Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
To się pilnujcie, bo nic nie wiadomo... z reguły najpierw odstrzela swoich 'klakierów'
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To się pilnujcie, bo nic nie wiadomo... Właśnie dlatego trzeba mówić, co się nie podoba, bo ktoś musi.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A może pora się przejąć polskimi uchodźcami na wyspie, bo coś mi się widzi, że będą mieli gorzej, aby tylko London łaskawie został w Unii. A po 500+ do kraju nie wrócą...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale to będzie dotyczyć tylko nowych ''uchodźców'' z Polski. ''Starzy'' normalny socjal będą mieli.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pewnie jakiś deal będzie
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Minister rodziny, pracy i polityki społecznej Elżbieta Rafalska zapowiedziała, że przyjęcie w tym roku ustawy obniżającej wiek emerytalny jest realne, a możliwy termin wejścia jej w życie to 1 styczeń 2017 r.
super. Jak ktoś chce dużo to niech sobie do setki pracuje. Ja chcę mniej, a szybciej.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
super. Jak ktoś chce dużo to niech sobie do setki pracuje. Ja chcę mniej, a szybciej. przecież możesz iść na emeryturę w jakimkolwiek wieku chcesz... Zależy to tylko od tego jakie środki masz na koncie. A od państwa dostaniesz zgodnie z tym, jaki jest stan budżetu dzielone na liczbę emerytów. Więc nie licz na to, że przy zwiększeniu liczby emerytów, budżet się cudownie rozrośnie. Po prostu będzie proporcjonalnie mniej. Rozumiem, że o to chodzi zwolennikom wcześniejszej emerytury? Bo bogaci nam nie dopłacą, niestety
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A od państwa dostaniesz zgodnie z tym, jaki jest stan budżetu dzielone na liczbę emerytów.
i to jest prawdziwe zdanie. Nieprawdziwe było, że niby od OFE zależy albo od ZUS-u.
przecież możesz iść na emeryturę w jakimkolwiek wieku chcesz.. a nie 67 lat ? Nie mogę w wieku 50 + , bo nie jestem milicjantem ani trepem, ani poławiaczem czternastek, piętnastek. A Zosia nie jest funkcjonariuszem SG. Zamiast 67 lat chciałaby pobawić wnuki ? W wieku 60. Trudno , nie kupi im smartfona i wypasionych lizaków.
Renia. Miód na Twoje skołatane marketami serce : Gowin: inwestorzy zagraniczni nie będą już traktowani w uprzywilejowany sposóbhttp://stooq.pl/n/?f=1021556&c=1&p=4+22
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I słusznie, bo po co tu jacyś nowi "inwestorzy zagraniczni", jak wszystko już wykupili.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Super. Nie mogli tak od razu? Po co te przywileje w ogóle były? I tak by ta biedronka czy stonka tu przyszła...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|