|
Gavroche
|
Przed chwilą oddawałem krew w Centrum Krwiodawstwa na Saskiej, po raz pierwszy tu. Chciałem zobaczyć siedzibę. Jestem pod wrażeniem, szybko, gładko i nowocześnie. No i dają prócz czekolad, jeszcze wafelek i napój słodzony, fajnie. Czekolady jakiejś takiej firmy, co nie znam, na kolację wypróbuję z pół, albo nawet całą, wolno mnie, bo morfologię mam wzorową.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mam pełen zestaw, jak każdy, ale dziękuję, teraz opitolę na legalu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Minęło dwa miesiące od ostatniej donacji i akurat krwiobus na dzielnicę zajechał, tuż pod moim domem, więc sobie oddałem pół literka. Pani doktor była zdziwiona, że mimo postury małego niedźwiedzia, ciśnienie 115/75 i puls 58, ale to starsza pani, wtedy dobrze uczyli fizjologii i nie histeryzowała, że bradykardia i śmierć. Więc mam darmowe czekoladki, wafelki i soczek, no i wrażenia wizualne, bo śliczne dziewczyny w białych kitlach pobudzają odpowiednie ośrodki w mózgu, pewno celowo, żeby za 8 tygodni wrócić.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na kawę z taką się umawia, a nie na krew.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Przed chwilą oddawałem krew
A jakiejś ankiety o przyjmowanych lekach/zastrzykach to bynajmniej niema?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przed chwilą oddawałem krew
A jakiejś ankiety o przyjmowanych lekach/zastrzykach to bynajmniej niema? Jest, HTZ nie jest przeciwwskazaniem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wtedy do "ostatniej kropli krwi".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Sytuacja analogiczna do wątpliwości optymalnych, co się z nimi stanie jak będą mieli wypadek i przyjmą nieświadomie 5% roztwór glukozy w infuzji. Ale Ty się boisz nawet cienia cienia, rozumiem, homeopatia taka.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Ty się boisz nawet cienia cienia, rozumiem, homeopatia taka.
Ta sobie powtarzaj dla dodania otuchy, gwizdanie ponoć tez pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fajnie, szczególnie w nagłych przypadkach, gdy każda sekunda się liczy.
|
|
|
|
|
|
|
|