Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: "Naukowe" przyczyny otyłości. (Przeczytany 61858 razy)
|
|
Opal
Go
|
cyt. z admin - Dzisiaj o 15:19:04 » -------------------------------------------------------------------------------- "Z rad praktycznych (gdy nie da się zjeść w domu) należy unikać zawsze dań polecanych przez Szefa Kuchni, jeśli szefo jest otyły! Na "stole szwedzkim" zawsze znajdzie się coś do zjedzenia." W tym tygodniu wróciłam z wczasów, na których dwa razy dziennie był suto zastawiony "stół szwedzki" (śniadanie, kolacja) i trzydaniowy obiad. Na stole zawsze mogłam znaleźć coś dla siebie, bo zaczynając od pieczonych mięsiw, przez kiełbasy na ciepło, piękne szynki z tłustą otoczką, jaja, kilka gatunków tłustych, białych serów, wędzonych, topionych, twardych żółtych, po makrele wędzone, śledzie zawijane, tuńczyki, pasztety wędzone, pieczone, we flaku, ze śliwkami - w każdym razie było w czym wybierać. Były też sałatki owocowe, warzywne, chude wędliny i jakieś tam płatki zbożowe, jogurty różnej maści, miody, pieczywa, ogórki surowe i małosolne, pomidory.... i wiele, wiele różnych rzeczy. Popatrzyłam sobie na szwabów, których było jak mrówek w mrowisku i co jeden to obszerniejszy. Standardowa niemra na śniadanie zjadała miskę płatków zbożowych z owocami suszonymi lub świeżymi, polanymi jogurtem. Potem donosiła sobie 10 kromek jasnego pieczywa, dwie porcyjki masła, kilka plasterków chudej wędliny drobiowej, trochę serka i kilka rodzajów dżemu. Popijała sokami owocowymi i kawą z mlekiem lub herbatą z cytryną dokładnie posłodzoną. Oczywiście ciekawostką było obserwować jak jej się udaje utrzymać równowagę na bądź co bądź mocnym krześle. Takich szaf trzydrzwiowych było bardzo dużo i w naszym ośrodku leczyły swoje schorowane członki. Jej pewnie też było obrzydliwym patrzeć jak wcinam paszteciki z masłem w dodatku bez chleba i wyciągam żółtka z gotowanych jajek
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
mar91
Go
|
Brązowa tkanka tłuszczowa jest właśnie tym co sprawia, ze niektórzy mogas jeść wszystko w ogromnych ilościach a nie przytyją. Poprostu mają dużo brązowej tanki tłuszczowej i mniej białej. U osób ze skłonnością do otyłosci jest na odwrót. W każdym razie to moze być przelom jeśli udało by się zmienić proporcję brązowej tkanki tłuszczowej do białej o otyłych.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie - brązowa tkanka tłuszczowa u niemowlaka zabezpiecza przed zmarznięciem, ponieważ niemowlę nie produkuje ciepła z pracy mięśni. Brunatna tkanka tłuszczowa zanika wraz z wiekiem i praktycznie u dorosłej osoby nie występuje. Jej rolę przejmuje termogenina.
PS No chyba, że jakieś ludzkie GMO się już pojawiło?
|
|
|
|
|
|
|
mar91
Go
|
Zanika, ale i tak występuje w okolicy np: łopatek.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A ile sztuk jej tam jest?
|
|
|
|
|
|
|
mar91
Go
|
Licze ze policzysz i dasz odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nie, bo to policzyli już inni i można sobie samemu odszukać, jeśli kogoś to interesuje.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
http://www.ajcn.org/cgi/content/abstract/ajcn.2009.27567v1 - aby uzyskać dobre wyniki odchudzania, osoby otyłe powinny chodzić w podkoszulkach PS Bez badań naukowych "naukowcy" mogą śmiało stwierdzić, że "rozpowszechnienie antyperspirantów może być ważnym przyczynkiem do wybuchu epidemii otyłości..."
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Obrzydliwość...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Tym sposobem zdejmuje się także odpowiedzialność z rodziców za prawidłowe żywienie dzieci, dzieci mogą obżerać się do woli w McDonald's , pić hektolitry coca-coli , bo mają wirusa adenowirusa 36 (jak ładnie się nazywa) . Jest wytłumaczenie i na wszystko pigułka albo szczepionka. Kasiorka jest , nowe choroby czekają na nowe wirusy. No tak, ja się nie obżeram, ja mam wirusa i muszę go nakarmić .
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
No właśnie. Nakarmić wirusa...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Mniam , mniam . o co chodzi ja nie karmię wirusa. Ja teraz karmię osobistego tasiemca z pigułki. PIGUŁKI RZĄDZĄ. A swoją drogą czy zajmują się psychiatrzy? Może też karmią wirusa albo osobistego robaka. A tu tylu pacjentów biega.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|