Autor
|
Wtek: BYKI w Internecie (Przeczytany 263739 razy)
|
|
Deoxys
Go
|
Na marginesie bez spięcia. "Zabrania sie bibli interpretowania doslownie i nakazuje bajkowe czyli alegoryczne dowolne traktowanie wiezy bioblijnej, dla przygłupich kościół wymyslił swięto 3 króli, i chociaz kazdy kto nie jest matolem, moze sprawdzic w nowym testamencie ze tam są magowie a nie królowie, miliard katolikow nadal świętuje swieto 3 kroli, a powinno się świętować święto 3 magow, ktorzy przyszli przywitac nowo narodzonego księcia magii, przyszłego króla żydowskiego Jezusa, magowie byli kapłanami wiedzy, a wiedza to religia żydów nazywaną dzisiaj kabałą"
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli bez spięcia, to chociaż niech zaiskrzy, w reszcie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jeżeli bez spięcia, to chociaż niech zaiskrzy, w reszcie. Od tego jest "Mam talent".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie znam.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie znam.
To nie przeszkadza.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nawet pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czas relaksu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pod sztangą.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Wygodnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie opowiedziałem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie opowiedziałem.
Pomostu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Czas relaksu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Nie ukrywam, razi mnie polszczyzna na naszym, Optymalnym przecież , forum. Nie to, żebym sie czepiała. Nie jest to forum literatów. Chodzi mi o bardzo podstawowe zasady pisowni. Postanowiłam założyć wątek, który pozwoli mi odreagować, a przy okazji może być przydatny dla zainteresowanych. Na pewno nie powinni tu wchodzić przewrażliwieni i ignoranci, bo mogą poczuc się bardzo dotknięci, jak każdą uwagą, która niby ich nie dotyczy Zapraszam prawdziwych Optymalnych, którzy, oprócz żywienia, chętnie poduczą się również podstaw naszego języka i nie obrażą sie przy okazji, bo znają swoją wartość i mają też dużo do powiedzenia w innych dziedzinach wiedzy. Czasem przytoczę w tym wątku, zauważony w czasie czytania forum, byk (nie byka ) Proszę o przyłączanie się do "nagonki na byki" Słoń może bać się myszy, ale Optymalny nie boi się konfrontacji z bykami Pomysł przyszedł mi do głowy wczoraj, gdy wpadłam na bardzo często spotykany błąd. Ostatnio słyszałam go nawet w wykonaniu spikerów TV. Forumowy oryginał: "wlasnie slucham salse"słucham sals y (dopełniacz, kogo, czego?) słyszę tę sals ę (biernik, kogo, co?) na pewno nie tą (to przy okazji) W zabawie używam lalkę, czy lalki? Uwaga, błędna forma brzmi dwuznacznie. Mozna różnie sie bawić Można? Nie lubię lalki.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Uśmiałam się serdecznie. Cudna składnia redaktora z wp.pl. Cyt: "Była jednak kimś więcej, niż tylko matką i żoną sławnego pisarza - oprócz wychowywania i nauczania dzieci, zajmowały ją także prace gospodarskie." "Wielokrotnie walczyła z cenzurą, której Tołstoj był atakiem, udało jej się spotkać w tej sprawie z carem i wywalczyć pozwolenie na druk między innymi kontrowersyjnej "Sonaty Kreutzerowskiej"."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|