Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Zaczynam scisle byc na diecie... (Przeczytany 35234 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
maf,
dziękuję bardzo. Rozejrzę się.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Jak nie muszę się opierać na tabelkach to się nie opieram, kiedyś zważyłem 10 żółtek na własnej wadze i zapamiętałem, że dorodne żółtko waży 30g. adam pierw reklamujesz chemiczne parówy z konserwantami a teraz te gigantyczne jaja na hormonach i antybiotykach? to ma być DO czy DS (Dieta Śmieciowa) ? promujesz biedronke czy tesco?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Adiqq
Go
|
Ja również chciałabym wiedzieć jak ten szpik pozyskiwać. Może ktoś zechce mnie pouczyć? To samo pytanie w sprawie móżdżku, łoju, smalcu gęsiego.
Pozdrawiam, Teresa
Slyszalem, ze szpik mozna dostac w marketach typu "makro". Jest tam zaplecze dzialu miesnego, gdzie jak poprosisz potna Ci duza kosc na plasterki. Mozdzku nigdzie nie widzialem, podobno jest dodawany do parowek, tak jak i skorki /dlatego parowki sa dobre/. Pozdr maf u nas jest Hala miesna i mozna tam kupic w/w produkty. aczkolwiek nie zawsze, czasami trzeba sie umowic na odpowiedni dzien
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) adam pierw reklamujesz chemiczne parówy z konserwantami (...)
Dyskutujemy co jest lepiej a co gorzej, zapewniam Cię, że buraka z supermarketu i parówkę z supermarketu dzielą miliony lat ewolucji na korzyść oczywiście parówki. I w dodatku w parówce nie ma tylu nawozów i pestycydów. Wczoraj zjadłem tylko duszone flaczki mrożone z całą kostką masła, bez węglowodanów, a niczego oprócz zdrowego podejścia nie staram się promować. Nie chce mi się powtarzać, kliknij sobie na nagłówek cytatu poniżej to będziesz sobie mógł raz jeszcze przeczytać co napisałem: ZAPIEKANE KIEŁBASKI NADZIEWANE. (...)
(...) Parówki to żywność optymalna (...)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Go
|
No cóż Adamie! Muszę to wreszci napisać! Parówki z supermarketu są niejadalne Dla mnie przynakjmniej. Na kilometr wyczuwam w nich chemię. I kurczak ze sklepu też. Że nie wspomnę o jajach. Także śmietanka UHT. Chociaż tę ostatnią , przyznaję z pokorą, zdaża mi się używać, jeśli na czas nie kupię w kubeczku. A i jeszcze mikrofalówka. Wyrzuciłam ją z domu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Trzeba pomyśleć przez chwilkę kto i w jakim celu może gotować parówki, ale szkoda czasu, nie zgadniesz, kliknij na nagłówek cytatu, a zagadka się wyjaśni Jak buraki tu są jadalne, a parówki nie są to idę sobie na stronę wegetarian poczytać jak się robi domowy smalec ze skwarkami z tłuszczu kokosowego i cebuli. (...) gotuję dwie parówki (...)
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
a co mnie obchodzą jakieś buraki z supermarketu? i co z tego że parówka lepsza od buraka z supermarketu a burak lepszy o białego ryżu a ryż lepszy od klusek a kluski lepsze od batona marsa itd ? dzisiejsze parówki choć zdrowsze od batona marsa to syf jakich mało. poczytaj etykietę co tam jest naładowane - ukochana przez wegan GMO soja i tłuszcze roślinne trans, cukier, konserwanty Ecośtam x 10, kleje, glony etc
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Pomijając, z jakiego mięsa są parówki i co jest w składzie, nigdy nie mozna byc pewnym, czy znowu ktos nie dorzuci tam papieru toaletowego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
maf
Go
|
No cóż Adamie! Muszę to wreszci napisać! Parówki z supermarketu są niejadalne Dla mnie przynakjmniej. Na kilometr wyczuwam w nich chemię. I kurczak ze sklepu też. Że nie wspomnę o jajach. Także śmietanka UHT. Chociaż tę ostatnią , przyznaję z pokorą, zdaża mi się używać, jeśli na czas nie kupię w kubeczku. A i jeszcze mikrofalówka. Wyrzuciłam ją z domu.
Widzisz bea, tak samo jest z kazdym produktem. Trafisz karkowke szpikowana soja. Poszukaj w googlach, hint "nastrzykiwarki". Dobra parowka to nie ta od Stoklosy za 4,80/kg. Dobra parowka kosztuje od 10 w gore. i to nie od kazdego producenta. Kiedys straszyli parowkami, ze tam sa najgoprsze odpady swini, skorki, wymiona itd. Kiedys salceson kosztowal 5 zl/kg. Teraz 16. Tyle co schab bez kosci. Dobrych produktow trzeba szukac. Pozdr maf
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Jak ja bym chciała mieć pewność, że za ceną idzie jakość. Ostatnio na pewno idzie marka. I tyle. Parówki mi zupełnie nie smakują.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Go
|
Dobrych produktow trzeba szukac.
Ująłeś rzecz znakomicie. Trzeba szukać, czytać dokładnie skład. Ale najlepiej nie wymyślać zbytnio jadłospisu, zjadać najprostsze potrawy przygotowane w domu z prostych składników. Jajecznica na smalcu zrobionym w domu ze słoniny to jest to. Samemu piec pasztety, robić galaretkę z nóżek.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
|