Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1305553 razy)
|
Jarek
Go
|
Ale ja jeszcze chcę przywileje Bóg zapłać za wyrozumienie .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nowoczesna edukacja to pewnie ta, ktora opisuje Zieba w swojej ksiazce......holistyka to leczenie wlewami, radiem i operacjami naraz. To rusza chyba tylko zakomplekionych polaczkow, to ciagle nawolywanie "patrzcie co mysla o nas zagranica", ciekawe jakie kryteria tam obowiazuja, bo jakos polscy naukowcy sa cenieni za granica. Gdzies mam to.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Nowoczesna edukacja to pewnie ta, ktora opisuje Zieba w swojej ksiazce......holistyka to leczenie wlewami, radiem i operacjami naraz. To rusza chyba tylko zakomplekionych polaczkow, to ciagle nawolywanie "patrzcie co mysla o nas zagranica", ciekawe jakie kryteria tam obowiazuja, bo jakos polscy naukowcy sa cenieni za granica. Gdzies mam to.
tak, polscy uczeni są cenieni za granicą... Szczególnie ten z NASA od katastrofy smoleńskiej z puszką po piwie. Tylu mamy laureatów nagrody Nobla, że hej... Taką myśl i postęp techniczny, tyle patentów, takie bogactwo... A to, że polska uczelnia jest w czwartej setce, to robota niemieckich mediów... Na razie to możemy grzecznie skulić uszy po sobie i uczyć się od mądrzejszych. I milczeć. Bo milczenie jest złotem...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Aha, no jak tak mowisz to pewnie tak jest, znaczy sie to twoje podwojne magisterium gu...zik jest warte? A Nobel to niezwykle nobilitujaca rzecz, nawet Obama ja dostal za bombardowanie wiosek.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Tylu mamy laureatów nagrody Nobla, że hej... Jeden jest pewniak, tylko nie ma Go kto zgłosić... Jan Kwaśniewski się nazywa.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Aha, no jak tak mowisz to pewnie tak jest, znaczy sie to twoje podwojne magisterium gu...zik jest warte? A Nobel to niezwykle nobilitujaca rzecz, nawet Obama ja dostal za bombardowanie wiosek. Moje magisterium ma pewnie podobną wartość jak twoje. Nie przeceniam tego. No tak jak napisałem, oprócz Nobla mamy myśl techniczną, postęp w naukowych dziedzinach, bogactwo, mądrość. Co najmniej taką jak w Szwajcarii. Tylko czemu nasze magistry na zmywaku w UK, albo na budowie w Niemczech. Nie poznają się na tych 'wybitnych' specjalistach. Zyon, niestety polska nauka, jak na razie to jest bieda. Przez duże B. Oczywiście parę wybitnych wyjątków można znaleźć. JPII na przykład
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Tylu mamy laureatów nagrody Nobla, że hej... Jeden jest pewniak, tylko nie ma Go kto zgłosić... Jan Kwaśniewski się nazywa. No nie chcialem juz podnosic tego argumentu , jak i dodac wielokrotnie wspominane przez ciebie ksiazki Szczygla, Aleksandrowicza, Ewego czy Bryly. To polska wiedza bez kompleksow przed zagranica, a nawet pewnie niezbyt zrozumiala dla zagranicznych. @Maniek Niedawno pokazywali w tiwi, ze jacys studenci z politechniki wygrali w tym roku konkurs na robota do wyslania w kosmos. Jakim cudem z jakiejs podrzednej uczelni z 4 setki sie to udalo? Polibuda Lodzka sprzedala mnostwo patentow zwiazanych z systemami hamowania i kontroli trakcji typu ABS, ASR itp niemieckim koncernom, dlaczego nie kupili od swoich - lepszych? A dlaczego specjalisci robia na zmywaku? Placimy cene za 50 lat przyjazni sasiedzkiej i przy okazji - amerykanie akurat wtedy dostali super boosta w nauce - przed wojna uciekli zydzi i elita naukowa a po wojnie przejeli wszystkie badania zbrodniarzy pokroju Mengelego w zamian za ulaskawienia. Dlatego nasi tyraja na zmywakach i budowach.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Przesłał mi to mój Profesor - promotor.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Promotor eventów?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A jak wygladal postep podczas przyjazni niech starczy fakt, ze kiedy zobaczono prototyp Syreny Sport to owczesni towarzysze partyjni ze Zwiazku uznali go za zbyt smialy i nowoczesny i kazali zniszczyc innowacyjna furke.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Promotor eventów? Jo... jak to Teresa pisze...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A jak wygladal postep podczas przyjazni niech starczy fakt, ze kiedy zobaczono prototyp Syreny Sport to owczesni towarzysze partyjni ze Zwiazku uznali go za zbyt smialy i nowoczesny i kazali zniszczyc innowacyjna furke.
Najzdolniejszych studentów z Uczelni polskich "kupowano" do USA... W czasie II wojny swiatowej głównie Niemcy wytłukli inteligencję Polski, a teraz się nabijają głupki...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo "głupki" to nawet do sera potrafią...
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
stare dzieje oczywiście są wyjątki, osoby szczególnie uzdolnione, wybitne, ale... system jest do dupy. Niestety jak na przykład, młody 'naukowiec' dietetyk z PAN, w roku 2014 n.e., udowadnia mi, że bilans kaloryczny, to jedyna rzecz, która ma wpływ na nadwagę. Nieważne, czy jemy watę cukrową, czy mięso z kurczaka, liczy się tylko bilans. A promotor tego 'naukowca' dodaje, że jeszcze stres jest istotny... Z takimi 'naukowcami' i instytucjami naukowymi, to raczej nie mamy co liczyć, na szczególnie innowacyjne wynalazki... Miałem wrażenie, że dla nich czas zatrzymał się jakieś trzydzieści lat temu. Mam tylko nadzieję, że w PAN-ie nas nie czytają.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiem o czym mowisz, ale z drugiej strony, w ubieglym roku przerobilem kilkanascie ksiazek z dziedziny szerokopojetej dietetyki, paru uznanych nazwisk i wiekszosc z nich ciagle uwaza to samo, a dodatkowo twierdzi, ze zjedzony tluszcz sie odklada. Czytam ksiazke endokrynologa dzieciecego, o odchudzaniu i lapie zdanie, ze jak 20 lat temu mial dyzury w szpitalu to utyl 20 kilo ze stresu i niedospania i do dzisiaj sie ich nie pozbyl. A mozg oczywiscie tylko na glukozie. Autorytet z renomowanej amerykanskiej czytelni pewnie z pierwszej 20 albo 10. Morzna? Morzna
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|