Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1309194 razy)
|
Gavroche
|
Ja to sam nie wiem, jeśli to uchodźcy, to trzeba pomóc, sam chciałbym, żeby mnie ktoś pomógł, jeśli sytuacja mnie przerośnie. Ale coraz dziwniej to wygląda, mimo, że ogląd sytuacji mamy ograniczony, zaczyna to wyglądać na Hijra (islamska pokojowa inwazja przez zasiedlenie)... ONZ oficjalnie stwierdza, że ponad 70% uchodźców to młodzi mężczyźni, którzy mogą mieć rodziny, a dzietność, to nie tak jak u nas, tylko 5+, zgodnie z prawem EU potencjalnie mogą być tu ściągnięte. Na dwoje babcia wróżyła, teoretycznie oczywiście, poczekamy zobaczymy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ten teks z hijra krazy w komentach.. "Moi mili, ja jestem muzułmaninem i mnie nikt kitu ani ciemnoty nie wciśnie. To co sie dzieje to jest regularna inwazja, nazywana w islamie Hijra(Hidżra), czyli zdobycie terenu wroga poprzez zasiedlenie, najczęściej pokojowe, bez walki. Ja sie tego boje bardziej niz większość z was bo wiem jak to sie prawdopodobnie skończy. Nikt mi nie powie ze setki tysięcy młodych mężczyzn w wieku poborowym jada tutaj ze strachu przed wojną. Nikt mi nie powie że ludzie wychowani na bliskim wschodzie i w azji dostosują sie do naszych, tak, naszych europejskich wartości. Jestem europejskim muzułmaninem , religia jest moja prywatna droga czczenia Boga a nie stylem życia czy doktryną polityczną. Na pierwszym miejscu jestem europejczykiem a wszystkie izmy zostawiam w domu. Boje sie ich, ponieważ oni narzuca nam w przeciągu kilku lat swój średniowieczny, feudalny i antydemokratyczny porządek, a ci którzy sie nie dostosują będą prześladowani. Matematyka nie kłamie: kazdy z samotnych ma pozostawiona gdzieś rodzinę, ktora korzystając z prawa UE ściągnie tutaj predzej czy później, wiec liczbę imigrantów nalezy już teraz pomnożyć raz 3 lub 4, dzietność muzułmańskich rodzin z tamtego obszaru to 3 dzieci w górę, wiec jesli teraz mamy milion muzułmańskich małżeństw w Europie to za 20 lat będzie ich 3 razy wiecej, optymistycznie licząc. Jeszcze jedna rzecz która mi sie rzuca w oczy: ci uchodzcy twierdza ze za przejazd o europy musza płacic po kilka tysiecy dolarów - skąd takie rzesze rzekomo biednych ludzi którzy wszystko stracili, maja takie pieniądze? Ja nie mam zludzeń ze jest to zaplanowana, gigantyczna akcja kolonizacji europy. ICT
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Ale coraz dziwniej to wygląda, mimo, że ogląd sytuacji mamy ograniczony, zaczyna to wyglądać na Hijra (islamska pokojowa inwazja przez zasiedlenie)... Jest niezły bigos, bo jakoś nie słyszę głosów wśród europejskich przywódców aby ich przede wszystkim rozbroić. Widziałem zdjęcia i filmiki z ludźmi przedstawianymi nam jako terroryści z ISIS - a to przecież regularne wojsko w pełnym rynsztunku, z czołgami, opancerzonymi samochodami poruszającymi się jak zawodowa armia. Kto ich szkoli, sprzedaje broń? Hipokryzja na całego, ale jak zwykle dopóki nie wydarzy się coś nieoczekiwanego, to będą sobie uprawiać w najlepsze tę politykę.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na pewno do tego najazdu na UE przyłożyła ręka Turcja- to raz, bo : nie chcą ich w UE, przy uchodźcach w liczbie koło 2 mln nie dostawali wystarczająco środków na ich utrzymanie. Bez ich zgody wątpię czy te przeprawy masowe byłyby skuteczne ( przynajmniej przez ich terytorium) - posiada jedną z większych armii na świecie. Może to być także zemsta [u]Asada [/u] - to dwa, za brak pomocy ze strony świata w walce z IS . Co ja gadam ? Pomoc wręcz czarnule z IS pośrednio i bezpośrednio dostawali. Może nawet Włodek mu podsunął taki pomysł ?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Blackend
