"Moi mili, ja jestem muzułmaninem i mnie nikt kitu ani ciemnoty nie wciśnie. To co sie dzieje to jest regularna inwazja, nazywana w islamie Hijra(Hidżra), czyli zdobycie terenu wroga poprzez zasiedlenie, najczęściej pokojowe, bez walki...)
W dzisiejszym wywiadzie dla niemieckiego Bilda Prezydent Duda dyplomatycznie odmawia przyjmowania przez Polskę uchodźców. Mówi, że Polacy nie zapomnieli Niemcom pomocy jaką otrzymali jako uchodźcy w latach 80. Ale dziś należy zlikwidować przyczyny masowej imigracji do EU i to w bezpośrednio krajach, z których przyjeżdżają imigranci. Wg Prezydenta, Polska zachowuje solidarność europejską z innymi krajami przez to, że przyjmuje i będzie przyjmować uchodźców z ogarniętej wojną Ukrainy Stanowisko Prezydenta zaprezentowane w Bildzie zostało natychmiast zacytowany przez Frankfurter Alllgemeine Zeitung pod tytułem: "Polski Prezydent odmawia przyjęcia następnych Uchodźców. http://www.wykop.pl/artykul/2720927/prezydent-duda-odmawia-niemcom-przyjmowania-imigrantow/