Autor
|
Wtek: *** Chat, pogawędki, komentarze, aktualności. *** (Przeczytany 360796 razy)
|
Edyta
Go
|
Religijny człowiek całkowicie dojrzały to taki który 90% swojej energii poświęca na przekazanie swoich genów, 10% na dobroczynność i 0% na rozwój i zabawę. ------------a może nie? Myslisz,ze tacy ludzie się nie zabawiają? Łoj,ja myślę,że w takich to dopiero drzemie wulkan tylko może robią to w ukryciu i po ich minkach tego nie widać
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adas, napisalem w trybie warunkowym "moze". Gryziu, proszę nie zdrabniaj mojego imienia do formy Adaś, bo będę Cię nazywał Gryźlątko, Gryś, Gryźmiś, albo jeszcze coś gorszego wymyślę A co do ELIT to trochę racji masz, ale z elitami to jest tak jak z idolami, albo człowiek patrzy na świat w takich kategoriach, albo nie Masz racje Adam,wszystko zalezy od postrzegania swiata.Dzisiejszy czlowiek nie ma ani rak ani oczu zwiazanych,a umysl,to mial zawsze wolny i jeszcze wolny wybor. Cos nie odpowiada,nie tedy droga,zmienia kurs i kieruje w przeciwnym do obranego.Powinien poniesc sie na fali zycia,byc otwarty na zmiany w sobie i srodowisku.Nie zwalac wlasnej nieudacznosci na innych,tak jak to sie slyszy na kazdym kroku.Albo politycy,albo rodzina,wszyscy zawinili,tylko nie on sam. Ogladalam reportaz o miedzy innymi dwoch mlodych dziewczynach 20-22 lata,zyjacych w ciezkich warunkach materialnych.Obie byly piekne i mlode,obie mialy cel w zyciu.Jedna pracowala w biurze i jej marzeniem bylo wziasc udzial w paradzie karnawalowej(musza przejsc specjalny egzamin tanca),cwiczyla zawziecie,marzenie sie spelnilo,dziewczyna zostala przyjeta do grupy tancerzy i w pieknym stroju przedefilowala tanczac pomiedzy podziwiajacymi. Druga dziewczyna,prowadzila napowietrzna taryfe,latala helikopterem.Wozila biznesmenow i tych,dla ktorych czas ,to pieniadz.A marzeniem jej bylo zdobyc umiejetnosci pilota na wielka latajaca maszyne. Nauka,nauka,zadne towarzystwo,chociaz byla mila,sympatyczna i sliczna jak wschodzace slonce.Dziewczyna zdala niesamowicie ciezki egzamin. Zycie jest zbyt krotkie,by mozolic sie na prozno,by zawsze wial wiatr w oczy i gdy do szkoly jest pod gorke
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
(....) Obie byly piekne i mlode,obie mialy cel w zyciu.Jedna pracowala w biurze i jej marzeniem bylo wziasc udzial w paradzie karnawalowej(musza przejsc specjalny egzamin tanca),cwiczyla zawziecie,marzenie sie spelnilo,dziewczyna zostala przyjeta do grupy tancerzy i w pieknym stroju przedefilowala tanczac pomiedzy podziwiajacymi. (...)Nauka,nauka,zadne towarzystwo,chociaz byla mila,sympatyczna i sliczna jak wschodzace slonce.Dziewczyna zdala niesamowicie ciezki egzamin. Zycie jest zbyt krotkie,by mozolic sie na prozno,by zawsze wial wiatr w oczy i gdy do szkoly jest pod gorke Kodar,podziwiam Cię za tą ufność i delikatność umysłu i łagodność ,ale odpowiedz mi ,gdyby to tańczące dziewcze o przecudnej urodzie było brzydkie i grube,to czy miałoby szanse być przyjęte do grupy tancerzy? Bo wiesz....z kamizelki futra się nie uszyje ...niestety
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
(....) Obie byly piekne i mlode,obie mialy cel w zyciu.Jedna pracowala w biurze i jej marzeniem bylo wziasc udzial w paradzie karnawalowej(musza przejsc specjalny egzamin tanca),cwiczyla zawziecie,marzenie sie spelnilo,dziewczyna zostala przyjeta do grupy tancerzy i w pieknym stroju przedefilowala tanczac pomiedzy podziwiajacymi. (...)Nauka,nauka,zadne towarzystwo,chociaz byla mila,sympatyczna i sliczna jak wschodzace slonce.Dziewczyna zdala niesamowicie ciezki egzamin. Zycie jest zbyt krotkie,by mozolic sie na prozno,by zawsze wial wiatr w oczy i gdy do szkoly jest pod gorke Kodar,podziwiam Cię za tą ufność i delikatność umysłu i łagodność ,ale odpowiedz mi ,gdyby to tańczące dziewcze o przecudnej urodzie było brzydkie i grube,to czy miałoby szanse być przyjęte do grupy tancerzy? Bo wiesz....z kamizelki futra się nie uszyje ...niestety Edyta, pesymism,to choroba ciala. ,zawsze jest jakies wyjscie z sytuacji,gdy pojdzie sie po rozum do glowy. Zauwaz rowniez,ze uroda,to nie wszystko,jest mnostwo nieurodziwych,lecz przesympatycznych mlodych i tych starych.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kodar,ja próbuję powiedzieć,że w życiu też trzeba umieć marzyć,żeby potem nie być sfrustrowanym. Uroda to niby nie wszystko,a jednak....Ta dziewczyna ,gdyby nie była piękna,szczupła i młoda,to tancerką by nie została To nie jest pesymizm w tym przypadku,tylko racjonalne myślenie. Ja nie marzę o niebieskich migdalach,bo wiem ,że ich nie dostanę,ale to nie pesymizm Aktorem też nie zostaje byle kto-pierwszy lepszy z ulicy,pianistą też nie,skrzypkiem też nie,artystą malarzem też nie
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Kodar,ja próbuję powiedzieć,że w życiu też trzeba umieć marzyć,żeby potem nie być sfrustrowanym. Uroda to niby nie wszystko,a jednak....Ta dziewczyna ,gdyby nie była piękna,szczupła i młoda,to tancerką by nie została To nie jest pesymizm w tym przypadku,tylko racjonalne myślenie. Ja nie marzę o niebieskich migdalach,bo wiem ,że ich nie dostanę,ale to nie pesymizm Aktorem też nie zostaje byle kto-pierwszy lepszy z ulicy,pianistą też nie,skrzypkiem też nie,artystą malarzem też nie trzeba zawsze wierzyc w siebie ,i w to,ze jezeli sie czegos bardzo,bardzo chce,to sie zawsze osiaga.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
taaaa jasne Oglądałam taki film "Uwierz w ducha" PS. Wiem co masz na mysli
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
(...)Nauka,nauka,zadne towarzystwo,chociaz byla mila,sympatyczna i sliczna jak wschodzace slonce.Dziewczyna zdala niesamowicie ciezki egzamin.
