadalo mi zaliczyc kilka przyjec, z przekaskami, i widzialam te spojrzenia na moj talerz---sprowadzalam rozmowe na temat chorob/dolegliwosci ..i bylam wtedy w swoim zywiole, pozniej bylo tylko za i przeciw, a raczej tylko za tlustym jedzeniem !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
Wiesz Hana, narobiłaś mi smaku z tymi wołowymi kośćmi. Muszę sie wybrać w tygodniu do miasta na rynek. Bedzie uczta szpikowa Chetnie bym do Ciebie dolaczyla i pomogla w wyssysaniu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Ja często kupuję długie świńskie żebra z kawałkami nieokrojonego mięsa po 2zł/kg. Gotuję tak długo, że jestem w stanie je zębami zmiażdżyć z węższego końca a następnie po wstępnym obezsaniu odgryźć jakieś 10cm i następnie wyssać zawartość pozostałej części kości.
Modne jest pytanie: Czy tak szczegółowy opis jest normalny?
I pytanie rzeczowe: Mam nadzieję, że szpik z tych kości jest też OK?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja często kupuję długie świńskie żebra z kawałkami nieokrojonego mięsa po 2zł/kg. Gotuję tak długo, że jestem w stanie je zębami zmiażdżyć z węższego końca a następnie po wstępnym obezsaniu odgryźć jakieś 10cm i następnie wyssać zawartość pozostałej części kości.
Masz ugryzienie o mocy szczęk imadła ,ale czy to jest normalne w przypadku człowieka?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renata
Go
|
.Ja znalazlam szpik wolowy i loj okolonerkowy wolowy w sloiczkach.rzeznik -KAPECKI -Nie wiem czy Wam to cos mowi ale spotkalam jego reklame w "optymalni".Ja kupuje go i dodaje do wszystkich zup nawet tych ugotowanych na kosciach szpikowych wieprzowych [kosci wolowych niestety nie znalazlam nigdzie w sklepie ]
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Ja często kupuję długie świńskie żebra z kawałkami nieokrojonego mięsa po 2zł/kg. Gotuję tak długo, że jestem w stanie je zębami zmiażdżyć z węższego końca a następnie po wstępnym obezsaniu odgryźć jakieś 10cm i następnie wyssać zawartość pozostałej części kości.
Masz ugryzienie o mocy szczęk imadła ,ale czy to jest normalne w przypadku człowieka? a moze,to nie zasluga mocnych zebow,tylko slabych kosci zwierzaka
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3]
|
|
|
|