Gavroche
|
Cholera, kumpel mówił, że ma większe szanse niż Angol...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przeczytałem to: http://www.spidersweb.pl/2016/03/sztuczna-inteligencja-ksiazki.htmlI się podnieciłem. Niestety potem przeczytałem to: "Naukowcy z Uniwersytetu Przyszłości w Hakodate ogłosili, że krótka powieść napisana przez stworzoną przez nich sztuczną inteligencję przeszła przez pierwszy etap japońskiego konkursu literackiego: Hoshi Shinichi Literary Award. Należy jednak zaznaczyć, że nie była to powieść od początku do końca napisana wyłącznie przez komputer, ale powstała przy pomocy zespołu naukowców. To oni proponowali konkretne słowa i frazy, jakie powinny zostać wykorzystane oraz zakreślili ogólny zarys powieści, po czym do działania włączyła się sztuczna inteligencja. Tytuł napisanej powieści to (w wolnym tłumaczeniu) "Dzień, w którym komputer napisał powieść". Nic dodać, nic ująć... No, może jednak warto jeszcze dodać, że konkurs imienia Hoshi Shinichi wyróżnia się właśnie tym, że dopuszcza również prace tworzone we współudziale sztucznej inteligencji - na 1450 przyjętych w tym roku do konkursu powieści i opowiadań, aż 11 zostało stworzonych właśnie z udziałem AI. Nie ma się co dziwić - sam Hoshi Shinichi był w końcu pisarzem zajmującym się tematyką science-fiction." http://www.chip.pl/news/wydarzenia/nauka-i-technika/2016/03/powiesc-napisana-przez-sztuczna-inteligencjeCzyli nadal potrafimy tworzyć tylko szybsze kalkulatory...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Niemcy nie mają do kogo już eksportować, a muszą na islamistów zarabiać. A Rosja wiadomo - nieograniczony rynek zbytu płacący surowcem. Wystarczy jak Ukraina wygrała Eurowizję - to taki ładny gest ze strony Unii, a teraz do interesów czas wrócić, bez Polski naturalnie, bo z "dobrą zmianą" nikt nie chce rozmawiać...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z Rosją można gadać jedynie z pozycji siły lub na kolanach. Tej pierwszej jeszcze nie mamy. Miejmy nadzieję, że niedługo to się zmieni. Tylko takich szanują. Dla dziczy liczy ile dzid mamy
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne, ale jutro, jutro, jak kamień węgielny przyschnie...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tak się gada zależnie na jakim miejscu się siedzi, a jak się nie chce tego przyjąć do wiadomości, to się nie pcha na Naczelnika państwa. W kraju nad Wisłą od lat nie czują geopolityki albo rządzą agenci?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To jest takie patriotyczne, jak się Ruskim nagada...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Szczególnie jak się ma ciepłą posadkę zapewnioną, a sklepy to się ogląda zza szyby samochodu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Można jeszcze do Brukseli wyjechać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Docelowo będą czipy w głowach wspomagające procesy myślowe (liczenie, tłumaczenie języków obcych i przede wszystkim telekomunikacja). Ja się nie zgodzę na żadnego czipa... Chyba, że już mam i nie wiem o tym... Oj tam Renia. Chip dobra rzecz. Jak się zgubisz, to szybko Cię znajdą i pomogą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|