Strony: [1] 2
|
|
|
Autor
|
Wątek: wegowodany (Przeczytany 14259 razy)
|
wiesia1
Gość
|
Mam pytanie,choruje na cukrzyce 2 prosze o podpowiedz jakich weglowodany jeĹÄ Ĺźeby zebraÄ 50 g.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
Ten kalkulator optymalny pomoĹźe Ci wybraÄ produkty , Ĺźeby zebraÄ 50 g wÄglowodanĂłw: http://optymal-btw.webpark.pl/kalkulator.html np. brokuĹy 150g - W 7,8 cebula 50g - 3,45 papryka czerw. 150g - 9,9 ziemniaki 100g - 18,3 jagody 100g - 12,3 RAZEM: 51,8 weglowodanĂłw
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Gość
|
Ja nigdzie nie moge znaleĹźÄ porzÄ
dnych tablic BTW ,zeby sobie przedrukowaÄ . wszÄdzie sÄ
z jakimiĹ zbÄdnymi dla mnie pierdoĹami ,albo jakby niekompletne. kalkulatorek fajny -ale juĹź straciĹam do niego cierpliwoĹc - szybciej mi liczenie na kartce idzie.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
Mam pytanie,choruje na cukrzyce 2 prosze o podpowiedz jakich weglowodany jeĹÄ Ĺźeby zebraÄ 50 g.
przede wszystkim zadbaj o siebie i nie lecz siÄ na forum!!! Wizyta u optymalnego lekarza bÄdzie najlepszym dla ciebie wyjĹciem (zakĹadam, Ĺźe ksiÄ
Ĺźki czytaĹaĹ)
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
W tabelach nie znalazlem owocu Mango. A teraz wlasnie jest sezon na nie u nas. Jedyny owoc, ktoremu nie moge sie oprzec. Cale niebo w buzi i staram sie nie jesc wiecej niz 100g na dzien, ograniczajac inne wegle. Bardzo dobry zimny z lodowki - to jest lepsze od najwspanialszych lodow.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
W tabelach nie znalazlem owocu Mango. A teraz wlasnie jest sezon na nie u nas. Jedyny owoc, ktoremu nie moge sie oprzec. Cale niebo w buzi i staram sie nie jesc wiecej niz 100g na dzien, ograniczajac inne wegle. Bardzo dobry zimny z lodowki - to jest lepsze od najwspanialszych lodow. Â
ZnalazĹam coĹ takiego: http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,56682,2158384.html
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Gość
|
mango BTW 0,5- 0,5- 14,5, teĹź uwielbiam
|
|
|
|
|
|
|
kristan
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
maf
Gość
|
Jeszcze ktos korzysta z mojego kalkulatora na webparku? Nie jest aktualizowany. Wiecej produktow i chyba inne dzialanie jkalkulatora est ma mojej stronie od 4 lat. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
zdrowa
Gość
|
Jeszcze ktos korzysta z mojego kalkulatora na webparku? Nie jest aktualizowany. Wiecej produktow i chyba inne dzialanie jkalkulatora est ma mojej stronie od 4 lat. Pozdr maf JA korzystam . Nie tak czÄsto jak kiedyĹ ale siÄ przydaje.
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
No to wiem juz duzo o mango a ci co jedza je w Polsce to powinni wiedziec, ze jest ich masa odmian. Ja lubie takie w kolorze pink, kiedy dojrzeja i te ogromne o wadze do 1 kg. Odpadu jest z niego okolo 300 - 350 gram a reszte zjadamy cala rodzina - w 4 osoby. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Gość
|
Syriusz, lubiÄ, jak piszesz ciekawostki nie z tego Ĺwiata
|
|
|
|
|
|
|
Syriusz
Gość
|
Ewa, dzieki za komplement, tylko nie przerazaj sie moja pisownia. O tym mango dodam jeszcze, ze jadam je tylko w styczniu i lutym, kiedy mozna kupic je na markiecie od farmerow. Staram sie nie kupowac zadnych owocow ani warzyw w supermarkietach ani zieleniakach. Tam jest niemal wszystko napromieniowane aby moglo dlugo lezec. Kolo Brisbane wybudowali ogromna stacje do napromieniowania wielkich ciezarowek z zywnoscia i wszystko poddaja radiacji zanim towar trafi do sklepow. Tak wiec jesli u was w Polsce macie mango to z pewnoscia jest napromieniowane. A jaka jest wartosc takiego produktu to wie tylko nasz Stworca. Z pozdrowieniem
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Gość
|
Syriusz, nie bÄ
dĹź taki lÄkliwy. BÄdÄ sie przeraĹźaĹa, czym mi sie tylko zechce Czy ty przypadkiem z GrĂłjca sie nie wywodzisz? Nie wiem, czy mozna uwaĹźaÄ za bĹÄ
d zmiekczanie po samogĹoskach - mar kiet zamiast market, inteli gient. Mo gÄ czy nie mo gie, Syriusz? Ty rĂłb swoje - pisz. A ja bedÄ sie przeraĹźaĹa )))) No tak, najbardziej nie lubiÄ nie wiedzieÄ, co mi wciskajÄ
(jod, witaminki, promienie X, mikroelementy). Nie lubiÄ, kiedy ktos za mnie decyduje, co dla mnie dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
Ja lubie takie w kolorze pink, kiedy dojrzeja i te ogromne o wadze do 1 kg. Odpadu jest z niego okolo 300 - 350 gram a reszte zjadamy cala rodzina - w 4 osoby. Pozdrawiam
To chyba jakieĹ GMO ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Tak wiec jesli u was w Polsce macie mango to z pewnoscia jest napromieniowane. A jaka jest wartosc takiego produktu to wie tylko nasz Stworca. Syriusz,owoce  nie tylko zostaja napromieniowywane ale rowniez dojezdzaja do Europy zielone.Podczas lezakowania ,specjalnymi srodkami, doprowadzane sa do odp.stopnia dojrzalosci. Czasami  w niemieckiej TV, pokazuja reportaze ,w ktorych mowia o szkodliwosci takiego postepowania  na organizm ludzki.
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
Ewa, dzieki za komplement, tylko nie przerazaj sie moja pisownia. O tym mango dodam jeszcze, ze jadam je tylko w styczniu i lutym, kiedy mozna kupic je na markiecie od farmerow. Staram sie nie kupowac zadnych owocow ani warzyw w supermarkietach ani zieleniakach. Tam jest niemal wszystko napromieniowane aby moglo dlugo lezec. Kolo Brisbane wybudowali ogromna stacje do napromieniowania wielkich ciezarowek z zywnoscia i wszystko poddaja radiacji zanim towar trafi do sklepow. Tak wiec jesli u was w Polsce macie mango to z pewnoscia jest napromieniowane. A jaka jest wartosc takiego produktu to wie tylko nasz Stworca. Z pozdrowieniem
Ja kupilam sobie dzisiaj owoc---mango /nigdy nie jadlam, a Syriusz tak pieknie opisal walory smakowe, ze sie skusilam/ tylko jak mam teraz poznac czy jest napromieniowany? Nie ma jeszcze koloru pink, jest zielono-czerwony i twardy. Syriusz czy nadaje sie juz do jedzenia, czy musze go "dojrzewac" ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2
|
|
|