Jarek
Go
|
Mi możecie dolać ,jak macie za dużo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale jeśli ktoś zacznie to potem już chyba musi...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Chyba tak ,ale taka duża dziara na ramieniu ,to prawie te same objawy,czegoś brak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ile oddałeś... Ze 30 litrów. Wcale nie "musi" jak zacznie, gdyby tak było, każdy, kto się mocniej skaleczył musiałby, a i pijawki do końca źycia przystawiać trzaby.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kiedyś oddawałem ( okolice służby wojskowej). Teraz chyba zacznę ponownie. Jakieś wskazówki Gavro masz?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
czytam regulamin, a tam : Krew przetłuszczona (lipemiczna) nie nadaje się do celów leczniczych, dlatego każdy krwiodawca w dniu poprzedzającym oddanie krwi powinien spożyć lekkostrawną kolację a do oddania krwi zgłosić się po lekkim beztłuszczowym śniadaniu. to moja się nada ? albo - optymalny, gdy dostanie krew wysokowęglowodanowca ? Czy to nie ma znaczenia ?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem, czy regularne, częste oddawanie jej nie szkodzi? Co dr Kwaśniewski na ten temat pisał?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie chyba nic ! Bez Doktora ani rusz . chyba że? co nie zabronione - to dozwolone .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja nie jestem pewna, ale chyba nie polecał...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jest pewien plus. Będę mógł przez to jeść więcej mojej ulubionej wątróbki i pasztetów. Po oddaniu krwi, jej ubytek jest uzupełniany w ciągu 4-rech tygodni. Ubytek żelaza jest uzupełniany w czasie do 8-miu tygodni
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiedyś oddawałem ( okolice służby wojskowej). Teraz chyba zacznę ponownie. Jakieś wskazówki Gavro masz?
Nie klepać obsługi po pupach przed wprowadzeniem igły w żyłę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|