Przypomniał mi się Alinko Twój post i napiszę Ci,ze nie tylko nauka i nauka jest ważna. Ważny jest przede wszystkim telent. Pełno jest w dziesiejszym świecie "ambiciaków" (czyt. ludzi z chorą ambicją),którzy dążą do osiągnięcia celu za wszelką cenę,ale nie mają w danej dziedzinie talentu.A jak się nie ma talentu,to wychodzi ze wszystkiego d**a zbita. To dlatego jesteśmy zewsząd otoczeni dziadostwem,bo na różnych stanowiskach ,szczególnie na tych ,które mają wpływ na społeczeństwo są ludzie bez talentu,którzy nie sa w stanie stworzyć niczego porywającego.A społeczeństwo przy takich ludziach rówież głupieje ,no i mamy to co mamy.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Oto lista użytkowników, którzy wysłali co najmniej 400 postów. Nie daj sobie Edyto odebrać tytułu „wyjątkowo aktywna”. To tak ku lepszemu rozeznaniu gdzie leży środek ciężkości. Użytkownik: Ewa Wiadomości: 1926 (1.281 na dzień) Użytkownik: lekarka Wiadomości: 1803 (2.956 na dzień) Użytkownik: kodar Wiadomości: 1600 (3.175 na dzień) Użytkownik: Hana Wiadomości: 1390 (1.952 na dzień) Użytkownik: MORGANO Wiadomości: 1350 (0.906 na dzień) Użytkownik: Halina Ch. Wiadomości: 910 (0.912 na dzień) Użytkownik: Rudka Wiadomości: 801 (1.916 na dzień) Użytkownik: grizzly Wiadomości: 633 (1.918 na dzień) Użytkownik: fewa Wiadomości: 487 (0.627 na dzień) Użytkownik: EdytaWiadomości: 482 (15.548 na dzień)Użytkownik: zbynek Wiadomości: 482 (0.329 na dzień) Użytkownik: slawek Wiadomości: 466 (0.309 na dzień) Użytkownik: malgo35 Wiadomości: 444 (1.009 na dzień)
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No Adam co Ty? Myslisz ,ze mi zalezy na jakimś tytule? Zawsze mogę usunać konto i zarejestrowac się ponownie ,żeby wszystko wyzerować O jejku.Lubię strasznie pisać na tym Forum,tzn. piszę tylko na tym Forum Tak się zastanawiam,że gdybym kiedyś nie usunęła konta,to pewnie miałabym już z 10.000 postów hehehe .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A czy Ty Adam nie masz co robić,tylko śledzić moją aktywność na Forum? Przecież nie Ty mi płacisz za dostęp do netu
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
To ktoś Ci płaci za dostęp do netu? To by wyjaśniało taką ilość postów... Macie tam jeszcze jakiś wolny etat? Też umiem dużo pisać, a przy "takiej" motywacji, to ho ho
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
No tak Placę co miesiąc rachunki za net . tzn mój mąż płaci ,także co kogo obchodzi,że jestem aktywna na Forum Jestem aktywna,bo lubię Wy jesteście aktywni gdzieś tam ,a ja tu Siedzę sobie grzecznie w domku,czekam na mężusia z obiadkiem ,nie włóczę sie po ulicach i czego jeszcze chcieć? PS. Adam ,a mnie zupełnie nie obchodzi Twoja aktywność gdziekolwiek
|
|
|
|
|
|
|
Ryjek
Go
|
Jak pijesz - źle. Jak nic nie robisz - też źle. A z dwojga złego - to lepiej chyba pić, nie?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O jeju.Jedni lubią pić (ja nie lubię),a drudzy lubią być aktywni na Forum . Ja Tobie Adasiu nie liczę wypitych kieliszków wódki ,a Ty mi liczysz moje posty? Masz tupet!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A z dwojga złego - to lepiej chyba pić, nie? eee mylisz się.Lepiej nic nie robić,niż zostać "obszczypłotem"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
O jeju.Jedni lubią pić (ja nie lubię),a drudzy lubią być aktywni na Forum . Ja Tobie Adasiu nie liczę wypitych kieliszków wódki ,a Ty mi liczysz moje posty? Masz tupet! Edyta widze masz powodzenie, chlopaki sie zalecaja tak to jest, mloda samiczka to nie to samo co "wiekowa"i nawet zoltka nie pomoga, hle, hle, hle "Kombinuj, dziewczyno, nim twe wdzięki przeminą, uśmiechaj się błogo, jeśli chcesz .......... - tutej mozna sobie wsadzic co siem pragnie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
|
|