Autor
|
Wtek: ŻO a senność (Przeczytany 181386 razy)
|
susi33
Go
|
witajcie po mojej krótkiej nieobecnosci Problem sennosci powoli znika, kazdego dnia coraz mniej jestem senny a teraz pisze o godzinie 1:30 poniewaz nie chce mi sie spac (czyzby ŻO zaczeło działać ? hehe). Wydaje mi sie że problem leżał nie w kwestii żywienia ale to już nie jest temat na to forum, w każdym bądź razie z każdym dniem jest coraz lepiej. ps śmietana 30% i 36% smakują jak lody xD
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Jeśli to nie tajemnica, to napisz gdzie leżał problem. Ku rozwadze wielu optymanych, że nie tylko BTW determinują nasze samopoczucie
|
|
|
|
|
|
|
susi33
Go
|
Wydaje mi sie ze sennosc spowodowana byla zmeczeniem. Ostatnie tygodnie przed feriami wystawianie ocen, ja jeszcze udzielam sie w mlodziezowym mini przedsiebiorstwie- trzeba bylo uruchomic produkcje przed feriami do tego uczestnicze w roznych przedstawieniach w szkole- trzeba bylo wystawic walentynkowe show do tego dochodza nauczyciele ktorzy wala full sprawdzianow przed feriami. Powiem tak niby bylem senny ale wtedy kiedy potrzeowalem energi to byla i tym sposobem wszystko co mialem na swoich barkach to zrobilem z bardzo dobrym skutkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tak .Zanim się palnie coś następnym razem,to najpierw trzeba zweryfikować swój tryb życia,a nie szukać problemów tam,gdzie ich nie ma .
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Tak .Zanim się palnie coś następnym razem,to najpierw trzeba zweryfikować swój tryb życia,a nie szukać problemów tam,gdzie ich nie ma .
Edyto bądz bardziej wyrozumiała dla tych młodych,którzy nie mając co robic bazgrolą po wszystkich forach ,internet jest pełen opini ludzi ,którzy nic nie przeżyli a biorą udział w sondażach,dzięki temu takie mamy sądaże i takie wybory.Doskonale wykorzystała to Platforma Obywatelska ,i dzięki tej młodej propagandzie dorwali się do władzy,a skutki tego znowu będziemy oglądac za parę miesięcy,no moze roku.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Doskonale wykorzystała to Platforma Obywatelska ,i dzięki tej młodej propagandzie dorwali się do władzy,a skutki tego znowu będziemy oglądac za parę miesięcy,no moze roku.
Nic się nie bój ,bo oto Lepper znów nadchodzi .
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Jurek -a było jakie inne wyjście???? kartofel ani ślomok -widać u nas nie ma rasowych polityków . katolicki Lid - pohlastać sie tylko . kasa znowu strumieniem popłynie w łapy czarnych zamiast na drogi i szpitale. Politycy ,to mendy ,bezideowe do bólu pragmatyczni ,nielojalni i zakłamani klasyczna negatywna selekcja , tacy odnoszą sukcesy. Jeszcze gorszym ropiejącym wrzodem od zarania dziejów jest antypolski kościół ze swa ekspansywną i drapieżną polityką . Nikt na nich nie głosuje a skutecznie przemyca religijne obrzadki do życia publicznego -oczywiście jak prawdziwy wrzód nic nie ma za darmoche .
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Wydaje mi sie ze sennosc spowodowana byla zmeczeniem. Ostatnie tygodnie przed feriami wystawianie ocen, ja jeszcze udzielam sie w mlodziezowym mini przedsiebiorstwie- trzeba bylo uruchomic produkcje przed feriami do tego uczestnicze w roznych przedstawieniach w szkole- trzeba bylo wystawic walentynkowe show do tego dochodza nauczyciele ktorzy wala full sprawdzianow przed feriami. Powiem tak niby bylem senny ale wtedy kiedy potrzeowalem energi to byla i tym sposobem wszystko co mialem na swoich barkach to zrobilem z bardzo dobrym skutkiem.
