Diogenes z Synopy
Go
|
Wegierski Bux vs Warszawski indeks gieldowy Wig20Bez komentarza A ja skomentuję: od połowy roku oczywistą oczywistością dla inwestorów, że PiS wygra wybory. Załamanie przyszło po wyborze Dudy... Ostre pikowanie - to okres "przejmowania władzy" przez PiS i straszenia inwestorów, że spełnią "obietnice wyborcze". Ale zawsze można zwalić na Tuska. właśnie . ja to widzę troszkę inaczej. Załamanie nastąpiło po odejściu autorytarnej władzy czyli wodza Tuska. Nie było wątpliwości, że nie ma go kto zastąpić. Ostatnie zaś załamanie odbyło się na spółkach energetycznych, pomysł rządu Kopacz realizowany przez rząd Szydło ( aby za pieniądze za prąd ratować kopalnie ) oraz na bankach zachodnich, które mają podzielić się promilem pieniędzy z polskim podatnikiem ( to pomysł Prezesa ) . Mocna władza, zastąpiła przejściową słabą (kluchy Kopacz). A że Polacy lubią być chwyceni za za twarz to : nastąpi w niedługim czasie mocno odbicie na wykresach , podobnie jak na Węgrzech, z powodu '' Polacy nic się nie staałoooo '' ( efekt Orbana zbawcy narodu )kurs zł do euro jest taki sam jak rok temu http://stooq.pl/q/?s=eurpln&c=1y&t=l&a=lg&b=0fluktuacje złotego do innych walut są wypadkową zmiany poziomu eur/usd interpretacji wykresów nie ma jednej. Gdyby była - wszyscy byli by bardzo bogaci . I kto by jadł jajka ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
spiskowcy dziejów powiedzą, że to specjalnie aby przejąć za bezcen ostatnie najlepsze polskie aktywa. Jeżeli tak to, dlaczego ciułacze trzymają na 1% na lokatach ?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Aby łatwo ich z oszczędności było też oskubać... Bo na dziurze budżetowej się już tak nie zarabia, jak wycofali z giełdy część pieniędzy z OFE.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a zapomniałem! miecz Damoklesa w postaci całkowitej likwidacji OFE wisi nad polską giełdą . Wtedy będzie można się obłowić. . Za grosiki ( analogicznie jak tę ziemię po 50 zł ) ! Jak ktoś zna myśli Prezesa już jest bogaty !
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
a zapomniałem! miecz Damoklesa w postaci całkowitej likwidacji OFE wisi nad polską giełdą . Wtedy będzie można się obłowić. . Za grosiki ( analogicznie jak tę ziemię po 50 zł ) ! Jak ktoś zna myśli Prezesa już jest bogaty ! No to juz sie wyjasnilo dlaczego Prezio nie pobiera emerytury
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie pobiera emerytury sugerujesz, że od pół roku jest short na rynku ?
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bo na imigrantach, to niezły biznes jest, tylko nie dla wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe z kim przewoźnicy się dzielą... Na pewno nie biorą do swojej kieszeni 2 tys € od łebka...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pewnie z nikim się nie dzielą, bo w szarej strefie panuje prawdziwa niewidzialna ręka rynku. To jest za duża suma, żeby tak żaden rząd się nią nie zainteresował...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też mnie to zastanawiało...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na pustynię? A skąd maszynę jądrową wezmą, skoro jeszcze projektu technicznego nie ma...
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale za to jaki propagandowy sukces! Jakby tak Duda jechał przez Poniatowszczaka, a tu desperat, co miał dostać 500+, a nie dostanie, bo dochodowo wychodzi złotówę nad próg, którego nie miało być... A Duda mu dokłada!
|
|
|
|
|
|
|
|