vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
I to jak perfidnie! Dają na pięć set+, a pić zabraniają w imię walki z alkoholizmem, który spowodowali!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
madre
Go
|
Wychodzi na to, że jestem nietolerancyjny bo zauważam, że woźnica zbytnio poluzował wodze, przez co osłabiony jest kontakt przez wędzidło woźnicy z "kuniem" a to może skutkować brakiem porozumienia dokąd zmierza ten zaprzęg.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Otóż to! I śruta stosownie dobrana, aby wieko trumny nie opadało zbyt szybko!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
O! A nie w konia ludzi robić...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Otóż to! I śruta stosownie dobrana, aby wieko trumny nie opadało zbyt szybko! Wtedy się ma końskie zdrowie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Kobyły lepsze, bo nie dość, że jak koń harować potrafią, to jeszcze mleko jest...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ale kobyły się nie doi...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale kobyły się nie doi... A to z czego Kałmuki robią kumys? Już za odrodzenia cywilizacji po wojnie nuklearnej między skłóconymi Anunaki (Epos ERRA - dokładnie opisuje), mniej więcej na tysiąc lat przed otrzymaniem przez Żydów maszyny jądrowej na pustyni, byli już mleczarze, co z kobylego mleka pyszne twarogi i sery robili.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Chyba bym takiego sera nie chciała spróbować...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się nie wie co się je, to przeważnie smakuje, szczególnie na głodniaka...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jasne. Za komuny najpierw kutry szczury mieliły, a dopiero później właściwe mięso na kiełbasę. Ale się nawet ludziska nie dziwiły skąd takie śliczne wąsy w plasterkach na chlebie z masłem...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|