Autor
|
Wtek: *** Chat, pogawędki, komentarze, aktualności. *** (Przeczytany 360998 razy)
|
Ryjek
Go
|
Cholercia, tak czułem że po tej wypowiedzi Toana nie uzyskam już odpowiedzi na tak szalenie ważne pytanie...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Ależ ja na poważnie pytałem, Toana nie słuchaj. Mi odpowiedz. Mi, mi, mi.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Nie zapytam czym się różni dziecko, od mężczyzny, który jest w jakimś procencie dzieckiem, od człowieka w pełni dojrzałego bo moglibyśmy się dokopać do jakichś niebezpiecznych uogólnień ------------a może? Religijny człowiek całkowicie dojrzały to taki który 90% swojej energii poświęca na przekazanie swoich genów, 10% na dobroczynność i 0% na rozwój i zabawę. ------------a może nie?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Nie zapytam czym się różni dziecko, od mężczyzny, który jest w jakimś procencie dzieckiem, od człowieka w pełni dojrzałego bo moglibyśmy się dokopać do jakichś niebezpiecznych uogólnień ------------a może? Religijny człowiek całkowicie dojrzały to taki który 90% swojej energii poświęca na przekazanie swoich genów, 10% na dobroczynność i 0% na rozwój i zabawę. ------------a może nie? czyli w 100% mysli o zaspokojeniu wlasnych potrzeb,co swiadczy,ze potrafi kochac siebie.Co wcale nie oznacza,ze zapomnial kochac bliznich.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Religijny człowiek -nie jest dojrzały . Dojrzały człowiek polega na sobie
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Religijny człowiek -nie jest dojrzały . Dojrzały człowiek polega na sobie
Rudka, ale ilu jest takich "co potrafi polegac..."???? malo, malo, malo!!!!! Tak wiec, duzo zalezy od tego kto cie splodzi i do jakiej "sekty" nalezy Czyli jaka kultura Ciebie otacza Im "sekta" bardziej prymitywna, tym "Wieksze Barany" produkuje!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Adas, napisalem w trybie warunkowym "moze". Gryziu, proszę nie zdrabniaj mojego imienia do formy Adaś, bo będę Cię nazywał Gryźlątko, Gryś, Gryźmiś, albo jeszcze coś gorszego wymyślę A co do ELIT to trochę racji masz, ale z elitami to jest tak jak z idolami, albo człowiek patrzy na świat w takich kategoriach, albo nie
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Wyjatkowo zgadzam sie z Tobą -bo naprawde niewierzących jest w granicach błędu statystycznego ,dlatego są w poniewierce. cudzych rodziców wole nie oceniać ,bo rózniste czynniki wpływają na ulepianie pogladów . Faktem jest ,że "czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starośc trąci "
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Propo -mój ojciec z katolickej rodziny -po wojnie niewierzący partyjny patriota. Jakkolwiek mozna zle mówić o tamtym ustroju -to jednak religia -miała zaszczytne miejsce w kościele . W szkołach pobierałam nauki ,a nie bajki o cudach.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Gryziu, proszę nie zdrabniaj mojego imienia do formy Adaś, bo będę Cię nazywał Gryźlątko, Gryś, Gryźmiś, albo jeszcze coś gorszego wymyślę Aaaaaaaaa, Ha, Ha, Ha, Ha,Ha, Ha, Ha, Ha, normalnie padam ze smichu na prawde rozsmieszyles mnie do lez. Najlepsze jest: "Gryźmiś"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Propo -mój ojciec z katolickej rodziny -po wojnie niewierzący partyjny patriota. Jakkolwiek mozna zle mówić o tamtym ustroju -to jednak religia -miała zaszczytne miejsce w kościele . W szkołach pobierałam nauki ,a nie bajki o cudach.
Musze Tobie przyznac Rudka, ze jak piszesz to ja uwielbiam Ciebie czytac. Niemal za kazdym razam zaczynam czuc podobnie jak TY. Mysle, ze komuna wypalila nam pietno, ktorego nikt nie zmaze z naszej duszy. Ja juz nie robie z tego powodu "problemow"
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Mnie nic komuna nie wypaliła . Jestem wręcz wdzięczna za normalne dzieciństwo - teraz oczy dostaje większe od zatwardzenia jak widze, słysze rozmodlonych dziennikarzy redaktorów ,polityków od prawa do lewa i homilie w mediach. Jak wystraszone kundelki prześcigają sie w nabożnych tekstach. smieszni w tych kabotyńskich swiątobliwych relacjach szkoda ,ze jeszcze kiecek nie pozakładali- pazerni i zakłamani obłudnicy.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Mnie nic komuna nie wypaliła . Jestem wręcz wdzięczna za normalne dzieciństwo.... Rudka, czy wiesz co to oznacza jak "pacjent" nie ma poczucia ze jest chory?????
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Ja nie jestem pacjentem a jak ktoś nie ma poczucia ,ze jest chory -to zdrowy objaw chce sie zyć i oby jak najdłużej w tak miłym towarzystwie. " zyje werbalnie i myśle realnie" no moze troche z nostalgią tamtych lat . od filmów,i artystów z zeszłej epoki nie moge sie oderwać- taka ze mnie romantyczka, nieuleczalne.-te typy tak mają.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Nie przesadzaj -nawet murzyna z buszu -bo w Ameryce byłby nieszczęśliwy ja też
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
.....jak widze, słysze rozmodlonych dziennikarzy redaktorów ,polityków od prawa do lewa i homilie w mediach. Jak wystraszone kundelki prześcigają sie w nabożnych tekstach. smieszni w tych kabotyńskich swiątobliwych relacjach szkoda ,ze jeszcze kiecek nie pozakładali- pazerni i zakłamani obłudnicy...... To wszystko prawda, ale "stado baranow" ktos musi pilnowac aby je systematycznie strzyc i na koniec "przeprowadzic uboj", inaczej "lowiecki" wilcy dopadna i bedzie "milczenie lowiec". A pastwisko zajete zostanie przez inne "lowiecki" sprytniejszych "pastuchow".
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Musze Tobie przyznac Rudka, ze jak piszesz to ja uwielbiam Ciebie czytac. Niemal za kazdym razam zaczynam czuc podobnie jak TY. Mysle, ze komuna wypalila nam pietno, ktorego nikt nie zmaze z naszej duszy. Ja juz nie robie z tego powodu "problemow" Bo Rudka pisze bardzo ekspresyjnie,to się czytelnikowi udziela,tak jak napisała ten post co mnie się spodobał-no genialny!Bez owijania w piekne książkowe słówka-tak prosto z serca,z własnych obserwacji,z własnego doświadczenia
|
|
|
|
|
|
|
|
|