Autor
|
Wtek: ŻO a senność (Przeczytany 181766 razy)
|
toan
Go
|
Tak, takie życie (żywianie) bardzo rozstraja metabolizm, autonomiczny układ nerwowy i wydzielanie hormonalne!. A to już prosta droga do patologii - "syndromu...metabolicznego"?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jak jedno się psuje w organizmie,to potem drugie,trzecie itd.-jak reakcja jądrowa. Wszystko ze sobą współgra,prawidłowe działanie jednego układu,zależy od prawidłowego działania drugiego . Gdy jeden szwankuje,to za moment następny...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pamiętam ,gdy tak robiłam,ale to jak dzieci jeszcze spały po południu, ja z nimi po obiedzie się kładłam,a potem dobudzić się nie mogłam.Fatalne.
Z resztą ,jak ktoś ma dzieci,które już przestały sobie spać po południu,to może zapomnieć o ucinaniu sobie poobiedniej drzemki,no chyba ,że jest się tatą,to już prędzej
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...)jak reakcja jądrowa.(...)
Nieśmiało ośmielę się zauważyć że „reakcja jądrowa” ma się tak do „reakcji łańcuchowej” jak dieta LC do ŻO
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Faktycznie miałam napisać "reakcja łańcuchowa" ,a wiecznie mówię ,czy piszę "reakcja jądrowa" Serdeczne dzięki za zwrócenie uwagi ośmieszyłeś mnie przed całym światem
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Niech Ci to snu z powiek nie spędza. :-)
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Nie przejmuj się. Nie bierz tego tak poważnie, jutro będzie nowy dzień :-)
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nowy dzień i nowe zmagania. Nie przejmuję się To tylko żarty
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) To tylko żarty :)
Żarty - żartami ... W latach 70-tych: - Jak się macie, drodzy towarzysze? - zażartował Gierek, witając się z robotnikami. - Dobrze, towarzyszu sekretarzu - zażartowali robotnicy.
|
|
|
|
|
|
|
susi33
Go
|
Witam! Dzisiaj znowu policzylem ile czego zjadlem. Nasuwa mi sie pytanie ile bialka powinienem jesc? Zgodnie z tym ze 1g na 1kg to powinienem jesc okolo 63g białka ale to jest jakies niemozliwe. Codziennie przekraczam ta norme. B:86g T:220g W:69g stosunek BTW: 1:2,6:0,8 Teraz postaram sie zastosować do waszych rad i postarma się zwiększyć ilość tłuszczu. Może faktycznie przy moim szkolnym trybie życia potrzebuje tego tłuszczu. Od jutra śniadanie będę zapijał śmietaną 36% Aaaaa i jeszcze, macie może jakieś pomysły jak posiłek ktory zjadam w szkole dopakować tłuszczem? Jedyne co mi wpadlo to grubiej masłem smarować tą bułkę (bułkę akurat jem bo nie lubie ziemniaków i surówek a dzieki niej mam limit dzienny weglowodanów zagwarantowany )
|
|
|
|
|
|
|
evosonic
Go
|
ja moge ci powiedziec cos beznadziejny glupi spamerze ................ to ze ktos nie lapie tego tematu , to nie znaczy ze nikt nie lapie .... cieszysz sie ze ktos sie dal zrobic na twoj projekt ? idz sobie z tego forum i nie zasmiecaj tej strony
|
|
|
|
|
|
|
susi33
Go
|
ja moge ci powiedziec cos beznadziejny glupi spamerze ................ to ze ktos nie lapie tego tematu , to nie znaczy ze nikt nie lapie .... cieszysz sie ze ktos sie dal zrobic na twoj projekt ? idz sobie z tego forum i nie zasmiecaj tej strony moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
.....beznadziejny glupi spamerze ................ ...idz sobie z tego forum i nie zasmiecaj tej strony Ja pierwsze widzę,zeby nie-właściciel Forum wyganiał jakiegoś Uzytkownika. To tak jakby ktoś kto przyszedł do mnie w gości , wyganiał z domu drugiego, również mojego gościa. To kto tu jest głupi? Właściciel,gość ,czy drugi gość?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
[moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?
(...) tu jest dokładna odpowiedź: http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=80 cyt: "2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia." Jeśli połączy się to z GENERALNĄ zasadą Żywienia Optymalnego - nie ma pomyłek. No chyba, że ktoś zrozumie, że "Kwaśniewski zaleca 30 albo 72". W takim przypadku najlepiej nie podejmować diety "optymalnej"...
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
...moze jednak ktos cos konstruktywnego napisze?...
susi33 przyznam, że post "evosonic" do Ciebie wprawił mnie w "zakłopotanie"? , natomiast bardzo spodobała mi się Twoja odpowiedź!. . Pytaj, pisz, czytaj i wyciągaj wnioski, czyli korzystaj z pożytkiem dla swojego zdrowia z serwisu www.dr-kwasniewski.pl Sporo osób tu Ci dobrze podpowie.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Ja pierwsze widzę,zeby nie-właściciel Forum wyganiał jakiegoś Uzytkownika. To tak jakby ktoś kto przyszedł do mnie w gości , wyganiał z domu drugiego, również mojego gościa. To kto tu jest głupi? Właściciel,gość ,czy drugi gość? Rzuć kamieniem, jesli jestes bez winy ))) Ja jestem winna i rzucam ) ale taka przykładna osoba nie powinna )))))
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Witam! Dzisiaj znowu policzylem ile czego zjadlem. Nasuwa mi sie pytanie ile bialka powinienem jesc? Zgodnie z tym ze 1g na 1kg to powinienem jesc okolo 63g białka ale to jest jakies niemozliwe. Codziennie przekraczam ta norme. B:86g T:220g W:69g stosunek BTW: 1:2,6:0,8 Teraz postaram sie zastosować do waszych rad i postarma się zwiększyć ilość tłuszczu. Może faktycznie przy moim szkolnym trybie życia potrzebuje tego tłuszczu. Od jutra śniadanie będę zapijał śmietaną 36% Aaaaa i jeszcze, macie może jakieś pomysły jak posiłek ktory zjadam w szkole dopakować tłuszczem? Jedyne co mi wpadlo to grubiej masłem smarować tą bułkę (bułkę akurat jem bo nie lubie ziemniaków i surówek a dzieki niej mam limit dzienny weglowodanów zagwarantowany ) Moim skromnym zdaniem,to: ---------------- im wiecej tluszczu jest zjadane,tym wieksze zapotrzebowanie organizmu na bialko i weglowodany, -----------------omlety,placki ziemniaczane ,warzywa, te ktore lubisz,tez potrzebuja znacznej ilosci tluszczu, -----------------mozna tez rozgrzac maslo i wypic . No i chyba najwazniejsze: -----------------w ksiazkach i na stronach J.K. masz zbilansowane juz potrawy,moze one pomoga ci w ustabilizowaniu twojego glodu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Najtańszy i najlepiej zbilansowany suplement dietetyczny na RYNKU! machnąłem sobie właśnie "izotoanik" no bardzo smaczne dotychczas "zatłuszczałem" "dziatkowym smalcem" (receptura i wykonanie mojego teścia) to Twoje takie bardziej delikatne na tym masełku
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
"izotoanik" ... - brakuje tylko troszkę witaminy C... No, ale to nie problem przecie - jedno "zakazane" jabłuszko lub inny owoc i po sprawie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|