administ
Go
|
Gdzieś czytałem, czy oglądałem jednym okiem, że taniej żyć w godnych warunkach za mizerną polską emeryturkę w Indiach, niż w Polsce. Tylko nie pamiętam, jak załatwili z ZUS-em, że im na konto przesyła złote, czy walutę do indyjskiego banku? Nie chce mi się szukać w googlu, ale pewnie jest podane nazwisko i historia tego polskiego małżeństwa.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak, leciał kiedyś taki reportaż w tivi na któryś kanale. Na emeryckim zachodzie Europy to jest dość powszechne. Ale to nie dziwota.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I żeby nie było niedomówień napiszę tak: to nie zarobki są w tym kraju za małe, tylko na "życie" nie starcza.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
przykro tak iść do sklepu, gdzie na półkach leży 100 - 200 tys produktów spożywczych (hipermarket) , a ty wiesz że raptem 10 jest dla ciebie odpowiednie. Ale musi tak być. Inaczej byśmy byli w erze kamienia łupanego. Trza produkować i konsumować! I tak się kręci finansowy światek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Generalnie się poprawiło, bo nareszcie po dobrych studiach w tym kraju zarabia się lepiej niż dołowy górnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
co wy debaty na Polsracie News nie oglądacie? Było o budżecie, rozdają miliardy, ale nie za bardzo więdza skąd wziąć ( jako odpowiedź na to - króluje mityczne uszczelnienie vatu )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no tak, ale Gugała dopytuje ich dalej. Skąd wziąć, aby spłacić ? Odpowiedzi są przeważnie śmieszne.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niech wnuki i prawnuki się martwią takimi pierdołami...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
hipotetyczny Podział na mandaty: PiS 213 PO 116 Kukiz 44 ZL 41 Petru 29 PSL 16 KORWiN 0 MN 1 8 osób PiS sobie odkupi bez trudu, sami przyjdą i będą skomleć a zresztą jest - nasz koalicjant - pasuje jak ulał
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Było o budżecie, rozdają miliardy...
Dobrze robią, bo tak się rządzi w demokracji.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
nasz koalicjant - pasuje jak ulał Ale to do wczoraj, bo wczoraj Piechociński śmiał Prezesa zahaczyć ...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Byłem w szoku, ale chyba o to, że PSL się zorientowało, że wieś jednak na PiS w większości zagłosuje. I nerwy puściły, bo mandatów nie będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziwne, bo strażnicy KRUSU zawsze to minimum osiągają. Za Pawlaka taki numer by nie przeszedł.
|
|
|
|
|
|
|
|
|