forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-28, 12:52:28

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
660569 wiadomoci w 4059 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  SZATOBRIAND.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: SZATOBRIAND.  (Przeczytany 4193 razy)
MORGANO
Go


Email
SZATOBRIAND.
« : 2007-12-29, 01:41:05 »

SZATOBRIAND.

Składniki.
300g Polędwica środkowa
100g oliwa z oliwek
50g masła
sól i pieprz.

Sposób przygotowania.
Polędwicę opłukać i osuszyć, posmarować oliwą, zostawić na godzinę w chłodnym miejscu. Po godzinie rozgrzać olej na patelni, obsmażyć mięso z obydwu stron na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i smażyć ok. 7-8 minut z każdej strony. Zdjąć z ognia, posolić i oprószyć pieprzem, odstawić na 2-3 minuty, następnie skośnie przeciąć dzieląc mięso na 2 części. Na stekach ułożyć wiórki zimnego masła porcja dla 2 osób.

Ogółem 450g  B-T-W  /60,7/ - /151,4/ - /0,4/ - /1610 kalorii/
100g produktu  B-T-W  /13,5/ - /33,6/ - 0,1/ - /360 kalorii/
150g porcja 1 osobowa  B-T-W /20,2/ - /50,5/ - /0,1/ - /540 kalorii/
Stosunek  B-T-W  1 : 2,5  : 0,0
B+T/150g=70,7g
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 17 zapytaniami.