Autor
|
Wtek: ŻO a senność (Przeczytany 181385 razy)
|
administ
Go
|
Mnie to się widzi, że masz przesilenie zimowe i tyle. Jak najdzie, to jak za kierownicą - 50 przysiadów, wyrównać oddech i dalej jazda...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Wiem, wiem... sam miałem takich kubków 20 sztuk kiedyś Teraz kupuję w ziarnach i miele sam Kurcze no to nie wiem w takim razie co to może być, wiem, ze miałem to samo ale mi przeszło własnie po tych zmianach jak napisałem...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ciekawe jak ta kawa te minerały tak wypłukuje No to tez powtarzany mit, ktory stal sie niemal prawda Koledzy w pracy zaraz po kawce lykaja magnez, "bo kawa wyplukuje i skurcze maja"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Mnie to się widzi, że masz przesilenie zimowe i tyle. Jak najdzie, to jak za kierownicą - 50 przysiadów, wyrównać oddech i dalej jazda... Mozliwe. Czasami po prostu mysze wykonywac tak monotonna i beznamietna prace, ze to jest samo w sobie usypiajace. Bo przeciez to chyba nie jest "niedobor" weglowodanow?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Ciekawe jak ta kawa te minerały tak wypłukuje No to tez powtarzany mit, ktory stal sie niemal prawda Koledzy w pracy zaraz po kawce lykaja magnez, "bo kawa wyplukuje i skurcze maja" Jak ktoś, tak jak ja pił dużo kawy z dużą ilością cukru, do tego napoje energetyzujące i coca-colę to ogólnie się źle prowadził, może to mit z tym magnezem ale coś w tym musi być, bo mi tak jak piszesz skurcze przeszły a czasami mnie łapały w samochodzie i to było dość niebezpieczne... teraz jak się dobrze prowadzę to nie ma skurczy, nie ma senności i suplementy nie potrzebne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A w jakich godzinach jesz posiłki? Może po obfitym obiedzie che się Tobie spać? Liczysz zjadane BTW?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A może po prostu brakuje Ci snu?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A może to fizjologiczne obniżenie poziomu energii w godzinach popołudniowych?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Albo przedzwonkowanie...
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
smaka zes mi narobil kiedys jak palilem to tez w takich kubakch kawe pilem
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Wiem, wiem... sam miałem takich kubków 20 sztuk kiedyś Teraz kupuję w ziarnach i miele sam Kurcze no to nie wiem w takim razie co to może być, wiem, ze miałem to samo ale mi przeszło własnie po tych zmianach jak napisałem... a co z kubkami, tez zmieliles ?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo przeciez to chyba nie jest "niedobor" weglowodanow? No właśnie po alko miałem zapytać o dietę, aby wykluczyć hipoglikemię... Tez o tym myslalem przez chwile Dzisiaj zjadlem ok 11 w stolowce watrobke na cebulce z 2 surowkami z kapusty i popilem 200 ml smietany 30% I dogryzlem 1 sliwke sandomierska
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Spie za duzo wg mniemania, klade sie ok 22 wstaje ciut przed 6, 8 godzin to max moim zdaniem na spanie.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Miałem podobnie Zyon, po 6 godzinach z8h klepania w klawiaturę , głowa sama opadała. Zazwyczaj robiłem sobie kilkuminutowe przerwy co 1h. W tak pochmurny dzień jak dziś u mnie, takie "warunki" potęgowały senność. Zamieniałem AXAPTe na www i działało pobudzająco jak kawa. No ja siedze w excelach, analizach etc, czasami od tych cyferek we lbie sie mieni. Moze to to, kto wie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
RG
Go
|
Wiem, wiem... sam miałem takich kubków 20 sztuk kiedyś Teraz kupuję w ziarnach i miele sam Kurcze no to nie wiem w takim razie co to może być, wiem, ze miałem to samo ale mi przeszło własnie po tych zmianach jak napisałem... a co z kubkami, tez zmieliles ? Musiałem wyrzucic jak się wyprowadzałem z mieszkania.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Bo przeciez to chyba nie jest "niedobor" weglowodanow? No właśnie po alko miałem zapytać o dietę, aby wykluczyć hipoglikemię... Tez o tym myslalem przez chwile Dzisiaj zjadlem ok 11 w stolowce watrobke na cebulce z 2 surowkami z kapusty i popilem 200 ml smietany 30% I dogryzlem 1 sliwke sandomierska Ja jem raz dziennie wieczorem i praktycznie jakieś pół godziny po kolacji od razu chce mi się spać... też myślałem, że to przez jedzenie ale dałem sobie spokoj bo pozniej myslalem, że to już wieczor i taki zmeczony jestem, moze w tym faktycznie cos jest????
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Spie za duzo wg mniemania, klade sie ok 22 wstaje ciut przed 6, 8 godzin to max moim zdaniem na spanie. Nie wiem ja to jest na ŻO , ale obecnie średnia wychodzi mi w +/ - 9,5h. I tylko podczas pełni mam nieznaczny bajzel. Chyba jestem śpiochem. Mnie to się widzi, że masz przesilenie zimowe i tyle. Jak najdzie, to jak za kierownicą - 50 przysiadów, wyrównać oddech i dalej jazda... Ale przesilenie zimowe, to tylko jeden dzień.
|
|
|
|
|
|
|
|
|