Teresa Stachurska
Go
|
Zmienia Pani temat?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Rozumiem ,że również nie odważyłaby się Pani winić człowieka pijanego,który spowodował wypadek drogowy i on żyje ,a trzeźwa rodzina nie! To już jest szczyt wszystkiego! Chyba wiadomo,ze człowiek z jakaś liczbą promili alkoholu we krwi,ma zaburzoną koordynację ruchową i zamiast iść prosto,chwieje się i najczęściej się przewraca. Proszę trochę popracować nad wyobraźnią!
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Jak alkoholik rozwali sobie glowe, to od razu robia mu tomografie...
A jeszcze przy okazji ,ktoś w trakcie ,ratując mu zycie sam je straci.Był taki przypadek,nie pamiętam gdzie,czy w Zabrzu ,czy Gliwicach-samochód potrącił lekarza,który ratował jakiegoś pijaka leżącego na drodze. Chyba rozumiem co się stało. Moje pytanie odnosiło się do wczorajszej Pani wypowiedzi, której można już nie pamiętać. Przepraszam.
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Mam pytanie!
Tutaj chca dawac tabletki z zelazem jak sie odda krew. Brac czy nie brac?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam pytanie!
Brać i sprzedawać na lewo albo pod kwiatki wrzucać
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Mam pytanie!
Też mam pytanie! A gdzie jest to "tutaj"?... Poczekam. "Krwii" się bez powodu nie oddaje __ nikomu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciekawi mnie czy którakolwiek z osób tutaj dyskutujących mając perspektywę własnej śmierci lub bliskiej osoby, nadal krzyczała by o degeneracji naszego gatunku z powodu transfuzji, przeszczepu czy inkubatora? Bo czym jest HIV, leki immunosupresyjne czy lekkie opóźnienie dzieciaka, w porównaniu z utratą życia? Bardzo łatwo stawia się krzyżyk na obcych...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Która osoba "nadal krzyczy"? Doprecyzuj.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Która osoba "nadal krzyczy"? Doprecyzuj. Zależy którą stronę wątku czytasz.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jest parę osób, w tym aktywnych.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jest parę osób, w tym aktywnych. Tu misię trochę miesza, jak Kangurowi O faszystów gatunkowych chodzi
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
To trudniejsze. Wszak skłonności nacjonalistyczne nawet Szefu od czasu do czasu przejawia, ale nie w tym wątku. Nieobecni zaś "nie mają racji". Jadnak temat też uważam za aktualny i wartościowy, ale tym razem poczekam, aż kto "inaczej lepszy się wypnie".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To trudniejsze. Wszak skłonności nacjonalistyczne nawet Szefu od czasu do czasu przejawia, ale nie w tym wątku. Nieobecni zaś "nie mają racji". Jadnak temat też uważam za aktualny i wartościowy, ale tym razem poczekam, aż kto "inaczej lepszy się wypnie". Rozsiadłem się
|
|
|
|
|
|
|
kasara1991
Go
|
Teraz zauwazylam, ze nie odpowiedzialam. "Tutaj", to w Norwegii.
A powiedzcie (kto wie, oczywiscie) - ostatnio schudlam i waze teraz ok 47 kg, granica oddawania krwi to 50 kg. Zastanawia mnie, czy moge oddac krew wazac ponizej 50 kg - eventualnie jakie szkody bym mogla sobie wyrzadzic?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Teraz zauwazylam, ze nie odpowiedzialam. "Tutaj", to w Norwegii.
A powiedzcie (kto wie, oczywiscie) - ostatnio schudlam i waze teraz ok 47 kg, granica oddawania krwi to 50 kg. Zastanawia mnie, czy moge oddac krew wazac ponizej 50 kg - eventualnie jakie szkody bym mogla sobie wyrzadzic?
To jest ograniczenie w Norwegii? Pewnie chodzi o objętość oddawanej jednostki. Tutaj się z tym nie spotkałem, a oddaję od lat. Nie raz leżałem fotel w fotel z babeczką ~45 kg. Pogadaj z personelem, podpowiedzą Ci. Jak chcesz pomagać, to są inne formy, samo osocze, płytki czy co tam jeszcze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Też mam pytanie! A gdzie jest to "tutaj"?... Poczekam. "Krwii" się bez powodu nie oddaje __ nikomu. Dlatego nigdy krwi nie oddawałem i nie zamierzam. I obym nigdy nie musiał. ;-]
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ile oddałeś...
|