Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1306527 razy)
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jedno jest pewne - będzie dalej wesoło.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Jedno nie wyklucza drugiego Powiem Ci tak, jeszcze kilkanaście lat temu wybierałem mniejsze zło i namawiałem do tego innych - naprawdę. Ale że tylko osioł zdania nie zmienia w końcu dojrzałem do tego, że nie ma to większego sensu, ba, nie ma żadnego sensu. Dużo więcej się zyskuje inwestycją w swój intelekt (nie materializm, bo to samo przyjdzie) i niezależność niż liczenie na rządzących, którzy są obcymi dla nas ludźmi i realizują tylko swoje ambicje. Kilkanascie lat temu nie bylo takiej okazji aby zaglosowac na ugrupowanie, ktorego nadrzednym celem jest dobro Polski. Jak wczesniej mowilem, w przeszlosci mialem inne rzeczy na glowie i swiat polityki wisial mi i dyndal. Obecnie prace mam niezalezna, moge ja wykonywac gdzie chce i kiedy chce, wiec teoretycznie wisi mi kto i jak rzadzi, bo na chleb i emeryturke musze zapracowac sobie sam. Tylko jest jedno ale. Mieszkam tutaj, tutaj place podatki i nie mam najmniejszej ochoty biernie sie przygladac jak jakis podnozek Makreli za moja krwawice funduje sobie osmiorniczki, wyprzedaje za bezcen majatek narodowy i szyderczo mowi ze nic sie nie stalo.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I bardzo dobrze, jeżeli czujesz się na siłach i masz predyspozycje, to trzeba w to wejść. Tylko wtedy jest REALNA szansa na zmiany.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ta, lepiej tkwic w umyslowej prozni i pracowac u niemca i dla niemca Przykład idzie z góry. Ryba psuje się od głowy
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
I bardzo dobrze, jeżeli czujesz się na siłach i masz predyspozycje, to trzeba w to wejść. Tylko wtedy jest REALNA szansa na zmiany. Nie kpij sobie Black, bo dobrze zrozumiales, ze napisalem dlaczego warto bylo zaglosowac, a nie ze mam zamiar cos w tej materii dzialac.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tak to jest, jak się nie kojarzy jaj z 2005-2007 z "dobrą zmianą"... Ciepła woda w kranie starczy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2005-2007 mi się ten okres kojarzy z niespotykaną prosperitą. W gospodarce polskiej i osobistą.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie kpij sobie Black, bo dobrze zrozumiales, ze napisalem dlaczego warto bylo zaglosowac, a nie ze mam zamiar cos w tej materii dzialac.
Nie kpię. Jeżeli jesteś niezadowolony z jakości usług Biedronki, to głosujesz na zmianę dyrektora, czy masz to... i idziesz do konkurencji? Jeżeli nie pasuje Ci Ajfon, to głosujesz na zmianę Dżobsa czy jak mu tam, czy masz to w... i kupujesz szajsunga? Itd. itd. Państwo narodowe, to sztuczny XIX wieczny twór, jeszcze 200 lat temu wzruszyłbyś ramionami i przeprowadził tam, gdzie żyje się taniej i jest więcej swobód obywatelskich. Nie widzę żadnego racjonalnego powodu abym miał obcemu człowiekowi pomagać osiągnąć stołek, bo mam go tam, gdzie on mnie ma. Predysponowane jednostki do rządzenia, doskonale sobie poradzą bez cudzej pomocy.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
No i mi wlasnie nie spodobala się poprzednia ekipa rzadzaca, wiec oddalem glos na człowieka, który porzucil to co kocha aby cos dobrego zrobic dla swojego kraju, a jego program w niczym nie ustepuje wychwalanej tutaj ustawie Wilczka.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|