Ryjek
Go
|
[wchodzi Ryjek i beka:]
BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEKKKKKKKK
- co Wy tam wiecie o piciu...
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Właśnie zmogłem dwóch weteranów i teraz sobie siedzę i czytam co Ryjek wyryjkował
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
A ja Ci powiem: CHOLERNA DIE.... EEEEE ŻYWIENIE OPTYMALNE (w moim wypadku) - NIE MOŻNA SIĘ SPIĆ!!!! ZA NIC!!!
I gdybym nie miał alkoholu "za friko" to poszedłbym z torbami!
Szkoda mi pana Maciunia, ale to ja właśnie znalazłem tę najpoważniejszą wadę die.... eeee żywienia optymalnego! Ha!
Ha! Ha!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Po tso spać po śpiciu jak fajniee jezd?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Są miejsca gdzie obserwuje się proces odwrotny: Kiedyś byłam w takim "doborowym"towarzystwie ,gdzie akurat był ciśnieniomierz .Z ciekawości zmierzyłam sobie zaraz po wejsciu do gospodarzy domu i miałam ciśnienie 115/68.W miarę upływu czasu zaczęłam ziewać ,zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 105/60 ,następnie gdy minął jakiś odcinek czasu już zaczęłam dobrze ziewać i znów zmierzyłam sobie ciśnienie i miałam 87/48 .Ile razy jestem u tych gospodarzy,tyle razy zaczynam tam ziewać,początkowo nie miałam pojęcia dlaczego,a teraz wiem,że spada mi tam ciśnienie -ciekawe dlaczego
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Mnie zawsze spada po wypiciu napoju orzeżwiajacego - Edyta -może mniej drinków a swoja droga co to za towarzystwo jak nie mozna sobie podniesc ciśnienia Może lepiej ze ślubasem pogadaj o pieniadzach
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Może lepiej ze ślubasem pogadaj o pieniadzach
Super sposób na podniesienie ciśnienia ... ślubasowi
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Wystarczy, że zajrzę na to Forum i zaraz poprawia mi się hunmor, że o obniżeniu ciśnienia nie wspomnę. No ale nie na wszystkich tak działa serwis www.dr-kwasniewski.pl
|
|
|
|
|
|
|
jzol.
Go
|
Moim zdaniem weź się w garść i nie czytaj tych bredni typu ’’cytaty ’’- (umiejętność prawidłowego oddychania, świadomie należy skoncentrować się na wdechach i wydechach HA!? HA!? HA???!!!, np. poranna kawa/herbata w ..miłym towarzystwie , że przed rozpoczęciem pracy wykonuje ćwiczenia gimnastyczne na balkonie. zrób sobie masaż brzucha. Rozluźnij się, wciskaj palce w różne punkty brzucha i spokojnie oddychaj. Potem rękami potrząsaj brzuch do góry i do dołu. A następnie wypinaj brzuch i wciągaj. HŁE ??!! HŁE ??!! HŁE ??!! Lukrecja podnosi ciśnienie. Piłaś? To napój o bardzo dziwnym smaku. HA! HA! HA!!!, HŁE ??!! HŁE ??!! HŁE ??!!) A może Budu ?! , a może Hari Kriszna ?! - no cóż, gdzieś czytałem o wiązaniu własnych włosów w supełki przez kobiety na własnej głowie ?! i.t.p....twoim głównym problemem, jak widzę jest brak silnej woli i przejdź ŻO a wszystko będzie ok? nie oszukuj siebie ! Czytając to miałem niesamowity ubaw no i ciśnienie 120/80 Pozdrowionko i wiięcej wytrwałości życzliwy ?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
A ja Ci powiem: CHOLERNA DIE.... EEEEE ŻYWIENIE OPTYMALNE (w moim wypadku) - NIE MOŻNA SIĘ SPIĆ!!!! ZA NIC!!!
I gdybym nie miał alkoholu "za friko" to poszedłbym z torbami!
Szkoda mi pana Maciunia, ale to ja właśnie znalazłem tę najpoważniejszą wadę die.... eeee żywienia optymalnego! Ha!
