Autor
|
Wtek: Nasza rzeczywistość. (Przeczytany 1306686 razy)
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A co to zmieni jak tu bałwany rządzą? Gdyby wybory mogły cokolwiek zmienić, już dawno by ich zakazano. To ciekawe, a kto by zakazal? Wolny rynek uratował Florydę! Jeszcze w 2011 r. bezrobocie na Florydzie wynosiło 11,2%, a dług sięgał 5,2 mld USD. Od kiedy jednak gubernatorem został p. Ryszard Scott z Partii Republikańskiej, który zaczął wprowadzać wolnorynkowe reformy, to bezrobocie spadło do 5%, a budżet z długu przeszedł do nadwyżki w kwocie 635 mln USD. Należy zaznaczyć, że p. Scott ok. 50 razy obniżył podatki, a także zmniejszył wydatki rządowe (znacznie ograniczył zasiłki). Dzięki temu zaoszczędzono ok. 461 mln USD. Poza tym, p. Scott anulował ok. 3,2 tys. regulacji (z 21 tys.), które skutecznie krępowały rynek pracy. Zwolniono również ok. 11 tys. urzędników, a w planach są kolejne zwolnienia. http://korwin-mikke.pl/wazne/zobacz/wolny_rynek_uratowal_floryde/125296Czy Rysiek Scott spadl z nieba czy jednak zostal wybrany w dupokratycznych wyborach, ktore jak sie okazalo przyniosly mieszkancom pozytywne zmiany?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A co to zmieni jak tu bałwany rządzą? Gdyby wybory mogły cokolwiek zmienić, już dawno by ich zakazano. To ciekawe, a kto by zakazal? Ci, którzy mieliby w tym interes. Ale spokojnie przecież nie są zakazane, czyli nic nie dają.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A co to zmieni jak tu bałwany rządzą? Gdyby wybory mogły cokolwiek zmienić, już dawno by ich zakazano. To ciekawe, a kto by zakazal? Ci, którzy mieliby w tym interes. Ale spokojnie przecież nie są zakazane, czyli nic nie dają. Chciec nie znaczy moc
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepiej się uczyć i inwestować w własny rozum, bo to się zawsze sprawdza niezależnie od tego kto rządzi.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oj tak trudne ,że lepiej żyć w problemie i szukać ciągle sprawiedliwości na swoje bolączki
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I ta ciągła nadzieja, że nowy Pan będzie lepszy chodź to nadal Pan, który ma zawsze inne priorytety.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Najlepiej się uczyć i inwestować w własny rozum, bo to się zawsze sprawdza niezależnie od tego kto rządzi. Jedno nie wyklucza drugiego
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Oj tak trudne ,że lepiej żyć w problemie i szukać ciągle sprawiedliwości na swoje bolączki Ta, lepiej tkwic w umyslowej prozni i pracowac u niemca i dla niemca
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
I ta ciągła nadzieja, że nowy Pan będzie lepszy chodź to nadal Pan, który ma zawsze inne priorytety. Pracujesz dla kogos czy na swoj rachunek?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Każdy pracuje na swój i jest o'k jeżeli pod przymusem nie trwoni pracy innych.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jedno nie wyklucza drugiego Powiem Ci tak, jeszcze kilkanaście lat temu wybierałem mniejsze zło i namawiałem do tego innych - naprawdę. Ale że tylko osioł zdania nie zmienia w końcu dojrzałem do tego, że nie ma to większego sensu, ba, nie ma żadnego sensu. Dużo więcej się zyskuje inwestycją w swój intelekt (nie materializm, bo to samo przyjdzie) i niezależność niż liczenie na rządzących, którzy są obcymi dla nas ludźmi i realizują tylko swoje ambicje.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oj tak trudne ,że lepiej żyć w problemie i szukać ciągle sprawiedliwości na swoje bolączki Ta, lepiej tkwic w umyslowej prozni i pracowac u niemca i dla niemca No bo tutaj mam niemieckie media ,a po co mnie za polskie walczyć
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Oj tak trudne ,że lepiej żyć w problemie i szukać ciągle sprawiedliwości na swoje bolączki Ta, lepiej tkwic w umyslowej prozni i pracowac u niemca i dla niemca ciekawe co i u kogo ty robisz...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne, lepiej być u źródła niż siedzieć na rubieżach kolonii. No , bez pośrednika zawsze lżej Mam piwko Wet w ręku :lol:TWOJE ZDRÓWKO BLEKCIU
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzięki. Twoje wypije po zachodzie. Dzisiaj mam Saison Żywiec (sezonowe żywieckie). Ma to być piwo typu belgijskiego, zobaczymy, bo nie degustowałem jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|