Cieszę się, że sprawa się wyjaśniła a zwłaszcza, że sam umiałeś dojść do tego co było przyczyną Twoich dolegliwości. Jesteś młodym człowiekiem, ale myślisz bardzo sensownie. Życzę powodzenia w nauce i ...dalszym stosowaniu ŻO.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jurek -a było jakie inne wyjście???? kartofel ani ślomok -widać u nas nie ma rasowych polityków . katolicki Lid - pohlastać sie tylko . kasa znowu strumieniem popłynie w łapy czarnych zamiast na drogi i szpitale. Politycy ,to mendy ,bezideowe do bólu pragmatyczni ,nielojalni i zakłamani klasyczna negatywna selekcja , tacy odnoszą sukcesy. Jeszcze gorszym ropiejącym wrzodem od zarania dziejów jest antypolski kościół ze swa ekspansywną i drapieżną polityką . Nikt na nich nie głosuje a skutecznie przemyca religijne obrzadki do życia publicznego -oczywiście jak prawdziwy wrzód nic nie ma za darmoche . Rudka ponosi Cię. Chciałam napisać,że rozumiem to.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Edyta -troche mnie poniosło -chocby dlatego ,ze zestarzałam sie czekając 18 lat na pozytywne zmiany --romantyczka ze mnie była - Teraz na moich oczach przekłamują historie -to zrozumiałam ,ze jest to " zestaw uzgodnionych kłamstw"
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ostatnio cos mnie czasami sennosc bierze w godzinach popoludniowych. Czy to moze fakt, ze kawy nie pijam osatnio?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ostatnio cos mnie czasami sennosc bierze w godzinach popoludniowych. Czy to moze fakt, ze kawy nie pijam osatnio?
Ja nie mam do czego porównać, kawy nie pijam . Jak senny(ś) dzień, to kawa chyba nie zaszkodzi ...?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No to może zaczniemy wykluczać: czy jesteś w ciąży, bo to powszechnie występujący objaw we wczesnym stadium...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie, brzuch plaski i w dodatku jakis taki kaloryferowaty
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
No, to znaczy nie to...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A trzeźwość - alkoholu ostatnio nie piłeś?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W pracy? I przy tylu fotoradarach? Jedyne co mnie usypia to monotonia pracy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Ja tak miałem przez dłuższy czas a kaw piłem bardzo dużo i każdą z 3 łyżeczkami cukru. Byłem wtedy na czymś w rodzaju "diety atkinsa", czyli w zasadzie samo mięcho (ok. 350g) dziennie i piłem coca-cole, nie jadłem węglowodanów... Doczytałem w necie, że brak mi magnezu i potasu... zacząłem zażywać suplementy i faktycznie mi przeszło. Od kiedy jestem na diecie Dr Kwaśniewskiego to przestałem pić kawę bo mi przestała smakować bez cukru i teraz piję jedną, diwe filiżanki dziennie, mięsa tłustego (boczek, salceson) zjadam jakieś 120 - 150 gramów dziennie, ok. 5 - 8 żółtek, 50g smalcu, 50g masła, raz na dwa dni trochę ziemniaków w formie frytek lub gniecione z masłem, suplementów nie biorę w ogóle... Zauważyłem, że jak zjem na kolację jajecznicę z jednego jajka i 7 żółtek na 50g masła to na drugi dzień jestem w wyśmienitej formie, jak tylko coś namieszam to na drugi dzień jakoś inaczej się czuję ale nie jestem śpiący już w dzień... Więc może to faktycznie wina kawy ale nie w tym sensie a w sensie takim, że piłeś dużo a tym samym się wypłukiwałeś, teraz odstawiłeś kawę i braki w minerałach właśnie teraz dały znak o sobie??? Taki przypadek.?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|