Ha! Ha!
bajki opowiadasz,przeciez ty nigdy nie probowales sie spic
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Mam takie cisnienie krwi,że porównuję je z cisnieniem z zaświatów tzn. 90/60 ,95/70 .Jak wogóle przekroczy setke to pierwsze ,to jest "cud" .Nawet wkurzenie nie działa . Robiłam sobie parę tyg. temu morfologie,OB ,rozmaz -wyszło ok. Na co powinnam zwrócić uwagę? Może poziom TSH ?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Nie polecam kawy z czy bez śmietanki, z czy bez łoju. Doskonale działa ROSÓŁ. Niestety trzeba mieć go ugotowanego wiecej. Po 2 szklankach z rana WSZYSTKO W ORGANIZMIE WRACA DO NORMY. Ostatecznie może być rosół z kostki, choć nie przepadam za zalecaniem takich wynalazków ludzkości. 2 szklanki wody na czczo działa gorzej, niemniej jednak też może być.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dzięki! Wypróbuję rosół,bo kawy i tak nie piję. Teraz byłam z rodzinką na spacerku w lesie i dziki mi podniosły ciśnienie , tak spierdzielałam,aż mi się potem nogi trzęsły . Po spacerze miałam 118/70 czyli fajne,ale potem spada . Może powinnam łazić cały dzień ,choćby bez celu....
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Mam takie cisnienie krwi,że porównuję je z cisnieniem z zaświatów tzn. 90/60 ,95/70 ...
Edyta a jakie masz HRr i HRmax? i odpowiednio do nich liczbe oddechow/min . Cisnienie jest wazne ale to o co pytam ma rowniez "fundamentalne" znaczenie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Edyta a jakie masz HRr i HRmax? i odpowiednio do nich liczbe oddechow/min .
Napiszę Ci wszystko,ale najpierw mi powiedz co to za parametry HRr i HRmax-nie spotkałam się z takimi oznaczeniami . A liczyłam oddechy i miałam ich 15 /min (wdech i wydech)
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
U mnie za płotem (w centrum Katowic) raz widziałam całą rodzinę dzików, 6 dużych i reszta małych; było ich ok. 18-19. Chodzą po Brynowie całą watachą, córka je widziała po wielokroć . Aż dziwne, że w lokalnych gazetach zdjęć tej WIELKIEJ rodziny nie ma. Ja mam średnio 3-4 max 5 oddechów na minutę. Tętno 75/min-średnio. Jakby Cię Grizzli interesowało. Ćwiczenia też podnoszą ciśnienie. Nie lubię wymachiwać rękami/nogami, dla mnie to bez sensu. Tak mam, dla równowagi, pewnie jakiś spotrowiec mi się trafi w rodzinie .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja mam średnio 3 oddechów na minutę.
Oddychasz co 20 sek?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Tak. Zapotrzebowanie na tlen zwieksza się gdy wrzucam śmieciowe węglowodany (zboża). Potrafisz wytrzymać 2 min na bezdechu, po wzieciu głębokiego wdechu?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Teraz Ci wierzę Byłam na działce i tam sobie eksperymentowałam z oddechem .Otóż zrobiłam 2/5 oddechu /min. Ale to było takie "kontrolowane" -głeboki wdech i głęboki wydech.A tak normalnie miałam 7-10 oddechów.Wtedy 15 oddechów /min.-to było po "wycieczce" do sklepu i biegu po schodach na czwarte piętro. Ciśnienie jak zwykle -90/60 - 101/65 ,puls 62-68 . A dwóch min na bezdechu raczej nie wytrzymam i nie będę z tym eksperymentowała PS.Grizzly o co chodzi w końcu z tym HR?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Grizzly o co chodzi w końcu z tym HR?...
HRmax - Maximum heart rate (maksymalna czestosc pracy serca) HRr - Resting heart rate (spoczynkowa czestosc pracy serca) To niezwykle wazne "parametry" majace zastosowanie w technologi "long life" Napisze tylko, ze o wiele wazniejsze od cisnienia krwi Pomiary cisnienie krwi sa dobre u "likorza konfidenta NFZ" dla "planktonu" ktoremu usiluje sie jak najszybciej "przyspieszyc opadanie wieka trumny"aby starczylo pieniedzy w ZUS dla "300.000 armii emerytow SB itp."
|
|
|
|
|
|
|
|