Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1305761 razy)
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
A kto to? Jakiś twój znajomy? Mój nie, więc ta data jest dla mnie w żaden sposób nieistotna.. Codziennie na świecie umiera 34,000 dzieci z powodu głodu i ubóstwa, a Pana Pawłowskiego niech opłakuje rodzina...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Amerykance sie zgodzily przyjac 10 tysi "uchodzcow" ale niestety lokalni gubernatorzy i senatorzy republikanscy postawili sie nawet opalonemu i powiedzieli, ze nie chca ani jednego u nas też nie zgodziły się gminy, nie wiem czy 1 % gmin odpowiedziało pozytywnie, na ogłoszenie o spodziewanych gościach. Może gdyby jakoś to kulturowo dopasować? Na poczatku była mowa o jakiś chrześcijanach syryjskich , ale mniemam, że ich nie ma. Relokowanie muzułmanów do nas wygląda na prowokację. Jazydzi czy chrześcijanie lepiej zostali by przyjęci w Hiszpanii, Portugalii ,czy u nas - jak było w pierwotnej wersji, kąt na przy parafiach był się znalazł. A tak, to jakby Konczitę księdzu podesłać Z kolei muzułmanie pewnie będą się o wiele lepiej czuli wśród swoich braci, w dzielnicach dużych zachodnich miast. Jak już muszą Tam mają całą swoją infrastrukturę . Co teraz ? młodych polskich nacjonalistów patriotów będziemy musieli uczyć tolerancji, bo ktoś będzie chciał pod katedrą pomodlić się na dywaniku lub w burce pomachać naszym żołnierzom na defiladzie? Za późno, moim zdaniem. Nic z tego nie będzie.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A kto to? Jakiś twój znajomy? Mój nie, więc ta data jest dla mnie w żaden sposób nieistotna.. Codziennie na świecie umiera 34,000 dzieci z powodu głodu i ubóstwa, a Pana Pawłowskiego niech opłakuje rodzina... Osobiscie nie, ale lubialem go ogladac. Do placzu mi daleko, ale jego gwaltownie postepujace zmiany fizyczne i pozniejsza smierc utkwila w mej pamieci. Wczoraj od rana o tym trabili, no a ty czasowo z tym rakiem wbiles sie idealnie. Tylko zebys zaraz nie pomyslal, ze mam do ciebie o to jakies pretensje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A kto to? Jakiś twój znajomy? Mój nie, więc ta data jest dla mnie w żaden sposób nieistotna.. Codziennie na świecie umiera 34,000 dzieci z powodu głodu i ubóstwa, a Pana Pawłowskiego niech opłakuje rodzina... A kogo to obchodzi że dzieci umierają ,30 lat słyszę to.Gadaniem pisaniem ,nikt jeszcze nic nie naprawił ,chyba że samego siebie można dowartościować . Jak chcesz możesz adoptować dziecko które umiera z głodu ,ja tez mogę tylko pytanie jest zasadnicze czy chcemy?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest właśnie skojarzyło mi się z uchodźcami. Że też nikt nie skorzysta ze sposobności ( mówię tu o ludziach powszechnie znanych i szanowanych, celebrytach, autorytetach ) i zaprosi do swojego domu w ramach przykładu dla gupszych, tylko namawiają nas abyśmy brali w ciemno imigrantów - bo tak trza, i biedne kobiety i dzieci. Pani Olejnik, Lis, Wojewódzki, J. Kwaśniewska i inni pouczają, ale nie ma nic lepszego niż pozytywny przykład. Wielu z nich stać i mają warunki mieszkaniowe odpowiednie. Oświećcie nas ! Chcę przeczytać w Fakcie, że Sikorski przyjął 30 osobową rodzinę z Aleppo, Schetyna rodzeństwo z Rakki , do którego mają dojechać siostry i dziadki, a Zoll z Synaju młodego mężczyznę z 6 żonami.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
ps. żebyś nie musiał wysilać zwojów Jeżeli miałbym się już kimś przejmować, to przejmowałbym się nie wiem, chociażby biednymi dziećmi, czy ich równie biednymi umierającymi co dzień rodzicami. W ostatnim rzędzie będę się przejmował Panem Pawłowskim, Michaelem Jacksonem, Benedyktem 16-tym ,czy innym celebrytą z TV.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
