Diogenes z Synopy
Go
|
Widocznie słabiej im się powodzi, że szukają zmian... widzą, że ludziom parę złoty zostało po opłaceniu leków, a makaronu więcej już nie zjedzą ,więc trza ich wytrzepać z kasy. Wmówi im się, że mają potrzebę wielką
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie, nawet potrafią wmówić, że "mięso czerwone jest rakotwórcze".
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I tego należy się trzymać, dlatego zawsze je pieczemy aby kolor zmieniło.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
I dalej Makrela będzie powtarzać : Herzlich willkommen!! ????
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Można się jej spytać na pejsbuku.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Lepiej nie pytać, bo ponoć niechęć do imigrantów jest odbierana jako rasizm. Właśnie. Już nawołują, żeby nie wierzyć prawicowym hejterom, bo ci migranci, emigranci czy HGW (przepraszam) to oni nie są temu winni. Oni są dobrzy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
A dziś milczy, czy już podjęła decyzję o emigracji Niemców z Germanii? Bo to więcej miejsca będzie dla islamistów!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzisiaj jej pewnie troche glupio ale widze, ze od rana w tvn siedzi sierakowski z lisem i tlumacza, ze to uchodzcy sa ofiarami tych zamachow a wine ponosza oszalali prawicowcy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Właśnie. Już nawołują, żeby nie wierzyć prawicowym hejterom, bo ci migranci, emigranci czy HGW (przepraszam) to oni nie są temu winni. Oni są dobrzy.
Ta polityczność Makreli i jej podobnych tylko stwarza okazję do eskalacji konfliktu i oberwą bogu ducha winni imigranci, a nie jest ich winą wojna o zasoby ropy naftowej. Ja wiem, że odezwą się zaraz głosy, że to "wina Tuska", ale zawsze powtarzam, że to jednostki decydują o ogóle, a nie odwrotnie. Tak było, jest i tak będzie, bo masa nie ma mądrości i rządzi się emocjami, a od rządzących wymaga się roztropnych i przemyslanych decyzji. Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek obecnym decydentom przystawiał pistolet do głowy żeby robili karierę polityczną? Tusku, Makrelo, Sikorze itd. chcieliście władzy, zaszczytów, chwały, pośmiertnej pamięci? To macie i bierzcie odpowiedzialność za swoje decyzje, a ludzie was rozliczą. Zaskoczeni?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek obecnym decydentom przystawiał pistolet do głowy żeby robili karierę polityczną? jaką karierę? Zawód jak każdy inny. Ja jestem handlowcem, sprzedaje jakiś produkt. W moim przypadku to są np skarpetki. Polityk ( wydaje Tobie się, że to jakiś specyficzny zawód, ależ nie ! ) też jest handlowcem. Pracuje ciężko jak i ja. Ciężko jest sprzedać komuś skarpetki. Produktem zaś jego jest sprzedanie swojego wizerunku, a dokładniej przedstawienie się jako wykonawca Twojej woli. Sprzedaje ci Twoje własne marzenia. Ja muszę jechać do hurtowni negocjować cenę skarpetek, rabaty, terminy płatności. On także. Spotka się - przed Twoją decyzją o wyborze jego jako pełnomocnika - czy na wiecu , czy na bilbordzie czy w studio i też wynegocjuje warunki na których nim będzie. Produkt podobny - moja skarpetka dostanie ode mnie zapewnienie że będzie służyć przynajmniej te parę lat, od niego też uzyskasz takie zapewnienie. Ja sprzedam skarpetki, a on sprzeda Tobie marzenia ( Twoje własne ) . Już prościej tego przedstawić nie można Nie ma co używać górnolotnych określeń dotyczących tych działań. To jest 21 wiek. Polityk to jest zawód. Sprzedawca. To mało ma wspólnego z Bismarckiem czy Piłsudskim, tyle co mój rower z autem Wojewódzkiego.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To w końcu głosować czy nie głosować?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To w końcu głosować czy nie głosować? Głosować angażować się ,i żyć nadzieją że coś wspólnie zmienimy na lepsze .prawie jak w komuni .
|
|
|
|
|
|
|
|