vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A odkurzać to to umie?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Piwo poda i pilota obsłuży.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
I gitara
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
"....Najnowsze osiągnięcie będzie miało ogromną ilość zastosowań. Przyjazne z wyglądu roboty, rozmawiające niczym człowiek, mogą zajmować się opieką nad starszymi lub chorymi ludźmi. Mogą przykładowo prezentować różne produkty, pracować jako specjaliści ds. obsługi klienta lub zajmować się mieszkaniem (sprzątać, zmywać, prać, gotować itd.). David Hanson uważa że w przyszłości będziemy otoczeni humanoidami takimi jak Sophia. Z czasem zapewne pojawią się w telewizji pierwsze reklamy z udziałem androidów, które staną się "absolutnym hitem" - wspomnicie moje słowa....." Wyrażam nadzieję, że damska Sophia będzie chciała aby ją karmić i pieścić prądem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Co za bzdury. Żadne z nas na tym forum nie dożyje takich robotów. Popatrzcie co potrafią współczesne androidy - nic w zasadzie. W Korei była restauracja, która miała być obsługiwana przez androidy, ale nie zdało to egzaminu, "androidy" nadawały się tylko do przeprowadzania klientów do stolików, a i to koszmarnie powoli... A koszta energii dla nich i konserwacji oraz napraw sprawiła, że właściciel wylał je na zbity pysk.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Żadne z nas na tym forum nie dożyje takich robotów. Co za pesymizm...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W sumie racja, dendrofile w końcu też są.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ale za to 500 innych plusów się znajdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Radomiak
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Ja przepraszam bardzo, ale co to ma być. Trzeba żądać pełnej legalizacji.
|
|
|
|
|
|
|
madre
Go
|
|
|