administ
Go
|
Ale jednym i drugim krzywda się nie dzieje, co najwyżej lekkie kopnięcie po kostce i zabawa trwa dalej. Naturalnie, tylko PiS chwilowo o tym zapomniał, ale skruszeją przed kolejnymi wyborami.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I tam, mieli wsadzać do więzienia, a to była zwykła kiełbasa wyborcza. To jak polska magnateria, jeden na drugiego nadawał, ale dzieci pomiędzy sobą żenili i żadnemu nawet przez myśl nie przeszło aby roboli wyzwolić. Oglądałem tego Cimoszewicza - gładka gadka, dobre szkolenie jeszcze z PRLa, tak jak Kwachu, Kanclerz i ta cała reszta łącznie ze Słońcem Peru, Naczelnikiem itd. i nic z tego nie wynika, nic, tylko blablablabla. Po pięciu latach 8 godzinnych treningów też tak mogę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oni zawsze znajdą sposób na okradanie obywateli.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale po nich nie widać na pierwszy rzut oka, że innej wiary są, więc spoko, póki się nie wyda...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Że też Ukraińcom chce się tu zatrzymywać jak u Anieli lepiej płacą?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bo u Makreli nie rozumieją po ukraińsku, a tu idzie się dogadać.
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dziś rozmawiałem z kolesiem, który tłumaczył mi, że z nimi jest tylko jeden problem - wizy mają tylko na pół roku. Poza tym jest o'k, bo chcą zarobić i nie ma problemu z nadgodzinami, świętami, niedzielami - ale wkrótce Dobra Zmiana im zabroni zarabiać w Niedzielę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Że też Ukraińcom chce się tu zatrzymywać jak u Anieli lepiej płacą? U Makreli 9 euro .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To dla Ukraińców przebitka jak za dobrych lat w PRLu, gdy komuś się udało na saksy wyjechać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jak jeszcze wezmą po kartonie pecików do Niemiec, to nawet pracować przez tydzień nie muszą...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak tu pierwszy sort przyjeżdża z emigracji w odwiedziny, to z powrotem na wyspę też biorą ile się da! Co za ludzie...
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
I tam, mieli wsadzać do więzienia, a to była zwykła kiełbasa wyborcza. To jak polska magnateria, jeden na drugiego nadawał, ale dzieci pomiędzy sobą żenili i żadnemu nawet przez myśl nie przeszło aby roboli wyzwolić. Oglądałem tego Cimoszewicza - gładka gadka, dobre szkolenie jeszcze z PRLa, tak jak Kwachu, Kanclerz i ta cała reszta łącznie ze Słońcem Peru, Naczelnikiem itd. i nic z tego nie wynika, nic, tylko blablablabla. Po pięciu latach 8 godzinnych treningów też tak mogę. Bo to trzeba schorowana Polske oddac w gospodarstwo Kukizowi i spolce! Juz oni wszystko odpicuja! Oni sa odpowiednio wykwalifikowani... w tym, co najlepiej przez nos wchodzi, a co przez gardlo! Jak kto chory to przeca trza go poslac nie do lekarza, a do stolarza! Tedy ozdrowienie niechybne!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najlepiej nie robić nic i spokojnie do setki dociągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
|