|
jukor
Go
|
Dla gawiedzi tylko obietnice wyborcze raz lepsze z lewa, raz z prawa. W mediach wojenki polityków nakręcają wyborców a kraj leży odłogiem. Ale zasiedlą, już zasiedlają.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Obiecać przed wyborami można wszystko, tylko co później? A z wyjątkiem Korwina nie ma już prawicy w tym kraju.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Wyborcy PiS tylko w swoją prawicę wierzą Nikt z urzędników, nauczycieli Korwina nie poprze. No i wstyd w Brukseli przynosi!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
PiS to katokomuna przecież, co tylko by rozdawali... To samo PO, że o postkomunie nie wspomnę. Nie ma nikogo, kto chce dać ludziom zarobić i wzmacniać przez to finansowo państwo, tylko obiecują rozdawnictwo bez pokrycia! Wróciły czasy - "czy siem stoi, czy siem leży..."
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zapomniałem! Jest jeszcze fenomen PSL co wszystkie ważniejsze stanowiska szczebla powiatowego "swojakami" obsadził ... Tyle z "przemian" wolnościowych po 26 latach zostało.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
To rzeczywiście jest fenomen. Zawsze ta grupka ludzi robi przewagę w Sejmie, targując sporo dla siebie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kto wygra wybory?
nasz koalicjant .pragmatyzm
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wy dalej o polityce? Pogadajcie cos o zarciu, gdzie co kogo boli...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
U nas nikogo nic nie boli, ale to nie zasługa "diety"...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Wróciły czasy - "czy siem stoi, czy siem leży..."
Przecież to melodia przyszłości jest, prace na które nie ma chętnych wykonują maszyny, lub ci co się poczuwają, dla samodoskonalenia, a te pozostałe - inspirujące wprost - istoty myślące. Warto skończyć z wyzyskiwaniem jednych by zaspokoić wybujałe, chore potrzeby drugich. Chłop pańszczyźniany, czy robotnik ozusowany, może i zapdrlją od świtu do zmroku, ale to nienaturalne jest, co nawet w programach Cejrowskiego obserwować można.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Praca dla robotów!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chyba dezerterzy z Syrii nam wypracują ale raczej do Polski nie bedą chcieli przyjeżdżać ( chyba że pod strażą w obozie zostaną osadzeni lub Niemcy zamkną granicę ) : Mężczyzna opowiada, że uciekł do Libanu, potem do Turcji, następnie wyjechał do Brazylii. "Tam byłem cztery miesiące. I choć to miły kraj, to uchodźcom w żaden sposób nie pomagają" - mówi. Z Brazylii pojechał do Hiszpanii, by ostatecznie osiedlić się w Niemczech. "W Niemczech dostałem mieszkanie, mam opiekę medyczną, ubezpieczenie. Są bardzo mili, to jest dobry kraj. Wierzę, że można tam układać sobie życie, zwłaszcza moje dzieci będą mogły" - podkreśla.
http://stooq.pl/n/?f=994086&c=2&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A emerytury? Roboty nie bierą. Ci zostaje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|