|
Mają ropę, to po co im UnioKomunia, mają własną komunię aż się złoża wyczerpią.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
Mocne nagranie rozmowy dziennikarza, który z islamu przeszedł na chrześcijaństwo z fundamentalistą ze Szwecji, wyjaśniającym swój sposób myślenia. Warto obejrzeć; zdaje się że czasy mówienia, że "ten problem nas nie dotyczy" właśnie dobiegają końca. https://www.youtube.com/watch?v=I6SX9H4luRY
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Biorac pod uwage, ze wiekszosc z nich zostawilo swoje rodziny, potem bedzie +4-8 dodatkowych osob na kazdego. I juz jest 50-100 tysi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wcześniej się zastanawiałem, dlaczego ci ludzie płacą nawet po 6-8 tys euro od łba za przemyt ich do europy zachodniej. Czy to raczej ktoś daje im te pieniążki ( niby bidni, a każdy znich parę tysiączków ma - niby dorobek życia, ale u nas nie mają tego ludzie niektórzy ). Dać pieniążki i na bilet - problem, ma kto inny. Przecież bardziej bezpieczna i legalna droga do UE prowadzi chociażby poprzez wyjazdy turystyczne. Nie sądzę , żeby taki wyjazd więcej kosztował niż 1,5 tys euro. I na miejscu się składa wniosek o azyl i już . Tak moich kolegów w latach 80 dużo zostało w RFN. Wycieczka promem, czy z orbisem i już. Nie słyszałem żeby ktoś forsował ogrodzenia i płacił po 6 tys euro czy marek za to że sam się przebija. A może nie znam dzisiejszych realiów ? To jest dla mnie zagadką. iraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych potwierdziło, że eksportuje nielegalnych afrykańskich imigrantów do Szwecji płacąc każdemu $3500, pod warunkiem że nie wrócą do Izraela. Dlaczego nie eksportują ich spowrotem do Afryki???
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mam tam bratanka, mówił, że są tam dzielnice, do których pogotowie do chorego nie wjedzie bez obstawy policyjnej...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
wcześniej się zastanawiałem, dlaczego ci ludzie płacą nawet po 6-8 tys euro od łba za przemyt ich do europy zachodniej. Czy to raczej ktoś daje im te pieniążki ( niby bidni, a każdy znich parę tysiączków ma - niby dorobek życia, ale u nas nie mają tego ludzie niektórzy ). Dać pieniążki i na bilet - problem, ma kto inny. Przecież bardziej bezpieczna i legalna droga do UE prowadzi chociażby poprzez wyjazdy turystyczne. Nie sądzę , żeby taki wyjazd więcej kosztował niż 1,5 tys euro. I na miejscu się składa wniosek o azyl i już . Tak moich kolegów w latach 80 dużo zostało w RFN. Wycieczka promem, czy z orbisem i już. Nie słyszałem żeby ktoś forsował ogrodzenia i płacił po 6 tys euro czy marek za to że sam się przebija. A może nie znam dzisiejszych realiów ? To jest dla mnie zagadką. iraelskie Ministerstwo Spraw Zagranicznych potwierdziło, że eksportuje nielegalnych afrykańskich imigrantów do Szwecji płacąc każdemu $3500, pod warunkiem że nie wrócą do Izraela. Dlaczego nie eksportują ich spowrotem do Afryki??? Ktoś na tym niezłą kasę robi. Pewnie jakaś mafie powiązana z rządami Unii...
|
|
|
|
|
|
|
|
|