Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1305460 razy)
|
Zyon
|
ostatnio w telewizorze mówili, że we Francji pomarli jacyś studenci od testowania jakiego przeciwbólowego leku. Afera. Ale 4500 euro na miesiąc płacą. Szkoda, że nie w Polsce. Sporo chętnych by znalazł. Mam kolege, ktory sie pare razy zalapal na takie testy. Potem mial problemy z poceniem sie, co noc mokra posciel, potem przepukliny dostal nie wiadomo z czego.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
ostatnio w telewizorze mówili, że we Francji pomarli jacyś studenci od testowania jakiego przeciwbólowego leku. Afera. Ale 4500 euro na miesiąc płacą. Szkoda, że nie w Polsce. Sporo chętnych by znalazł. Mam kolege, ktory sie pare razy zalapal na takie testy. Potem mial problemy z poceniem sie, co noc mokra posciel, potem przepukliny dostal nie wiadomo z czego. Ja na studiach tak dorabiałem, testowałem jakąś nową penicylinę. Wszyscy byli mili, dobrze płacili i probiotyk dawali, nic mi nie zaszkodziło, bo co antybiotyk może zrobić przez 21 dni? Ale miałem kolegów, którzy byli królikami przy testach jakiejś pochodnej estrogenu. Jednemu bardzo ładne piersi urosły.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W 2008 tez dobrze radzil Frankowicze do dzisiaj sa mu wdzieczni Jestem przeciw, Pis nie powinien dawać frankowiczom forów. To nie jest ich naturalny elektorat, a bardzo rozpuszczony. Albo niech wszystkim umorzą kredyty, albo nikomu Nowa danina bankowa jest potrzebna w Polsce. Nasz system finansowy pozwala osiągać bankom ok 16 mld zł zysków rocznie , a rząd planuje, że wpłaty z tytułu nowego podatku wyniosą ok 6 mld zł. To proste i skuteczne narzędzie polityki fiskalnej rządu. Ustawa frankowa spowoduje złupanie ich do kości . Więc wolę niech żyją skromniej, niż wegetować mają.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Może zęby wybijać ?,Jak można nie stosować się do zaleceń
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo jest pewien poziom uciążliwości głupoty władzy, że lud nie wytrzymuje i buntuje się. Rekompensata 500+ na podniesienie cen alkoholi lekkich do poziomu wódki spowoduje wkurzenie i do tego znaczne skłócenie rodzin, bo nie wiadomo, czy na pampersa, czy na flaszkę piwa? Do tego ta osobliwość, czyli niejaka Pawłowicz posłanka chce, aby za rozwody płacił przegrany, a nie państwo jak dotychczas. I to jest bardzo mądre posunięcie, bo wzbudza chęć oszczędzania w narodzie, choć skutkiem ubocznym może być znaczny wzrost przestępczości, albowiem taniej wyjdzie ukatrupić połowicę siekierą w efekcie z darmowym wiktem i opierunkiem, niż płacić prawnikowi i sądowi.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Straszne rzeczy piszesz...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W mojej ocenie, oczywiście "chybionej" przez to 500+ straszną krzywdę "narodowi Polskiemu" PiS uczyni, ale wolałbym się mylić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czas pokażę... nie mam pojęcia co z tego wyniknie... W Niemczech dobrze funkcjonował wysoki zasiłek na dzieci...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
http://stooq.pl/n/?f=1019398&c=1&p=4+22opodatkowanie sklepów wielkopowierzchniowych na Węgrzech wzmocniło rodzimy biznesTzw. podatek od hipermarketów na Węgrzech wpłynął pozytywnie na wzmocnienie rodzimego biznesu - mówi PAP węgierski ekonomista Zoltan Adam. Pod naciskiem KE Węgry wycofały się z podatku progresywnego i zastąpiły go jednolitą opłatą dla wszystkich sklepów. Przy średniej pensji w gospodarce liczonej w miesiącach styczeń-październik 2015 wynoszącej w przeliczeniu na złotówki 3440 zł żywność w porównaniu z cenami w Polsce jest 20-30 proc. droższa i nadal drożeje. Z wyliczeń węgierskiego centralnego urzędu statystycznego (KSH) ceny w 2015 w porównaniu z rokiem poprzednim wzrosły średnio o 0,5 proc. Najbardziej zdrożały owoce i warzywa - o 21,4 proc., olej spożywczy - o 12,9 proc. i cukier - o 4,3 proc. Potaniał za to nabiał, np. mleko o 9,5 proc.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Propaganda niemieckich mediów w Polsce ...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Robi się gorąco pomimo mrozów...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Odwilż idzie...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...w pogodzie, czy w stosunkach międzynarodowych...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Najlepiej, jakby i tu, i tu...
|