Autor
|
Wtek: Niechęć do potraw z mięsa. (Przeczytany 78412 razy)
|
administ
Go
|
Mało 500+ w okolicy macie... Tu widać zaraz w mięsnym i alkoholowym, kiedy wypłacają.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pewnie Kaczor kazał podwyższyć ceny Dziś kupowałem salceson czarny niechemiczny - podwyżka z 10,90 na 13 , to samo salceson biały. Krupniok 10 zł! Słonina 6 zł i ciężko taniej wyrwać, wędzona 9 zł. I jak żyć?
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało. Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co. Mnie nie trzeba straszyć, mięsa z marketu nie tknę. Pies Anulki też głupi nie jest. Te działy z daleka omijam, w markecie to mogę kilka suchych produktów kupić. Jednak małe sklepy nie mają tak naładowanych chemią miąsek (przynajmniej te, w których kupuję). Wolę zapłacić więcej, niż ... psa nie mam żeby go truć Chociaż wędliny za słone wszędzie mają, to ich nie kupuję i robię sama. Salceson ozorkowy po 17 zeta jest ale ja raz w tygodniu zjem kilka plasterków, to przeżyję tę drożyznę
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mało 500+ w okolicy macie... Tu widać zaraz w mięsnym i alkoholowym, kiedy wypłacają. My w sklepie tego nie odczuwamy...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Do mięsa walą E-klejów tyle, że głowa mała, inaczej tak tanio by nie było, bo wstrzykniętej wody by nie utrzymało. Ale lepiej żyć w nieświadomości, dlatego numeracji E nie podaję, aby nie straszyć, bo po co. Mnie nie trzeba straszyć, mięsa z marketu nie tknę. Pies Anulki też głupi nie jest. Te działy z daleka omijam, w markecie to mogę kilka suchych produktów kupić. Jednak małe sklepy nie mają tak naładowanych chemią miąsek (przynajmniej te, w których kupuję). Wolę zapłacić więcej, niż ... psa nie mam żeby go truć Chociaż wędliny za słone wszędzie mają, to ich nie kupuję i robię sama. Salceson ozorkowy po 17 zeta jest ale ja raz w tygodniu zjem kilka plasterków, to przeżyję tę drożyznę Zgadzam się z Tobą całkowicie. Nasz Donar też mięsa z marketu nie chce... Facet w mięsnym zostawia synowi chrząstki dla psa za darmo...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Małym, mięsnym, prywatnym, gdzie na miejscu półtusze "rozbierają". Mają swoją hodowlę świń i sieć małych sklepów mięsnych.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
W pobliżu jest Biedronka, tam chodzą ci, którzy tylko na cenę patrzą, a nie na jakość... Np. ketchupy tanie u nas nie schodzą, a w Biedronce tak. Od niedawna w Biedronce pojawił się Keczup Włocławek i bardzo sobie chwalę, że tak nisko upadli i II Sort może sobie go kupić.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Włocławki ma smak czarnoziemu, niepowtarzalny zresztą. Do tego dobrze nawozami sypią, także mikroelementów pełen garnitur...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I bardzo dobrze przynajmniej na suplementach się zaoszczędzi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Do tego dobrze nawozami sypią, także mikroelementów pełen garnitur... i pewnie jeszcze opryskują roztworem pokrzywy albo mlekiem A jak nie to -KARATe Zeon i Fusilade.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie, tu Roundup jest w modzie... Bardzo dobry, raz się pryśnie i nie trzeba z czworaków najmować do plewienia.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Tym bardziej, że oni teraz mocno zajęci są.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W pobliżu jest Biedronka, tam chodzą ci, którzy tylko na cenę patrzą, a nie na jakość... Np. ketchupy tanie u nas nie schodzą, a w Biedronce tak. Od niedawna w Biedronce pojawił się Keczup Włocławek i bardzo sobie chwalę, że tak nisko upadli i II Sort może sobie go kupić. Na pewno dla Biedronki dają gorsze składniki...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To jeszcze lepiej, bo chemia konserwuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
|