Autor
|
Wtek: BYKI w Internecie (Przeczytany 263722 razy)
|
Zyon
|
Podpadasz Dasna, podpadowujesz po prostu. Sekta purystow jezykowych juz sle na ciebie asasynow
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przed chwilą pomagałem skompletować wyprawkę dla pary ragdolli jednej pani. Owa pani miała wspaniały, słowiański akcent w dosyć poprawnym, zresztą, polskim Za mały pikuś jestem by ocenić jej ojczysty język, rosyjski, ukraiński, białoruski czy inny, ale uwielbiam ten zaśpiew, aż mi się guzy nowotworowe wycofały Zadawałem mnóstwo pomocniczych pytań, żeby tylko mówiła A jeszcze na koniec, pożyczyła mi "miłych świąt" z takim "el" przedniojęzykowozębowym, to siódme niebo normalnie. Myślicie, że coś ze mną nie tak?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na pewno... Ale, że tak całkiem? Położyć się i umierać?
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przed chwilą pomagałem skompletować wyprawkę dla pary ragdolli jednej pani. Owa pani miała wspaniały, słowiański akcent w dosyć poprawnym, zresztą, polskim Za mały pikuś jestem by ocenić jej ojczysty język, rosyjski, ukraiński, białoruski czy inny, ale uwielbiam ten zaśpiew, aż mi się guzy nowotworowe wycofały Zadawałem mnóstwo pomocniczych pytań, żeby tylko mówiła A jeszcze na koniec, pożyczyła mi "miłych świąt" z takim "el" przedniojęzykowozębowym, to siódme niebo normalnie. Myślicie, że coś ze mną nie tak? To "el" ciężko nam wymawiać. Polscy aktorzy przedwojenni ćwiczyli mówienie "l"(słynne jablko), właśnie takiego przedniojęzykowego, ale to nie to samo co rosyjskie. Jest taki wyraz, gdzie kiedy go mówię niektóre Rosjanki plączą ze śmiechu. To "колготки" (kalgotki - rajstopy), ja staram się wysunąć język do przodu i komicznie to wygląda. Oprócz tego w wyrazie "плач" Rosjanie wymawiają nie tylko miękko "l" ale tez końcowe "cz" miękko, mięciutko. Niepowtarzalnie. Jesteś normalny, przynajmniej dla mnie.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
, ale uwielbiam ten zaśpiew, aż mi się guzy nowotworowe wycofały Nowa metoda? Może warto zrobić jakieś seminarium? Ręce, które leczą. Zaśpiew, który leczy.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
, ale uwielbiam ten zaśpiew, aż mi się guzy nowotworowe wycofały Nowa metoda? Może warto zrobić jakieś seminarium? Ręce, które leczą. Zaśpiew, który leczy. Rosyjskie pieśni marszowe, szanty, wschodniosłowiański (jest taki?) akcent, język czeski telewizyjny i prowincjonalny francuski. Do tego bulion z żółtkiem i budyń żółtkowy i 100% wyleczeń
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
, ale uwielbiam ten zaśpiew, aż mi się guzy nowotworowe wycofały Nowa metoda? Może warto zrobić jakieś seminarium? Ręce, które leczą. Zaśpiew, który leczy. Rosyjskie pieśni marszowe, szanty, wschodniosłowiański (jest taki?) akcent, język czeski telewizyjny i prowincjonalny francuski. Do tego bulion z żółtkiem i budyń żółtkowy i 100% wyleczeń Nic tylko opatentować.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na pewno... Ale, że tak całkiem? Położyć się i umierać? Jakiegoś znafcę tematu z DD by wypadało zapytać...
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Reniu,test,czas Start :'(
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mariusz, jaki test? Na znaffcę?
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
na znaffce obu materii,tylko Ty nie umieraj. choc plotka w stylu srutuje i choruje podgrzalaby atmosfere. Taka mala prowokacja
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
zastanawiam sie jeszcze nad prezentem. 1 czy 3kg pestek,a moze jednak morele suszone? Sie zobaczy,co zajaczek przyniesie
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Zaadaptuje czy zaadoptuje? Zaadoptować- uznać prawnie cudze dziecko za swoje. Zaadaptować - przystosować coś do nowych potrzeb. Ale teraz wszyscy się zaadoptowali. Dlaczego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|