Blackend
|
A gdzie tam, on po prostu nie lubi przepłacać.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
Najgorsze, to to przepłacanie "eko-jaj" choć nie ma żadnej różnicy... Ale wiadomo, że przepiórcze są the best of the best... Mam takiego ekojajowca co mnie chce przekonac do swoich eko jajek, zebym nie bral od wiejskiego dziadka. Nawet cene mi chce obnizyc dumpingowo o 10gr Ale dziadek z babka jak mi przywoza pod prace te jajca to jeszcze mi dziadek flaszke bimbru co sobie w lesie pedzi wepchnie w kieszen a ostatnio przy dostawie dal mi litrowy sloj marynowanych tegorocznych kolpakow i kurek No i ja wole te nie-eko jajca w takim razie
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Jajca nawet od dziadka są lepsze niż od jakiegoś ekojajcarza, co z fermowych pieczątkę zmywa...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Z tym, że jajca od dziadka są już nie pierwszej świeżości
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Podobno niemyte dłużej są świeże.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Naturalna pleśń dobrze konserwuje.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Kupiłam dla psa mięso z królika w Biedrze. I nie wiem czym ten królik był faszerowany, skoro suka, wielki żarłok, za skarby świata nie chciała tego tknąć. Musiałam zmielić, zmieszać z tłuszczykiem, żółtkiem i krylem, a potem podawać w postaci kulek bo pomimo przegłodzenia za nic nie chciała tego tknąć
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Może nie lubi królika? U nas czasem chcę zrobić psom przyjemność i kupuję strusia, jagnię czy nutrię. I co? Bez szału, kura i świnia najlepiej wchodzą.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
No właśnie, że królika lubi. Kupowałam już nie raz. Ten biedronkowy jej nie podszedł
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
Widocznie pies I Sortu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Albo królik V sortu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Chyba to drugie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
I nie wiem czym ten królik był faszerowany, To królik ekologiczny, jak z Biedry, z wolnego wybiegu na bank pewnie, więc bez smaku i wartości odżywczej, bo dziś to futrzaki trzeba dobrze GMO futrować, żeby mięso jaki smak miało. A z drugiej strony, jak to zwierzę szybko do E- dodatków się przyzwyczaja.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To był królik z Portugalii, daleko mu do ekologicznego. A mój pies E- dodatków nie zna bo je tylko mięso i to surowe, najczęściej wołowinę i wieprzowinę, jakiegoś indyka, kaczkę. No i królika z rzadka. Dodatkiem jest żółtko lub masło ew. smalec, kawałek marchewki lub jabłka. Zero E (takie optymalne żarcie dla psów )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało. Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
|
No właśnie i potem im wychodzi, że z wody tyją, bo tam mięsa panie nie ma.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało. Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co. Rozmawiałam wczoraj z panią, która hoduje 100 świń. Mówi, że weterynarze przychodzą regularnie je szczepić. Nawet antybiotyki profilaktycznie one dostają. Jedzą paszę, a nie naturalne produkty (np. ziemniaki). A pytałam się czy dla siebie dałoby radę wyhodować świnię tak naturalnie, bez szczepień i paszy? Ona mówiła, że nie zna nikogo w okolicy, coby tak robił...chyba ludzie już polubili chemię... Boją się tych chorób "afrykańskich"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
Jakoś kiepsko to "afrykańskie" reklamują, bo wieprzowina nie tanieje...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
U nas ostatnio o złotówkę na kg podrożała.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|