toan
Go
|
No mogą biedni otyli zgłupieć do reszty śledząc te doniesienia "naukowe" z ostatnich miesięcy najpierw można się zarazić od kolegi - http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1666.20później od wirusów można utyć - http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1777.0 (tak durne, że zniknęło wkrótce po opublikowaniu w CNN!) aż wreszcie kolejny powtót do genów - http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7230065.stmA wiadomo! na geny "chorobowe" się nic nie poradzi . Czyli "walka" z otyłością trwać będzie, a otyłych przybywać..., bo na "walce" z otyłością się DUŻO zarabia "Naukowców" zachęcałbym do zapoznania się z teorią tuczu bekonowego i tuczu smalcowego. Te same świńskie geny, a jedne świnie wychodzą chudziutkie jak przeciętny Japończyk, a drugie - jak zapaśnicy sumo PS Przyczyny otyłości i jej sposób leczenia znajdą zainteresowani w "Jak nie chorować?" !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Możesz opisać po krótce te teorie tuczu bekonowego i smalcowego?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Czym dłużej w tym siedzę tym bardziej zaczynam dochodzic do przekonania, że to jest celowe. Kiedys wydawało mi się, że to wszystko z niewiedzy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
slawek
Go
|
Oczywiście ze z niewiedzy 90% pewnie ma niewiedze
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
cyt: "Zasady powstawania mięsa,tłuszczu w zależności od poziomu żywienia: 1.Przy niedostatecznym poziomie białka w dawce pokarmowej odkładanie mięsa w tuszy nie może osiągnąć poziomu uwarunkowanego genetycznie. 2. Zbyt wysoki poziom białka nie powoduje odkładania większej ilości mięsa niż to możliwe. 3.Wszystkie składniki pokarmowe pobrane ponad zapotrzebowanie są wykorzystywane na odkładanie się tłuszczu. Żywienie dawkowane zgodnie z normami daję najlepsze efekty.Przy żywieniu do woli uzyskuje się wyższe przyrosty, ale tusze są bardziej otłuszczone. II. Wiek Stosując żywienie intensywne u młodych uzyskuje się duże ilości mięsa i mało tłuszczu. U starych uzyskujemy dużą ilość tłuszczu. PMM-punkt maksymalnej mięsistości-zrównoważenie się w dobowym przyroście przyrostu tkanki tłuszczowej z tkanką mięśniową. III. Założenie genetyczne Uwarunkowania genetyczne jest to zdolność odkładania różnej ilości białka w organizmie świń.Przyrost 1g białka jest tańszy i odbywa się szybciej niż przyrost 1g tłuszczu,wynika to z tego ze skład chemicznego(tk.mięśniowa 22-23%białka,77-78%wody;tk.tłuszczowa 99%tłuszczu,1%wody)Wytworzenie w organizmie 1g białka niesie za sobą 4g wody co daje nam 5g przyrostu mięsa.Natomiast 1g tłuszczu daje nam 1g przyrostu tłuszczu(słoniny) IV. Przed ubojowa masa ciała Na wyprodukowanie tucznika o masie 150 kg potrzeba tyle samo paszy, co na 2 tuczniki po 100kg. V. Płeć Loszki w porównaniu z wieprzkami uzyskują większe przyrosty dobowe" No!!! "Stare loszki" to maja jednak "prze.....e"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
No w tuczu świń ekonomia jest nieubłagana, dlatego dietetyka świń stoi na znacznie wyższym poziomie, niż ... , bo na tłustych świniach się nie zarabia... w opozycji do...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
... a na domiar złego jest sobie taki gość, który cały czas mówi, że "zlikwiduje świniom koryto"...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
Jak komuś powiesz "Dietą Kwaśniewskiego" to usłyszysz rechot I to też bedzie dobrze bo smiech to zdrowie
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
A szkoda...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A jakby tak jeszcze serwowali omlet 1 jajko + żółtka, czy skwarki z podgardla, albo sernik pół na pół z masłem i górą żółtek, to co by było ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Nasi Optymalni rodacy, byliby szczęśliwi
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
polska zywnosc mozna kupic rowniez w prawie wszystkich niemieckich supermarketach
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8167519.stm - dobre!, "otyłość ubogich i "otyłość bogatych" - to podstawowe pojęcia w etiologii otyłości i chorób jej towarzyszących. Wyjaśnienie zjawiska dla zainteresowanych w "Jak nie chorować?"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
admin
Go
|
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8172258.stm - jakiś mądrzejszy ten Tam Fry, bo mówi: "If you go to dinner with your friends who are fat you are liable to eat the same foods that made them fat." - co znaczy: "Jeśli idziesz na objadokolację z twoimi przyjaciółmi, którzy są tłuści, jesteś odpowiedzialny za jedzenie tych samych pokarmów, które robią ich tłustymi" - przetłumaczyć na polski?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
RTS
Go
|
Ot trafna obserwacja, aczkolwiek brakuje jeszcze kawałeczka do wyłonienia przyczyn. "But he said it could work the other way, with slim children acting as good role models" - może być i w tę stronę ale to już zależy kto bardziej ulegnie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
_flo
Go
|
to nie jest byc moze najlepsza implementacja tego slowa, ale "liable to" moze znaczyc tez "sklonny do"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|