właśnie skojarzyło mi się z uchodźcami. Że też nikt nie skorzysta ze sposobności ( mówię tu o ludziach powszechnie znanych i szanowanych, celebrytach, autorytetach ) i zaprosi do swojego domu w ramach przykładu dla gupszych, tylko namawiają nas abyśmy brali w ciemno imigrantów - bo tak trza, i biedne kobiety i dzieci. Pani Olejnik, Lis, Wojewódzki, J. Kwaśniewska i inni pouczają, ale nie ma nic lepszego niż pozytywny przykład. Wielu z nich stać i mają warunki mieszkaniowe odpowiednie. Oświećcie nas ! Chcę przeczytać w Fakcie, że Sikorski przyjął 30 osobową rodzinę z Aleppo, Schetyna rodzeństwo z Rakki , do którego mają dojechać siostry i dziadki, a Zoll z Synaju młodego mężczyznę z 6 żonami. To tylko gra polityczna, obliczona na zdobycie wyborców - ogłupionych feministek, i nowoczesnych chłoptasiów z pipkami w rurkach, co nawet 'KAŁASZA' na oczy nie widział, nie mówiąc o odbyciu służby wojskowej, lub chociażby krótkiego szkolenia na wypadek... Każdy zdroworosądkowy, normalny człowiek, wie, że islamiści, byli, są i będą wrogami rozumu i cywilizacji europejskiej.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
No przecie i Kwasniewski i Walesa robiac z siebie total idiotow publicznie oswiadczyli ze sa zwarci i gotowi aby paru przyjac. Pamietacie ta komedie?
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
?Może tylko udajemy dobrych ale w słowach ,bo w czynach to juz tak prosto nie jest właśnie skojarzyło mi się z uchodźcami. Że też nikt nie skorzysta ze sposobności ( mówię tu o ludziach powszechnie znanych i szanowanych, celebrytach, autorytetach ) i zaprosi do swojego domu w ramach przykładu dla gupszych, tylko namawiają nas abyśmy brali w ciemno imigrantów - bo tak trza, i biedne kobiety i dzieci. Pani Olejnik, Lis, Wojewódzki, J. Kwaśniewska i inni pouczają, ale nie ma nic lepszego niż pozytywny przykład. Wielu z nich stać i mają warunki mieszkaniowe odpowiednie. Oświećcie nas ! Chcę przeczytać w Fakcie, że Sikorski przyjął 30 osobową rodzinę z Aleppo, Schetyna rodzeństwo z Rakki , do którego mają dojechać siostry i dziadki, a Zoll z Synaju młodego mężczyznę z 6 żonami. Bo Ci co coś dla drugiego człowieka zrobili siedzą cicho .Jak Sikorski by tak zrobił ,to tylko dla rozgłosu ,a to jest różnica
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Każdy orze jak może.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozmawiałam dzisiaj ze szwagrem z Kanady i on mówił, że Kanada zgodziła się (a dokładnie to jej rząd) na przyjęcie 25 tys. uchodźców z Afryki. Mieszkańcy Kanady - jak wszędzie - są pełni obaw i niezadowolenia... Już pierwsi wyznawcy islamu tam przybyli...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Kanadyjczyków jest tylko ze 35mln obywateli, więc jak w te lodowe pustki wyznawców islamu puszczą, to nie będzie nic groźnego...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mazowieckie - Planowali przyjąć uchodźców - zaprotestowali mieszkańcy i samorządhttp://stooq.pl/n/?f=1007704planował przyjęcie uchodźców w ramach ich unijnej relokacji, wycofał się z tego zamiaru. pamiętacie, gdy był zamach na dworzec w Madrycie, od razu wycofali wojska z Iraku Hiszpanie. Tera pewnie się dziwią, bomb coraz więcej, a tu chcą w Europie przyjmować jeszcze więcej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Opalony pewnie tych "swoich" 10 tys. wyśle na Alaskę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
On jest już na wylocie, dlatego Włodzimierz nie ma z kim rozmawiać o nowym podziale wpływów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|