Teresa Stachurska
Go
|
Może jeszcze prościej: Mąż dostaje 5100zł na rękę miesięczniedwójka małych dzieci, żona nie pracuje, zajmuje się domem i dziećmi. 5100/4= 1275złZagrożenie ubóstwem czy magia liczb medium opiniotwórczego? Poprawianie statystyk po polsku - http://www.stachurska.eu/?p=20023
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Choćby nie wiem jak zaklinali rzeczywistość i używali nie wiadomo jakiej inżynierii finansowej ludzie potrafią liczyć i doskonale wiedzą ile mają w kieszeni.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Ale hodorkowskiego zamknął w pierdlu. Rokefeler dostaje ochłapy z banku centralnego a puton bierze 75%. Jest czym się dzielic
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mój guru od geopolityki mówi, że kolonializm wobec nas może przybrać na sile: Brexit utrudnia skuteczną politykę Polski w UE. Mamy sprzeczne interesy z Niemcami, mimo wielkich powiązań gospodarczych. Po Brexicie możemy się spodziewać spięć, jeżeli będziemy się spierać o kwestie polityczne czy gospodarcze z Niemcami. Będzie nam coraz trudniej o podmiotwe zachowania —mówił Bartosiak. Podział na Europę Środkowo-Wschodnią i Starą Europę nie ulegnie zmianie, to że Europa Zachodnia chce zachować swoją przewagę nad Europą Środkowo-Wschodnią nie jest żadnym odkryciem. Niemcy mają ten problem, że ich gospodarka ciąży zawsze na Wschód, bo ma tu znaczną przewagę, ale ta przewaga prowadziła od zawsze do wojny dominacyjnej. http://wpolityce.pl/polityka/316030-ciekawa-dyskusja-zurawski-vel-grajewski-i-bartosiak-o-tym-co-dalej-z-ue-problemy-europejskie-beda-wzmacniac-dazenia-federacyjne
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to na własne życzenie PiS-u Polskę wykopali do "wschodu".
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To my karty kiedyś rozdawaliśmy? Jedynie co się udało, to zablokowanie najazdu dziczy do Europy. Kłapacz zapraszała w tysiącach, Prezes się zbuntował.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak Żyd Żydowi wypomina publicznie żydowskie pochodzenie, to bardzo czerwona lampka Polakowi powinna się włączać, jakby co!
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Jak Żyd Żydowi wypomina publicznie żydowskie pochodzenie, to bardzo czerwona lampka Polakowi powinna się włączać, jakby co! Ale ponoć biorąc wzgląd na "wędrówkę ludów" z afryki wschodniej tysiące lat temu via azja-europa, to i w nas tli się albo arab albo żyd. I bądź tu, człeku, mądry (improwizuję, bo niewiele w tym temacie wiem )
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tego nie wiem, ale najbardziej antysemiccy w Polsce są Żydzi. Judzą po prostu Słowian na Słowian.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
Samo pojęcie "antysemityzm", to jeden z największych wynalazków. Przecież to panaceum na każdy ich problem. I im więcej antysemitów na świecie, tym lepiej im się pwodzi. A płotki, żydowskie, czy gojowskie, czy inne i tak na odstrzał. Takich żydów, którzy najwięcej biadolą na cały antysemicki świat, hitler nawet na oczy nie ujrzał (chyba, że przy wypłacie z konta ) Przypominam, że antysemitą nie jestem...ale już jestem, bo tak nawet pomyśleć nie można.A ja, "nibyantysemita", mam ich tam, gdzie kura jajko
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Szczera prawda...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Fanatyk, najlepiej się do takiego nawet nie zbliżać.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jaki tam fanatyk, najlepszych, świeżuśkich chłopców chce mieć dla siebie, dlatego taki surowy dla konkurencji...
|
|
|
|
|
|
|
|
|